Top

Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος έκρυψε τα κοσμήματα στο ντεπόζιτο της μηχανής του

Στο μικροσκόπιο μια φωτογραφία.

Parallaxi
γλυκά-νερά-ο-32χρονος-έκρυψε-τα-κοσμήμα-774754
Parallaxi

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από τις εξελίξεις που αφορούν στο αποτρόπαιο έγκλημα που τελέστηκε στα Γλυκά Νερά.

Μετά τις αποκαλύψεις του ιατροδικαστή για το θάνατο της 20χρονης Καρολάιν, στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλες οι κινήσεις του 32χρονου πιλότου μετά το έγκλημα.

Μάλιστα, σήμερα γνωστοποιείται πως ο 32χρονος τοποθέτησε τις βέρες με μια σακούλα στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας του που βρίσκεται στο γκαράζ προκειμένου να φανεί πως αυτές αποσπάστηκαν από τους υποτιθέμενους ληστές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος τις ανέσυρε μετά την κηδεία με ένα γάντζο και τις πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Από το κινητό της Καρολάιν προκύπτει ότι τη μοιραία νύχτα έψαχνε για ξενοδοχείο στην πλατφόρμα booking.com την πρώτη φορά στις 00.37 για ξενοδοχείο στην Ερμού όπου φαινόταν να έχει πει στον 33χρονο «ότι θα πάρω το παιδί και θα φύγω». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στα Γλυκά Νερά και στις 00.38 σε ένα άλλο σπίτι στην Αθήνα.

Και μια φωτογραφία στο μικροσκόπιο 

Εκτός από τις αναζητήσεις της Καρολάιν στο booking.com, ερευνάται και φωτογραφία που εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για καρέ που τραβήχτηκε στις 12 π.μ. για απροσδιόριστο λόγο και αποτυπώνει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στον καναπέ με την κόρη τους στα χέρια του.

Η ίδια φωτογραφία τραβήχτηκε από την εφαρμογή που είχε στο κινητό της η 20χρονη και που συνδέεται στις κάμερες.

“Αναζητούσε σπίτι να φύγει και νταντά για το παιδί για να σπουδάσει ζαχαροπλαστική”

«Είναι εγκληματίας εκ πεποιθήσεως, ότι χαρακτηριστικά και να θέλουμε να του προσάψουμε αυτό  δεν αλλάζει», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Σταματία Μάρκου, συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου, συμβούλου ψυχικής υγείας της 20χρονης και του συζύγου της.

«Το σκυλί το σκότωσε γιατί είχε αδυναμία στην Καρολάιν», δήλωσε και συνέχισε:

«Η εντολέας μου κατέθεσε ότι η Καρολάιν αναζητούσε διαμέρισμα για να μείνει μόνη με την κόρη της, αναζητούσε νταντά για να προσέχει το παιδί, γιατί το όνειρο της ήταν να σπουδάσει ζαχαροπλαστική».

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για εγκλήματα όπως το συγκεκριμένο 

Όσον αφορά στο κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η ποινή ανέρχεται σε δέκα χρόνια έως ισόβια.

Για το κακούργημα της κακοποίησης ζώου, προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη κατ’ ανώτατο όριο.

Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους, το άρθρο 230 ΠΚ, ορίζει «ότι όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή», ενώ τέλος, για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές, η παράγραφος 1 του άρθρου 224 ΠΚ ορίζει τα εξής: «Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».

Εφόσον στον κατηγορούμενο αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου,  τα ισόβια για την ανθρωποκτονία σπάνε και μπορεί να του επιβληθεί μικρότερη ποινή κάθειρξης.

Όπως και να έχει, οποιοσδήποτε κατηγορούμενος από τη στιγμή που συμπληρώσει 16 χρόνια έκτισης ποινής αποκτά δικαίωμα να ζητήσει να αποφυλακιστεί με όρους.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του πιλότου

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα, ούτε υπήρχε άλλο κίνητρο. Και αυτά καταρρίπτονται γιατί έχουμε ομολογία από τον ίδιο» λέει από μέρους του ο συνήγορος.

«Μια πράξη συνειδητοποιημένη από τον ίδιο, ενδεχομένως και από την πρώτη μέρα. Είναι μια ομολογημένη πράξη, μη αποκρύπτοντας κανένα στοιχείο. Με την ομολογία του έδωσε φως σε αρκετά σενάρια που υπήρχαν αν υπήρχε συνεργός ή άλλο κίνητρο, τα οποία καταρρίπτονται από τον ίδιο. Γνώμονας του είναι το παιδί», συμπλήρωσε.

«Η βούληση του εξαρχής μετά την τέλεση της πράξεως ήταν να ομολογήσει».

Με πληροφορίες από Mega/ ΣΚΑΪ/ Ant1 

Γλυκά Νερά: Τα «γυρίζει» ο Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα