Top

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Αύξηση εβδομαδιαίων δόσεων εμβολίων

Αναλυτικά όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας παγκοσμίως.

Parallaxi
κορονοϊός-ηπα-αύξηση-εβδομαδιαίων-δ-702429
Parallaxi

madeira corona

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει στα 13,5 εκατομμύρια δόσεις τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό που αποστέλλονται κάθε εβδομάδα στις Πολιτείες. Θα διπλασιαστεί επίσης, στις 2 εκατομμύρια δόσεις, η ποσότητα που στέλνεται στα φαρμακεία.

Οι ερευνητές του κρατικού επιστημονικού κέντρου ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector, το οποίο ανέπτυξε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, επιβεβαίωσαν σήμερα την αποτελεσματικότητα των δύο ρωσικών εμβολίων κατά του βρετανικού νέου στελέχους του κορονοϊού, ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

Χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να μελετήσει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων κατά των νέων στελεχών του κορονοϊού, περιμένοντας τη σχετική εισήγησή της στο ζήτημα αυτό έως τις 15 Μαρτίου, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ιταλία: 10.386 νέα κρούσματα κορονοϊού και 336 θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.386 κρούσματα κορονοϊού και 336 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 274.000 διαγνωστικά τεστ, το 3,8% των οποίων προέκυψε θετικό.

Από την αρχή της επιδημίας, οι μολύνσεις στην χώρα είναι 2.739.591 και οι θάνατοι 94.171. Σε σχέση με χθες, στις ιταλικές ΜΕΘ βρίσκονται 15 ασθενείς με κορονοϊό λιγότεροι και 42 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Σε ότι αφορά τις περιοχές περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με 1.696 κρούσματα. Ακολουθούν η Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη και 1.135 περιστατικά και η Εμίλια Ρομάνια, με κύρια πόλη την Μπολόνια και 968 μολύνσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα