Επικαιρότητα

Μουσικοί ΚΟΘ: Στο πλευρό των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ

«Αδιανόητο οι πολιτιστικοί φορείς αντί να σπρώχνουν όλο και πιο ψηλά τον μουσικό πολιτισμό να τον ευτελίζουν»

Parallaxi
μουσικοί-κοθ-στο-πλευρό-των-μουσικών-σ-935991
Parallaxi

Στο πλευρό των συμβασιούχων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας στέκεται ο Σύλλογος Μουσικών Υπαλλήλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με μεγάλη μας λύπη η οικογένεια των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης πληροφορηθήκαμε της απόφαση της Διοίκησης της ΕΡΤ να προβεί σε μείωση του αριθμού των συμβασιούχων στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, με πρόσχημα την “ανακατανομή των συμβάσεων στα μουσικά σύνολα”. Παράλληλα μειώνει κατά πολύ τις παραγωγές ανά έτος, συρρικνώνοντας κι άλλο τις απολαβές των συμβασιούχων που τελικά θα προσληφθούν και δημιουργεί “μητρώο καλλιτεχνών” από το οποίο θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι ανάλογα με τις ανάγκες των παραγωγών. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να μείνουν αύριο χωρίς εργασία και με αβέβαιη την μελλοντική τους απασχόληση, μουσική επί σειρά ετών εργάζονται ανελλιπώς και καθημερινά στην ορχήστρα και προσφέρουν το ίδιο έργο με τους μόνιμους συναδέλφους των.

Θεωρούμε αδιανόητο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, η Πολιτεία και οι πολιτιστικοί φορείς αντί να σπρώχνουν όλο και πιο ψηλά τη μουσική δημιουργία και τον μουσικό πολιτισμό να τον ευτελίζουν και να τον περιορίζουν, συρρικνώνοντας ορχήστρες, κλείνοντας χώρους πολιτισμούς και αφήνοντας τους καλλιτέχνες αστέγους και άνεργους»

Μάλιστα προσδοκούν τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ να αποκτήσουν σύντομα ένα νομικό πλαίσιο που να προστατεύει την εργασία, και να παρέχει εχέγγυα για απρόσκοπτη και διαρκή λειτουργία.

Αναλυτικά το ψήφισμα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα