Επικαιρότητα

LIVE STREAMING: Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για το δυστύχημα των Τεμπών

Δείτε ζωντανή εικόνα από το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου μουσικοί και κοινό ενώνουν τις φωνές τους για τα Τέμπη

Parallaxi
live-streaming-η-συναυλία-στο-καλλιμάρμαρο-για-το-1227490
Parallaxi

Ήρθε η ώρα για την πολυσυζητημένη συναυλία για τα θύματα στα Τέμπη.

Αυτή την ώρα, οι παρακάτω καλλιτέχνες τιμούν με τις ερμηνείες τους τη μνήμη των 57 νεκρών:

  • Φοίβος Δεληβοριάς
  • Κοινοί Θνητοί
  • Σωκράτης Μάλαμας
  • Ιουλία Καραπατάκη
  • Θανάσης Παπακωνσταντίνου
  • Μάρθα Φριντζήλα
  • Αλέξανδρος Κτιστάκης
  • Γιάννης Λίταινας
  • Τάνια Τσανακλίδου
  • Λουδοβίκος των Ανωγείων

Μαρία Καρυστιανού | Φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος

Για όσους και όσες δεν μπορέσουν να παρεβρεθούν στο Καλλιμάρμαρο ή σε κάποια από τις προβολές στην υπόλοιπη Ελλάδα, η συναυλία θα μεταδοθεί με live streaming. Δείτε το απευθείας κλικάροντας στο σύνδεσμο.

Πρώτος στη σκηνή ο Λουδοβίκος των Ανωγείων σε ένα μοιρολόι που έγραψε με αφορμή μια τραγωδία και ένα άλλο που γράφτηκε την επομένη των Τεμπών, το Πικραμύγδαλο του Μάρτη.

Στη σκηνή οι Κοινοί Θνητοί που έγραψαν το εμβληματικό τραγούδι για την τραγωδία το Θα αργήσω απόψε.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης μαζί με τους Κοινούς Θνητούς τραγούδησαν το τραγούδι “Είμαι από τα παιδιά”.

Φοίβος Δεληβοριάς: “Η ανάγκη για δικαιοσύνη κυλάει από τα μάτια μας”

Στη σκηνή ο Φοίβος Δεληβοριάς με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία

Λίγο πριν τραγουδήσει τα “Ψέματα”, ο Φοίβος είπε στο κοινό: “Από το Φεβρουάριο του 2023 που έγινε το έγκλημα στα Τέμπη η ανάγκη για δικαιοσύνη κυλάει από τα μάτια μας. Τραγουδάμε σήμερα τραγούδια αγάπης θυμού και πένθους, που είναι αφιερωμένα στους γονείς που δεν σταματούν απέναντι σε ένα διχαστικό σκοτάδι για να βρουν πού βρίσκεται η ευθύνη. Μεγάλη τιμή που είμαστε κι εμείς εδώ, σε μια σπάνια παρέα συναδέλφων”

Το τελευταίο τραγούδι, όπως είπε, το έγραψε μόλις χθες βραδυ και ήταν αφιερωμένο στους γονείς των θυμάτων του δυστυχήματος, συγκινώντας όλους.

Τάνια Τσανακλίδου: “Δεν ξεχνάμε και δε θα ξεχάσουμε ποτέ αν οι ένοχοι δεν πάνε φυλακή” 

“Δεν ξεχνάμε και δε θα ξεχάσουμε ποτέ αν οι ένοχοι δεν πάνε φυλακή” είπε η Τάνια Τσανακλίδου βγαίνοντας στη σκηνή και πριν τραγουδήσει το τραγούδι “Γράμμα στον Νίκο Γκάτσο” του Γιώργου Ανδρέου

“Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.”

Ιδιαίτερα φορτισμένη η στιγμή που η Τάνια Τσανακλίδου ερμήνευσε μαζί με το κοινό τον “Μικρόκοσμο” του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση του Ζαζίμ Χικμετ.

Ακόμα, είπε: “Αισθάνομαι βαθύ σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους αλλά και στους δικούς τους ανθρώπους που ψάχνουν δικαίωση. Είμαι εδώ για να φωναξω ότι δεν ξεχνάμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε, δε θα ησυχάσουμε πoτέ αν οι ενοχοι δεν πάνε φυλακή όταν είμαστε όλοι μαζί τίποτα δεν μπορεί να μας νικήσει. η ψυχή μου μοιάζει με κεράκι αναμμένο με την ελπίδα να ζήσουμε και να ευημερήσουμε και όχι απλά να επιβιώσουμε”

Πριν βγει στη σκηνή ο Σωκράτης Μάλαμας, έδωσε τον λόγο στην Μαρία Καρυστιανού, η οποία είπε: “Ενα μεγαλο ευχαριστω που αγκαλιάσατε με αγάπη αυτή την εκδήλωση για να πούμε ένα ηχηρό όχι. Δεν ξεχναμε, δε θα ξεχάσουμε ποτέ, ολοι εμείς είμαστε πλέον ένα, νιώθουμε καταλαβαναίνουμε το ίδιο, έχουμε την ίδια ευχή και ίδια επιθυμία και ίδιο στόχο, αυτό που σκότωσε τα δικά μας παιδιά παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά, ε λοιπόν ποτέ ξανά! Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και μέχρι τους ουρανούς που είστε δίπλα μας και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες και όσους εργάστηκαν με πολύ πάθος για αυτή την εκδήλωση, αφιερωμένη στους πολυαγαπημένους μας που μας λείπουν τόσο πολύ αλλά και όλους εδω που είμαστε εδώ και αποφασισμένοι. σήμερα όλη η Ελλάδα τργουδά τόσο δυνατά που σίγουρα ακουγόμαστε στους ουρανούς, σήμερα όλη η ελλάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, θα είναι πάντα ανοιχτή μέχρι τη δικαίωση και ακόμη παραπέρα.”

Σωκράτης Μάλαμας: Το μήνυμα είστε εσείς και αποδέκτης ο ουρανός

Με τα “Παιδιά στην πλατεία” ξεκίνησε ο Σωκράτης Μάλαμας, λέγοντας πριν πως “Το μήνυμα είστε εσείς και αποδέκτης ο ουρανός”

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Προσπάθεια για σωστή δικαιοσύνη

Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήρθατε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια για σωστή δικαιοσύνη στη μνήμη των συνανθρώπων που χαθήκανε. Μακάρι να ζούσαν και να μη γίνονταν αυτή η συναυλία.

Η μεγάλη Μάρθα Φριντζήλα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα