Διεθνή

Οι Ρώσοι εκτοξεύουν ρουκέτες στο ινστιτούτο φυσικής στο Χάρκοβο, λέει το Κίεβο

Ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε διαδηλωτές της πόλης Νόβα Κακχόβκα που έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις.

Parallaxi
οι-ρώσοι-εκτοξεύουν-ρουκέτες-στο-ινστ-891720
Parallaxi

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον ινστιτούτου φυσικής στο Χάρκοβο που περιέχει πυρηνικό υλικό και έναν αντιδραστήρα, αναφέρει η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας.

Ένα χτύπημα στην πυρηνική εγκατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε «οικολογική καταστροφή μεγάλης κλίμακας», προειδοποίησε η ίδια  υπηρεσία .

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύον τα ρωσικά στρατεύματα προέρχονται από εκτοξευτές «Grad» τοποθετημένους σε φορτηγά, οι οποίοι δεν έχουν ακριβή στόχευση, εγείροντας ανησυχίες ότι κάποιος μπορεί να ξεφύγει της πορείας του.

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 364 οι άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 364 άμαχοι έχουν επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου και άλλοι 759 τραυματίστηκαν, αν και οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανότατα «σημαντικά υψηλότεροι», δήλωσε σήμερα σε νεότερη της ενημέρωση μια αποστολή παρακολούθησης του ΟΗΕ.

Στον επικαιροποιημένο απολογισμό που αφορά στα θύματα έως τις 5 Μαρτίου, προστέθηκαν επιπλέον 13 θανάτοι και 52 τραυματισμοί, σχετικά με τα θύματα που ανέφεραν το Σάββατο, οι παρατηρητές του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Βρετανία: Το BBC World News σταμάτησε να εκπέμπει στη Ρωσία

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι το διεθνές ειδησεογραφικό του τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο, BBC World News, σταμάτησε να εκπέμπει στη Ρωσία, αφότου οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην καταστολή μέσων ενημέρωσης από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ρωσία: Εν δυνάμει συμμετοχή στην πολεμική σύγκρουση, μπορεί να θεωρηθεί η χρήση πεδίων απογείωσης, από την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας σε άλλες χώρες (Interfax)

Η χρήση πεδίων απογείωσης από την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας σε άλλες χώρες, είναι ενδεχόμενο να θεωρηθεί ως συμμετοχή των χωρών αυτών στην πολεμική διαμάχη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Βίντεο – σοκ από το Ιρπίν – Πυροβολισμοί εναντίον αμάχων

Το Ιρπίν, κοντά στο Κίεβο, δέχεται την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων για άλλη μια μέρα, ενώ σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό μια τριμελής οικογένεια σκοτώθηκε κατά τη διαφυγή της και άλλοι τρεις πολίτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε σημείο εκκένωσης στην περιοχή.

Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι συγκλονιστικές. Διεθνή ΜΜΕ, μάλιστα, έχουν εξασφαλίσει πλάνα, τα οποία δείχνουν πολίτες να επιχειρούν να φύγουν από την περιοχή και να δέχονται πυροβολισμούς. Αυτό που ακολουθεί είναι πανικός, με πολλούς από αυτούς να τρέχουν να σωθούν ή να πέφτουν κάτω για να αποφύγουν τις σφαίρες.

Εκτός από τους αμάχους, στην περιοχή του Ιρπίν υπήρχαν και αρκετοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι, επίσης, προσπαθούν να διαφύγουν, ενώ φορούν το διακριτικό «PRESS»

Πούτιν: Υπέγραψε νόμο για κατάσχεση «φουσκωμένων» τραπεζικών λογαριασμών αξιωματούχων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο, που επιτρέπει την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών αξιωματούχων, στην περίπτωση που το σύνολο των καταθέσεών τους είναι μεγαλύτερο από τα δηλωμένα εισοδήματά τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της τριετίας, ενώ φαίνεται να είναι παράνομο, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε διαδηλωτές της πόλης Νόβα Κακχόβκα που έχει καταληφθεί από ρωσικές δυνάμεις-  Πέντε τραυματίες (ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων)

Ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σήμερα το απόγευμα σε μια διαδήλωση κατοίκων της κατεχόμενης από την Ρωσία πόλης Νόβα Κακχόβκα στη νότια Ουκρανία, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Περίπου 2.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης αυτής για να διαδηλώσουν κατά της εισβολής, κυματίζοντας σημαίες της Ουκρανίας και καλώντας τις ρωσικές δυνάμεις να φύγουν, ανέφερε το πρακτορείο.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες εκατοντάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκαν επίσης σήμερα σε άλλες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Καλασάνκα, όπως ανέφερε το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων.

Διαδηλώσεις με πολλές χιλιάδες συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκαν επίσης, στις πόλεις Μπερντιάνσκ και Μελιτόπολη την περασμένη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ, ΣΚΑΙ

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα