Ελλάδα

Λάδι στη φωτιά από Άδωνι: Δε βάζω φτηνή βενζίνη, είναι προβληματική

Όταν ο ίδιος πριν λίγο καιρό μας κουνούσε το δάχτυλο λέγοντας: «Μην γκρινιάζετε για τα ακριβά καύσιμα, φτιάξαμε εφαρμογή για να βρείτε τα φθηνά».

Parallaxi
λάδι-στη-φωτιά-από-άδωνι-δε-βάζω-φτηνή-899331
Parallaxi

Την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν με το κύμα ακρίβειας που πλήττει την τσέπη τους και βλέπουν την τιμή της βενζίνης να «σκαρφαλώνει» όλο και πιο ψηλά, οι ατάκες του Άδωνι Γεωργιάδη μόνο προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μας ενημέρωσε λοιπόν το πρωί της Τρίτης ότι: «Δεν βάζω ποτέ βενζίνη σε πρατήριο με χαμηλή τιμή γιατί θεωρώ ότι είναι προβληματική».

Ας θυμίσουμε απλώς στον κ. Γεωργιάδη τι δήλωνε πριν από λίγους μήνες.

Ήταν εκείνος που μας κουνούσε το δάχτυλο και μας έλεγε: «Μην γκρινιάζετε για τα ακριβά καύσιμα, φτιάξαμε εφαρμογή για να βρείτε τα φθηνά».

Αυτές φυσικά δεν ήταν οι πρώτες φορές που ο υπουργός μας απασχόλησε με τις αχαρακτήριστες, το λιγότερο, δηλώσεις του για το θέμα των καυσίμων.

«Εάν είμαστε φίσκα με 2,70, καλύτερα, παίρνουμε και περισσότερους φόρους από τους τουρίστες. Αν μπορούμε να είμαστε φίσκα με υψηλότερους φόρους, αυτό σημαίνει μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, πριν από λίγες ημέρες.

Δεν ζουν όμως μόνο τουρίστες σε αυτήν την χώρα κύριε Γεωργιάδη.

Πώς να ξεχάσουμε άλλωστε και το εκβιαστικό δίλημμα: «Άμα πούμε θα αφαιρέσουμε τον φόρο από τα καύσιμα, δεν θα πληρώσουμε συντάξεις. Σας αρέσει; Άμα πούμε πως δεν θα δώσουμε επιδόματα, σας αρέσει;».

Και φυσικά η αμίμητη διευκρίνηση που έδωσε, λέγοντας πως βγάζοντας τους φόρους από τα καύσιμα, είμαστε στην 12η-13η θέση στην τιμή της βενζίνης σε επίπεδο Ευρώπης. 

«Με τους φόρους είμαστε στην 4η θέση, αλλά εκεί ήμασταν πάντα, ποτέ δεν ήμασταν σε χαμηλότερη, έχουμε υψηλούς φόρους στα καύσιμα από την δεκαετία του 1990, δεν είναι καινούριο αυτό» προσέθεσε, παραδεχόμενος ότι τον Απρίλιο τα έσοδα από τα καύσιμα ήταν λιγότερα από τον στόχο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα