Top

Μετάλλαξη Δέλτα – Φάουτσι: Οι ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν σε lockdown παρά τους κινδύνους

Οι νεότερες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
μετάλλαξη-δέλτα-φάουτσι-οι-ηπα-δεν-θ-752022
Parallaxi

corona

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε σήμερα πως δεν αναμένει οι ΗΠΑ να επιστρέψουν σε λοκντάουν, παρά τους αυξανόμενους κινδύνους μόλυνσης από την Covid-19, που θέτει η παραλλαγή Δέλτα.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε λοκντάουν», είπε ο Φάουτσι, σε δηλώσεις του στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Νομίζω ότι έχουμε επαρκές ποσοστό ανθρώπων στη χώρα, όχι επαρκές για να συντρίψουμε την έξαρση, όμως πιστεύω αρκετό, που δεν θα μας επιτρέψει να βρεθούμε στην κατάσταση, στην οποία ήμασταν τον περασμένο χειμώνα».

Αν και ο Φάουτσι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, όπως πέρυσι, προειδοποίησε από το ABC ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί», καθώς η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να διασπείρεται.

«Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται», τόνισε.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται σε πολλές πολιτείες, σύμφωνα με μια ανάλυση του Ρόιτερς.

Ιταλία: Πλήρως εμβολιασμένοι 32,4 εκατ. κάτοικοι της χώρας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έγιναν γνωστά την Κυριακή, το 60% των κατοίκων της Ιταλίας άνω των δώδεκα ετών (δηλαδή 32,4 εκατομμύρια άνθρωποι), έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κοροναϊού.

«Είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα το οποίο επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας περιφερειών, νομών, Πολιτικής Προστασίας και του όλου κρατικού μηχανισμού», δήλωσε ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την της εμβολιαστική εκστρατεία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η εκστρατεία συνεχίζεται κανονικά με τη χορήγηση πάνω από 500.000 δόσεων την ημέρα, ενώ από τα μέσα του μηνός θα διατεθεί και ένα εκατομμύριο και επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Pfizer».

Η Ιταλία έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο εμβολιασμών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Υγείας της χώρας, αλλά και από τον Φιλιουόλο, είναι να καλυφθεί με πλήρη εμβολιασμό το 80% των πολιτών, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Γερμανία: Επεισόδια στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των υγειονομικών περιορισμών

Εκατοντάδες άνθρωποι, που αντιτίθενται στους περιορισμούς που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της μάχης κατά της covid-19, αψήφησαν σήμερα την απαγόρευση να διαδηλώσουν και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Βερολίνου, προκαλώντας επεισόδια με την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ορισμένοι διαδηλωτές “παρενόχλησαν και επιτέθηκαν” εναντίον αστυνομικών στη συνοικία Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό τμήμα της γερμανικής πρωτεύουσας.

“Επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Αυτό οδήγησε στη χρήση δακρυγόνων, γκλοπ και σε συγκρούσεις σώμα με σώμα”, έγραψε σε τουίτ η αστυνομία του Βερολίνου, διευκρινίζοντας πως προχώρησε σε συλλήψεις.

Τη διαδήλωση οργάνωσε το κίνημα “Querdenker”, που εμφανίζεται ως η κύρια επικριτική φωνή εναντίον των υγειονομικών περιορισμών, που έχουν επιβληθεί στη Γερμανία.

Η γερμανική δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει πολλές από τις διαδηλώσεις, που προβλέπονταν για αυτό το Σαββατοκύριακο, ιδίως τη σημερινή, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 22.500 άνθρωποι.

Το δικαστήριο εκτίμησε πως δεν μπορούσε να επιτρέπει τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων υπό τον φόβο ότι οι συμμετέχοντες θα παραβίαζαν τους κανόνες χρήσης της μάσκας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανέπτυξε περισσότερους από 2000 αστυνομικούς σε ολόκληρη την πόλη, ενόψει της απαγορευμένης διαδήλωσης.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “Ελευθερία” ή “Όχι στη δικτατορία του κορονοϊού” και πολύ λίγοι εξ αυτών φορούσαν μάσκες.

Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Ταϊλάνδης σήμερα με αυτοκίνητα και μηχανές, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πραγιούθ Τσαν-ότσα λόγω της διαχείρισης από μέρους του της κρίσης Covid-19, την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με τη μεγαλύτερη έξαρση της επιδημίας έως σήμερα.

Στην Μπανγκόκ, οδηγοί αυτοκινήτων κόρναραν και μοτοσυκλετιστές ύψωναν τα τρία δάκτυλα του χεριού τους, μια χειρονομία αντίστασης, με έμπνευση από την ταινία “The Hunger Games”, καθώς διένυαν μια απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Μνημείο της Δημοκρατίας στο κέντρο της πρωτεύουσας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντον Μουάνγκ.

“Η κυβέρνηση απέτυχε να παράσχει εμβόλια εγκαίρως και πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακόμη εμβολιαστεί”, τόνισε. “Εάν δεν βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε, η κυβέρνηση απλά θα μας αγνοήσει”.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες επαρχίες της χώρας. Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στοχεύει να έχει εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους έως τα τέλη του 2021, όμως προς το παρόν, μονάχα το 5,8% του πληθυσμού της των 66 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιστεί πλήρως, ενώ το 21% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση. Σήμερα, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 18.027 νέα κρούσματα και 133 νέους θανάτους από την covid-19, με το σύνολο να ανέρχεται σε 615.314 μολύνσεις και 4.990 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα