Επικαιρότητα

Μια επιστολή των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Όσον αφορά την κωλυσιεργία από το υπουργείο, φυσικά και πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση

Parallaxi
μια-επιστολή-των-ηθοποιών-του-κθβε-820022
Parallaxi
Πηγή: SOOC

Από το Actors Kthve, το συνδικαλιστικό όργανο των ηθοποιών του ΚΘΒΕ πήραμε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε.

Η απορία της Παράλλαξης: Στο μεταξύ τεράστια απορία προκαλεί το γεγονός πώς ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και δεκάδες άλλα ακραία ζητήματα που άπτονται της νομιμότητας εντός του θεάτρου, γνωστά πρόσωπα του συνδικαλισμού του ΚΘΒΕ που ξεσηκώθηκαν εναντίον όλων των προηγούμενων καλλιτεχνικών διευθυντών για διάφορους λόγους και προχωρούσαν σε απεργίες και κινητοποιήσεις για πολύ λιγότερα τηρούν αυτή τη στιγμή σιγή ιχθύος στηρίζοντας απόλυτα το νυν καλλιτεχνικό διευθυντή και όσα εξόφθαλμα συμβαίνουν. Προφανώς είναι πολλά τα οφέλη με τα οποία πετυχαίνεται αυτή η σιωπή…

Σε σχέση με το παραπάνω άρθρο σας της 6ης Φεβρουαρίου 2022, η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή Ηθοποιών ΚΘΒΕ θα ήθελε να λύσει την τεράστια απορία σας ως προς το γιατί οι συνδικαλιστές στηρίζουν απόλυτα το νυν καλλιτεχνικό έργο:

Όπως προκύπτει από την καταγγελία που στάλθηκε από όλο το σώμα ηθοποιών ΚΘΒΕ και πρωτοκολλήθηκε στο ΣΕΗ, εναντίον της προηγούμενης καλ/κής διευθύνσεως, οι παραβιάσεις δικαιωμάτων των ηθοποιών ήταν πολλαπλές και θρασύτατες με αποκορύφωμα τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης για προσχηματικούς λόγους. Σημειώνουμε ενδεικτικά ότι η προηγούμενη διεύθυνση παραβίασε δικαιώματα ηθοποιών 158 φορές μέσα σε ενάμιση μήνα!

Η παρούσα διεύθυνση σεβάστηκε τα δικαιώματά μας. Τα πολλά οφέλη που αναφέρετε είναι ακριβώς αυτό. Ακόμα και ακέφαλο αυτή τη στιγμή το ΚΘΒΕ τηρεί όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι στους ηθοποιούς.

Όσον αφορά την κωλυσιεργία από το υπουργείο, φυσικά και πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση γιατί δημιουργεί έδαφος και δίνει λαβές σε δημοσιογράφους σαν κι εσάς, ώστε να εκφράζετε τη γνώμη σας με αυτόν τον τρόπο. Δεν θυμόμαστε το μέσο σας να στήριξε τους τόσο δίκαιους αγώνες μας τότε που παλεύαμε για συλλογική σύμβαση. Μας δημιουργούνται τεράστιες απορίες ως προς το πού μάθατε εσείς για τους αγώνες μας…

Το άρθρο της parallaxi εδώ

Για την parallaxi το ρεπορτάζ δεν τελειώνει φυσικά. Θα επανέλθουμε σύντομα με νέα στοιχεία, συμβάσεις και αριθμούς που λύνουν απορίες.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα