Ελλάδα

Μάκης Παπαδημητρίου: Με ενοχλεί η ερώτηση «γιατί τώρα;»

''Υπάρχει συγκεκρι­μένη ημερομηνία για το πότε θα βρει ο άλλος το κουράγιο να καταδείξει κάποιο;''

Parallaxi
μάκης-παπαδημητρίου-με-ενοχλεί-η-ερώτ-788462
Parallaxi

Ο Μάκης Παπαδημητρίου σε σπάνια συνέντευξή του μιλάει για τις πρόσφατες καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου αλλά και για τη δική του θεατρική συνένεια στο περιοδικό GALA.

 

Οι καταγγελίες sτον χώρο του θεάτρου

«Καλώς βγήκε και με αυτό τον τρόπο που βγήκε, τον θυμό, τις καταγγελίες. Και μπράβο στους ανθρώπους που βρήκαν το θάρρος και τα κότσια να μιλήσουν. Αν θα μπορούσα να το κάνω εγώ; Δεν ξέρω αν θα είχα την τόλμη. Όλοι αυτοί έκα­ναν κάτι πολύ δύσκολο και χρειάζονται στήριξη από όλους μας. Επίσης, με ενοχλεί η ερώτηση «γιατί τώρα;». Δεν κατάλαβα. Υπάρχει συγκεκρι­μένη ημερομηνία για το πότε θα βρει ο άλλος το κουράγιο να καταδείξει κάποιον; Τι γιατί τώρα; Γιατί τώρα μπορεί. Και σταματάει εκεί η κουβέντα».

Λένε πως μέσα από κάθε τραγωδία βγαίνει κάτι αστείο, και το αντίστροφο. Και η «Μήδεια» του Μποστ, που είναι μια υπέροχη σουρεαλιστική κωμωδία, είναι βασισμένη στη «Μήδεια» του Ευριπίδη.»

Στην ηρωίδα που σκοτώνει τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον άνδρα της που την εγκατέλειψε. «Η επιθυμία του Μποστ ήταν να αναδείξει την, εποχή, δεν ήταν το θέμα του να αγγίξει την ψυχοσύνθεση της ηρωίδας. Αλλά, ναι, πολλές φορές έχει συμβεί μέσα από κάτι πολύ δραματικό να δεις το αστείο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα