Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τα αδέσποτα στη Θεσσαλονίκη!

Όταν τα πράγματα γίνονται πιο απλά με μια χρήσιμη κίνηση.

Parallaxi
μια-εξαιρετική-πρωτοβουλία-για-τα-αδέ-363280
Parallaxi

Με σκοπό να βρει στα αδέσποτα ζώα ένα ζεστό σπιτικό και φιλόξενους ανθρώπους, ο δήμος Θέρμης έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που προωθεί την υιοθεσία τους. 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας και Πρόνοιας των Ζώων – Animal Rescue.org, ο Δήμος έχει δημιουργήσει μια ειδική καρτέλα στην ιστοσελίδα του, όπου αναφέρονται τα ζώα που αναζητούν την επόμενη οικογένειά τους.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε, αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε ένα ζωάκι:

– Μπορείτε να δείτε τα προσφερόμενα αδέσποτα στον σύνδεσμο «Υιοθεσίες Αδέσποτων Ζώων Δήμου Θέρμης»

– Στη συνέχεια, τηλεφωνείτε στο 2396330032 (Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης)

Τα αδέσποτα ζώα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα, στειρωμένα με πιστοποιητικό υιοθεσίας.

Το ηλεκτρονικό εγχείρημα ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα και η πρωτοβουλία μετρά ήδη την πρώτη υιοθεσία! Στόχος είναι να απλοποιηθεί η διαδικασία για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει ένα αδέσποτο στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, Στέργιο Γκιζάρη, ο οποίος μίλησε στην Parallaxi, «το 90% των θηλυκών καταγεγραμμένων αδέσποτων εντός του Δήμου έχει στειρωθεί, αλλά έρχονται συνέχεια καινούργια ζώα. Κυρίως το καλοκαίρι, επειδή η Θέρμη αποτελεί κομβικό σημείο, στη μετακίνηση από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική, υπάρχουν άνθρωποι που όταν φεύγουν για διακοπές παρατάνε σκυλιά».

Όποιος εντοπίσει κάποιο αδέσποτο εντός των ορίων του Δήμου Θέρμης, καλείται να το φωτογραφίσει και να επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να προστεθεί στη λίστα προς υιοθεσία. Τα σκυλιά που χαρίζονται διαμένουν προς το παρόν στους φιλόζωους που τα φροντίζουν, μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους νέο σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα διάσημα αδέσποτα της Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα