Top

H νύχτα της κόλασης στη Βιέννη

Παγωμένος παρακολουθεί ο πλανήτης

Parallaxi
h-νύχτα-της-κόλασης-στη-βιέννη-679757
Parallaxi

Τρεις επιβεβαιωμένοι νεκροί, 2 άνδρες και μια γυναίκα, 15 βαριά τραυματίες, ένας ένοπλος ζωσμένος από όπλα και ζώνη εκρηκτικών σκοτώθηκε από την αστυνομία και το διαμέρισμα του ερευνάται από την αστυνομία σύμφωνα με τον Gaurdian.

Στρατός και αστυνομία φρουρούν τη Βιέννη

Το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Βιέννης με στόχο τη συναγωγή αλλά και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης προκαλεί οργή και θλίψη σε όλη την Ευρώπη. Η απόφαση του Αυστριακού Καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς, να αναλάβει ο στρατός τη φρούρηση στρατηγικών σημείων της αυστριακής πρωτεύουσας, γίνεται προκειμένου η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Οι πολίτες τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι… βρήκαν καταφύγιο στα σπίτια τους εκεί όπου τους παρέπεμψε ο ίδιος ο καγκελάριος να κρυφτούν για την ασφάλειά τους. Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νιχάμερ.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των νεκρών είναι τέσσερα άτομα, αν και οι πρώτες πληροφορίες από τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 7 θύματα. Η πληροφορία ότι υπάρχουν όμηροι δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βιέννης «υπάρχουν πολλοί ύποπτοι για αυτή την επίθεση» στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας που σήμερα είναι «απαγορευμένη ζώνη» για τους πολίτες καθώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στη Βιέννη αργά το βράδυ της Δευτέρας αποτελούν μια «αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση….Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα. Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αποκρουστικής τρομοκρατικής επίθεσης», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος σε ανάρτηση στο twitter.

Τουλάχιστον ένας από τους δράστες διαφεύγει τη σύλληψη

Τουλάχιστον ένας από τους φερόμενους ως δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη διαφεύγει τη σύλληψη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νίχαμερ αργά το βράδυ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.

Με βάση όσα ήταν γνωστά ως αυτό το στάδιο, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας διερχόμενος και ένας από τους βαριά οπλισμένους δράστες.

«Αυτή είναι η πιο δύσκολη ημέρα που έχει βιώσει η Αυστρία εδώ και πολλά χρόνια», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, προτρέποντας εκ νέου τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Αυστρίας να μείνουν στα σπίτια τους ή σε άλλους ασφαλείς χώρους και να αποφεύγουν να πάνε στο κέντρο ωσότου οι αρχές να σημάνουν λήξη συναγερμού.

«Τουλάχιστον ένας ύποπτος διαφεύγει» τη σύλληψη, είπε.

Ο γενικός διευθυντής δημόσιας ασφαλείας της Αυστρία Φραντς Ρουφ ανακοίνωσε στην ίδια συνέντευξη ότι «ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα» και ότι έχουν στηθεί οδοφράγματα στη Βιέννη από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πριν κάνει δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών, η αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF μετέδωσε ότι πολίτες που είχαν παγιδευτεί σε μπαρ κι εστιατόρια άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Σε κάποιους συστήθηκε να διανυκτερεύσουν — χωρίς χρέωση — σε ξενοδοχείο του κέντρου.

Ο Νίχαμερ διευκρίνισε πως πρόκειται να παραχωρήσει νέα συνέντευξη Τύπου στις 06:00 (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας) για να ενημερώσει όσον αφορά την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο καγκελάριος Κουρτς συγκαλεί εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα προεδρεύσει σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου σήμερα το πρωί και κατόπιν θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες, μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Βιέννης χθες βράδυ.

Ο Κουρτς θα συνεδριάσει με τους υπουργούς του μέσω βιντεοδιάσκεψης στις 09:00 (τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας) προτού κάνει το διάγγελμα στις 10:00 (11:00), μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Τουλάχιστον ένας από τους υπόπτους για την επίθεση χθες το βράδυ διαφεύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, ενώ ένας σκοτώθηκε. Τα θύματα της επίθεσης είναι τουλάχιστον δύο, ανάμεσά τους μια γυναίκα που υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Κουρτς χαρακτήρισε «επαγγελματίες» τους βαριά οπλισμένους δράστες.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή ZiB Spezial, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως η επίθεση ήταν αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο συμπλήρωσε ότι τα κίνητρα των δραστών δεν είναι σαφή. Κατά τον επικεφαλής της κυβέρνησης, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέσα στην ημέρα.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες στιγμές για τη δημοκρατία μας», είπε νωρίτερα χθες βράδυ ο Κουρτς, ευχαριστώντας τα στελέχη της αστυνομίας και των πρώτων βοηθειών «που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε οι ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν τη φρούρηση κτηρίων στη Βιέννη, την ευθύνη για την οποία έχουν κανονικά οι δυνάμεις ασφαλείας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών.

Αυστρία: Αποτροπιασμό και συμπαράσταση στα θύματα εκφράζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Τον «βαθύ συγκλονισμό» του από την πιθανολογούμενη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, εξέφρασε αργά το βράδυ ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, σημειώνοντας ότι «οι σκέψεις μας και η συμπάθειά μας είναι στα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους».

«Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία και τη δημοκρατία μας μαζί, αποφασιστικά, με κάθε τρόπο», τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε αρχηγούς άλλων κρατών και κυβερνήσεων εξ ονόματος της δημοκρατίας για τις δηλώσεις υποστήριξης.

«Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης. Χαίρομαι που οι αστυνομικοί μας έχουν ήδη καταφέρει να εξαλείψουν έναν δράστη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον εαυτό μας να εκφοβιστεί από την τρομοκρατία και να καταπολεμήσουμε αυτές τις επιθέσεις με όλα τα μέσα”, δήλωσε λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες στιγμές για τη δημοκρατία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα. Όλη η χώρα έχει τη σκέψη της στα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, στους οποίους εκφράζω τη βαθύτατη συμπάθειά μου», ανέφερε ο καγκελάριος, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους διεθνείς εταίρους για την αλληλεγγύη που εξέφρασαν.

Νωρίτερα, στις πρώτες δηλώσεις του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε ανακοινώσει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε οι ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν την προστασία κτιρίων στη Βιέννη, την ευθύνη για την οποία έχουν κανονικά οι δυνάμεις ασφαλείας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών.

Για «σοκαριστικό τρόμο», έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, τονίζοντας πως όλοι συμμερίζονται την ανησυχία και τη θλίψη για τα θύματα και τους τραυματίες κι επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος δεν έχει αποτραπεί ακόμη, ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύουν τους ανθρώπους που ζουν στη Βιέννη.

«Βαθύτατα συγκλονισμένη, εμβρόντητη και άναυδη», δήλωσε η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, καταδικάζοντας τη «φρικτή τρομοκρατική επίθεση» στη Βιέννη.

Ιδιαίτερα σοκαρισμένη από την τρομοκρατική επίθεση, η αρχηγός του κόμματος ΝΕΟΣ Μπεάτε Μάινλ-Ράιζινγκερ τόνισε πως είναι σαφές ότι η ανοιχτή κοινωνία μας είναι ισχυρή, θα παραμείνει ισχυρή και θα αμυνθεί έναντι τέτοιων επιθέσεων». Από την πλευρά του ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ δήλωσε «συγκλονισμένος», έκανε λόγο για «τρομερό τρομοκρατικό χτύπημα» κι εξέφρασε τη συμπαράσταση του «προς όλα τα θύματα των δειλών τρομοκρατών».

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της επίθεσης στη Βιέννη

Αρκετοί από τους φερόμενους ως δράστες αυτής που η κυβέρνηση της Αυστρίας αποκαλεί τρομοκρατική ενέργεια στη Βιέννη διαφεύγουν τη σύλληψη και βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό, δήλωσε περί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νιχάμερ.

«Συνενώσαμε διάφορες μονάδες των ειδικών δυνάμεων, που αναζητούν από κοινού τους φερόμενους ως τρομοκράτες», σημείωσε ο Νιχάμερ, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση των διωκτικών αρχών «δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Βιέννης», διότι οι δράστες βρίσκονται «εν κινήσει», σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ÖRF.

Ο Νιχάμερ συνέστησε ακόμη στους πολίτες της πρωτεύουσας της Αυστρίας να παραμείνουν στα σπίτια τους ωσότου να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Καμία πληροφορία για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στη Βιέννη

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, στις 23:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, καμία πληροφορία ούτε για την ταυτότητα, ούτε και για τον αριθμό των θυμάτων», σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη, στο κέντρο της οποίας διαπράχθηκε νωρίτερα επίθεση, με αρκετά θύματα.

Παράλληλα μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ο δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ επιβεβαίωσε ότι νεκροί είναι ένας περαστικός και ένας ύποπτος που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς, ενώ 15 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Συγκλονίζει η μαρτυρία Έλληνα από τη Βιέννη

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr o Βασίλης Καραγιαννίδης, κάτοικος της Βιέννης, το περιστατικό συνέβη πολύ κοντά στην Ελληνική εκκλησία και κοντά στη συναγωγή, την ώρα που ήταν στον δρόμο για το σπίτι του.

Ο ίδιος είναι πλέον σε ασφαλές σημείο, ωστόσο φίλοι του όπως λέει, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε εστιατόριο, πολύ κοντά στο σημείο όπου γίνονται οι ανταλλαγές πυρών. Ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρει πως οι φίλοι του είναι στον πάνω όροφο του εστιατορίου στο οποίο βρίσκονται «κλειδωμένοι», ενώ αστυνομικοί με αυτόματα όπλα τους προστατεύουν.

«Δεν τους αφήνουν να βγουν γιατί είναι σχετικά κοντά και δεν βρήκαν ακόμα τους δράστες» αναφέρει στο GRTimes.gr. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, «πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τραυματίες και νεκροί και πως ίσως υπάρχει και περίπτωση ομηρίας σε εξέλιξη. Οι εντολές είναι «μείνετε όπου βρίσκεστε και μη βγαίνετε έξω» και αυτοί που είναι πάρα πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, τους έβαλαν στον 1ο όροφο του εστιατορίου, ενώ έξω υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές και πολλοί αστυνομικοί».

Γενικά όπως λέει ο Έλληνας κάτοικος της Βιέννης, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες όσον αφορά το τι ακριβώς συμβαίνει.

Μπόρις Τζόνσον: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις επιθέσεις στη Βιέννη

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στη Βιέννη και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους πολίτες της Αυστρίας.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος εξαιτίας των φρικτών επιθέσεων στη Βιέννη απόψε. Οι σκέψεις του ΗΒ βρίσκονται στον λαό της Αυστρίας — στέκουμε στο πλευρό σας, ενωμένοι μαζί σας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», σημείωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών μέσω Twitter.

Γερμανία: Το υπουργείο Εξωτερικών επικαιροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία του για την Αυστρία

Την ταξιδιωτική οδηγία του για την Αυστρία επικαιροποίησε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπεριλαμβάνοντας την «ασαφή» κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Βιέννης.

«Στην περιοχή του κέντρου της Βιέννης υπήρξαν το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου πολλοί πυροβολισμοί, η κατάσταση είναι ακόμη ασαφής, υπάρχουν εμπόδια», αναφέρεται στην οδηγία, με την οποία οι Γερμανοί πολίτες που βρίσκονται στην πόλη καλούνται να παρακολουθούν τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών και να αποφεύγουν δημόσιους χώρους στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας. «Μείνετε σε ασφαλές σημείο μέχρις ότου υπάρξει λήξη συναγερμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες της Αστυνομίας», τονίζει η οδηγία.

Γερμανία: Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε μπροστά στο μίσος

Για «τρομακτικές» ειδήσεις από τη Βιέννη κάνει λόγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter και εκφράζει τη συμπαράστασή του στα θύματα και τους τραυματίες, αναφερόμενο στην τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας.

«Τρομακτικές, δυσάρεστες ειδήσεις μας έρχονται απόψε από τη Βιέννη. Ακόμη κι αν το μέγεθος της τρομοκρατίας δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί: Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται με τους τραυματίες και τα θύματα. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε μπροστά στο μίσος που θέλει να διασπάσει τις κοινωνίες μας», αναφέρεται στην ανάρτηση, την οποία αναπαρήγαγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Τζο Μπάιντεν καταδικάζει μια «φρικιαστική» τρομοκρατική ενέργεια

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε χθες Δευτέρα, ενώ συνέχιζε την προεκλογική του εκστρατεία στο Πίτσμπεργκ (Πενσιλβάνια), αυτή που αποκάλεσε «φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση» στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

«Πρέπει όλοι μας να ορθώσουμε ενωμένοι το ανάστημά μας μπροστά στο μίσος και τη βία», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Επίθεση στη Βιέννη: Συλλυπητήρια Γκουτιέρες στις οικογένειες των θυμάτων

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας χθες Δευτέρα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, «ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης της Βιέννης, όπου αναφέρθηκαν επιθέσεις ενόπλων σε πολλά σημεία». Ο Γκουτιέρες «εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των νεκρών και «εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προστίθεται.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ «καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις αυτές και επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών προς τον λαό και την κυβέρνηση της Αυστρίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τσεχία: Έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία μετά την επίθεση στη Βιέννη

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι διενεργεί πλέον ελέγχους στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία, εξαιτίας της τρομοκρατικής ενέργειας στη Βιέννη.

Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι διενεργεί πλέον ελέγχους στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία, εξαιτίας της τρομοκρατικής ενέργειας στη Βιέννη.

«Η αστυνομία διεξάγει ελέγχους σε οχήματα και επιβάτες στα συνοριακά φυλάκια με την Αυστρία», μέτρο που αποφασίστηκε να ληφθεί «προληπτικά», μετά την «τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη», διευκρίνισε η αστυνομία της Τσεχίας σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η τσεχική αστυνομία πρόσθεσε εξάλλου πως πλέον έθεσε υπό «επιτήρηση τις κυριότερες εβραϊκές εγκαταστάσεις στην Δημοκρατία της Τσεχίας», μέτρο που πρόσθεσε πως αποφάσισε να λάβει «εξαιτίας της κατάστασης στην Αυστρία και όχι μόνο». Δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Τσεχίας βρίσκονται σε επαφή με τις αυστριακές μετά την επίθεση.

Από την πλευρά του, ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις εξέφρασε μέσω Twitter την «αλληλεγγύη» του στους Αυστριακούς.

«Μου προκάλεσε φρίκη η επίθεση εναντίον της συναγωγής της Βιέννης και θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον αυστριακό λαό και στον φίλο μου (σ.σ. καγκελάριο) Σεμπάστιαν Κουρτς», ανέφερε.

ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα