Μεγάλες πόλεις, μεγάλοι δήμαρχοι

Ο Κωστής Παπαϊωάννου σχολιάζει με τον πάντα εύστοχο τρόπο του τους ανεπίγνωστους και αβαθείς Δημάρχους Θεσσαλονίκης κι Αθήνας.

Parallaxi
μεγάλες-πόλεις-μεγάλοι-δήμαρχοι-861709
Parallaxi
Με αφορμή τις παράλληλες, αλλά συμβαδίζουσες εξελίξεις στις δυο μεγάλες πόλεις της χώρας και τους αντίστοιχους Δήμους φανερώθηκε ξανά η αλαζονεία των τοπικών αρχόντων τους, αφού έτσι βλέπουν τους εαυτούς τους, ίσως καθρεφτιζόμενος ο ένας στα μάτια του άλλου. Ο μεν κ. Μπακογιάννης θα χρεώσει το ταμείο του Δήμου Αθηνών με 211.000€ για μόλις 17 λεπτά μουσικής με το Σάκη Ρουβά. Ακόμα και μετά το σάλο που προκλήθηκε ο κ. Μπακογιάννης τα έβαλε με τους ”μίζερους” που απλά βρήκαν υπερβολική τη δαπάνη για την πρωτοχρονιάτικη φιέστα.

Στα δικά μας, δε, ο εκλεκτός κ. Ζέρβας ο δήμαρχος της ασφάλτου και του τσιμέντου, ο οδοστρωτήρας του πρασίνου ξανακάνει πάρκινγκ μια από τις ιστορικότερες πλατείες τής πόλης, την πλ. Ελευθερίας, ενώ αυτή προοριζόταν για πάρκο μνήμης και χώρο πρασίνου. Να σημειωθεί ότι μας πήρε 5 ολόκληρα χρόνια για να μετατρέψουμε ένα πάρκινγκ και πάλι σε πάρκινγκ. Μας στοίχισε επίσης τα δένδρα που υπήρχαν στο χώρο και μας φόρτωσε για 3 σχεδόν χρόνια λαμαρίνες σε ένα από το ομορφότερα σημεία της πόλης.

Παρέμβαση της “Πόλης Ανάποδα” στην πλατεία Ελευθερίας κατά του πάρκινγκ

Ο Κωστής Παπαιωνάννουν σχολιάζει με την πάντα εύστοχη ειρωνεία του την αλαζονεία των δυο Δημάρχων:
Μεγάλες πόλεις, μεγάλοι δήμαρχοι
Δεν είναι απλή σύμπτωση, είναι ιστορική συνάντηση της τροχιάς δύο μεγάλων. Οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης κόβουν ταυτόχρονα το νήμα. Ανεπίγνωστοι και αβαθείς. Περιφερόμενα δισδιάστατα Εγώ. Μεγαλαυχία και οίηση. Επικοινωνιακά ολογράμματα, χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη, ιστορικό κενό, νίκη του άχρονου. (Π)έτυχαν να δημαρχεύουν σε μια ιστορική καμπή γεμάτη οδύνη και φόβο.
Τσιμέντο και γραμμές διαγράμμισης στην ιστορική πληγή της πόλης ο ένας, φάτε πάρκινγκ μικρομεσαίοι να σκάσετε. Νεοπλουτικές σαχλαμάρες σε απευθείας ανάθεση και μετάδοση ο άλλος. Η απάντησή του στην κριτική μνημείο κληρονομημένου δύστροπου καθεστωτισμού. Τα παιδάκια τον κοροϊδεύουν, ο δήμαρχος χτυπάει το πόδι στο πάτωμα.
Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς βρίζουν και τρολάρουν. Το τραύμα όμως χάσκει βαθύ κάτω από την ψηφιακή γιούχα. Τραύμα χρόνιο. Μια διαρκής προσβολή, μια συνθήκη μόνιμης ματαίωσης. Λαμαρίνες, φοίνικες, μπογιές του Μεγάλου Περιπάτου, ξηλωμένα αρχαία της Βενιζέλου, παρκαδούρες εκεί που μάζευαν ανθρώπους για το Άουσβιτς. Κι από πάνω ένας Ρουβάς χωρίς κοινό, επίχρυσα κύμβαλα αλαλάζοντα με καπνούς και λέιζερ.
Κλείσε τον ήχο και σκέψου τι βλέπεις. Τσιμεντένια μποτoξαρισμένα 90s, το κιτς του μέλλοντός μας.
Χρόνια πολλά στους δημοτικούς άρχοντες.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσίευση στο λογαριασμό του στο facebook:

https://www.facebook.com/antiphono.kostispapaioannou/posts/2061812420648762

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα