Top

Μια διαφορετική επίδειξη μόδας με φιλανθρωπικό σκοπό!

Ήταν μια σημαντική ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία

Πάνος Γεωργιάδης
μια-διαφορετική-επίδειξη-μόδας-με-φιλ-851535
Πάνος Γεωργιάδης

3η Δεκεμβρίου σήμερα. Μια σημαντική ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, αφού με αφορμή αυτή την επέτειο δίνεται μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.

Έτσι πριν λίγες ημέρες, στις αίθουσες του ξενοδοχείου Porto Palace πραγματοποιήθηκε μια φιλανθρωπική επίδειξη μόδας με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου. Μέρος τον εσόδων δόθηκαν στην Κοινωνική Οργάνωση “Μαζί για την οικογένεια και το παιδί”.

Η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης όμως ήταν, η συμμετοχή ενός μοντέλου το οποίο εμφανίστηκε πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους, δείχνοντας την δύναμη της ψυχή για ζωή και φωτεινό παράδειγμα στις μέρες για όλους εμάς.

H εκδήλωση περιελάμβανε και βραβεύσεις όπως αυτή του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  Αθανάσιο Εξαδάκτυλο για την προσφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Το δικηγόρο Νίκο Καραγιαννακίδη για το φιλανθρωπικό του έργο παρέχοντας δωρεάν τις νομικές συμβουλές του στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Επιπλέον στην εκδήλωση συμμετείχαν εμπορικά καταστήματα της πόλης με στόχο την τόνωση της αγοράς της Θεσσαλονίκης.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Ελίνα Παπά Ελευθεριάδου, ενώ την παρουσίαση της ιερής αυτής εκδήλωσης έκανε η Τάνια Κιουμουρτζίδου, μέλος του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: “Δεν είναι τα άτομα με αναπηρία που πρέπει να αλλάξουν ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία, πρέπει η κοινωνία να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Ατόμων με αναπηρία. Να έχουν ίση μεταχείριση, να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα τους. Η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία θα πρέπει να αφορά όλους τους τομείς της ζωής, όπως και τη μόδα.»

Λέξεις / φωτογραφία / βίντεο : Πάνος Γεωργιάδης

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα