Top

Μόνο εμβολιασμένοι από το φθινόπωρο σε κλειστούς χώρους

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη.

Parallaxi
μόνο-εμβολιασμένοι-από-το-φθινόπωρο-σ-786100
Parallaxi

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει τα μέτρα αναφορικά με τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας το φθινόπωρο.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα δύνανται να εισέλθουν σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του iefimerida, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέλθουν επιδεικνύοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Σημειώνεται ότι, οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους μέσω του emvolio.gov.gr (https://eudcc.gov.gr/start/).

«Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται προς τα τέλη Αυγούστου.

«Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», συνέχισε ο ίδιος.

Πηγή: iefimerida 

Πάτρα: Νεαρός που μολύνθηκε από τον ιό υπέστη πνευμονική εμβολή

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα