Ελλάδα

Κοζάνη: Δε σταματά η κυκλοφορία στην υπό “κατάρρευση”, Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Διαφωνεί ο προϊστάμενος Τεχνικών Έργων - Τι υποστηρίζει ο περιφερειάρχης

Parallaxi
κοζάνη-δε-σταματά-η-κυκλοφορία-στην-υπ-984639
Parallaxi

Δεν κλείνει η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων.  Αυτό προέκυψε μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας νωρίτερα το μεσημέρι, παρά τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών πως εξετάζεται το ενδεχόμενο για συνολικό κλείσιμό της (απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων) .

Τελικά παραμένουν σε ισχύ οι υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την απαγόρευση κυκλοφορίας  οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, με το πέρας τη σύσκεψης, εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων (ΕΔΡΑΣ) της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, Σάκης Βούρας (Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός), που είναι κι επιβλέπων του έργου αποκατάστασης του προβλήματος που έχει εντοπισθεί στη Γέφυρα, ο οποίος και δήλωσε: “Εγώ θα προτιμούσα να την κλείσουμε για να κοιμάμαι ήσυχος και να κοιμούνται κι οι υπόλοιποι…Εγώ ως επιβλέπων του έργου λέω ότι οι εργαζόμενοι (εκεί) μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο”

Ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης για το αν μελλοντικά υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσει για όλα τα οχήματα η Υψηλή Γέφυρα: “Αν η Γέφυρα εμφανίσει περαιτέρω αδυναμία δεν αποκλείεται να ληφθεί κι απόφαση οριστικού κλεισίματος της γέφυρας, ωστόσο αυτό είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της έδρας”.

πηγή kozan.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα