«Οργή, εμπαιγμός, ψίχουλα» – Ποιοι βγάζουν κόκκινη κάρτα στον πρωθυπουργό για όσα (δεν) είπε στη ΔΕΘ

Επαγγελματίες και κλάδοι που δυσανασχετούν και δεν καλύπτονται από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Parallaxi
οργή-εμπαιγμός-ψίχουλα-ποιοι-βγάζ-1212862
Parallaxi

Αρκετοί κλάδοι της αγοράς, επαγγελματίες και εργαζόμενοι βγάζουν… κόκκινη κάρτα στις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Και αυτό γιατί είτε θεωρούν… ψίχουλα τις παροχές που ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και εξειδικεύτηκαν το πρωί της Δευτέρας από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, είτε γιατί δεν άκουσαν αυτά που θα περιμέναν από το περιεχόμενο των κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Στα… κάγκελα οι αστυνομικοί

«Η απογοήτευση μετατράπηκε σε οργή» σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση της με την οποία σχολιάζει τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την αύξηση 20% στην ωριαία νυχτερινή αποζημίωση.

Όπως υπογραμμίζουν, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 0,50 ευρώ την ώρα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η απογοήτευση στο αστυνομικό προσωπικό ήταν διάχυτη εδώ και παρά πολύ καιρό, για όσα συμβαίνουν και την στασιμότητα που επικρατεί σε όλα τα θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της ΕΛ.ΑΣ. και την θωράκιση των αστυνομικών σε όλα τα επίπεδα.

Μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για 20% αύξηση στην ωριαία νυχτερινή αποζημίωση, η απογοήτευση μετατράπηκε σε ΟΡΓΗ.

Διότι, το 20% αντιστοιχεί σε ένα ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΠΤΟ την ώρα.

Τόσο μας κοστολογείτε ;

Το 2019 είπατε δεν θα μας ξεχάσετε…

Το 2021 ότι θα μας αναλάβετε προσωπικά…

Το 2024 τελικά μας ταπεινώσατε με κάθε επισημότητα …

Διότι η συγκεκριμένη εξαγγελία δεν αποτελεί επιβράβευση, αλλά ΑΣΕΒΕΙΑ προς αυτούς που μένουν ξάγρυπνοι και ρισκάρουν τις ζωές τους, για να κοιμάστε όλοι εσείς ασφαλείς.

Η κοινωνία ήταν, είναι και θα είναι δίπλα μας.

Εσείς καθώς φαίνεται όχι..

Γιατί δεν είναι ΜΟΝΟ το ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΠΤΟ

Είναι όλα μαζί…

Μας κάνατε security των ΠΑΕ

Μας αφήσατε με:

-εξοπλισμό απαρχαιωμένο

-οχήματα νεκροφόρες

-ενδοεπικοινωνίες διάτρητες

-αστυνομικά κτήρια ερείπια

Η αδιαφάνεια και το ρουσφέτι έχουν πάει σε άλλο επίπεδο

Η εγκληματικότητα και η ατιμωρησία σε άλλη διάσταση

Και εσείς τι ακριβώς κάνετε 5 χρόνια διακυβέρνησης ;

Μας είπατε ότι εξαντλήσατε τα δημοσιονομικά όρια.

Μέτρα ασφαλείας εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ. Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Αλήθεια, πόσο κόστισε η μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ;

Ποσό κοστίζουν οι αποσπάσεις – ανταλλαγή πληθυσμού, χιλιάδων αστυνομικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας ;

Αυτά τα λεφτά που τα βρίσκετε;

Πείτε το ξεκάθαρα

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Αλλά όχι για εμάς

Ή καλύτερα δεν θέλουμε σε εσάς

Με όλα τα παραπάνω να αποτελούν την ζοφερή αστυνομική πραγματικότητα, εσείς αισθάνεστε ότι είστε δίπλα μας;

Όχι απλά το μήνυμα δεν ελήφθη.

Καθώς φαίνεται έχει χαθεί κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Υποχρέωση μας να σας επαναφέρουμε σε αυτή!!!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
One man show…

«Η ξεφτίλα δεν έχει όρια» απαντούν οι Λαρισαίοι αστυνομικοί

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Οι Αστυνομικοί ποτέ δεν επαιτούν, αξιοπρέπεια το μόνο που ζητούν». Ένα σύνθημα που ακούγεται χρόνια στις πορείες διαμαρτυρίας μας και που ταιριάζει απόλυτα, ως απάντηση, στις “αυξήσεις” που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Μετά από 22 χρόνια η αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης, ανέρχεται σε 0,30€ (καθαρά) την ώρα, η οποία διαμορφώνεται πλέον περίπου στα 2,50€!!!

Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του 20%! Επειδή δε ακούσαμε, με πόσο κόπο βρέθηκαν αυτά τα χρήματα, καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να τα πάρουν πίσω και να δοθούν κάπου αλλού που θα πιάσουν τόπο!

Την 8η Σεπτεμβρίου 2024, στο Βελλίδιο συνεδριακό κέντρο ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ… Η ξεφτίλα δεν έχει όρια! Διαλύεται καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία με τις επιλογές του εκλεκτού σας Υπουργού! Η κατρακύλα δεν έχει πάτο!

Ως Αστυνομικοί στεκόμαστε περήφανα απέναντί σας και σας κοιτάμε κατάματα, διαμηνύοντας πως θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας!!! «Καλύτερα να σε φοβούνται, παρά να σε λυπούνται» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ -ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

«Προστατέψτε με έργα αυτούς που σας προστατεύουν και όχι με πυροτεχνήματα» λένε οι αστυνομικοί της Κρήτης

Την πλήρη αντίθεσή τους εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι αστυνομικοί της Κρήτης μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφορικά με τα Σώματα Ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν οι αστυνομικοί της Κρήτης:

Ακούγοντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη 88η Δ.Ε.Θ. για παροχές, αυξήσεις, κίνητρα, κράτος δικαίου, ισονομίας και πρόνοιας, αναρωτιόμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας αν ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτή τη χώρα ή μήπως έχουμε έρθει ουρανοκατέβατοι από κάποια άλλη Ήπειρο ή ακόμα και άλλο πλανήτη.

Αναλύοντας δε ενδελεχώς και πιο προσεκτικά τις δηλώσεις του που αφορούν τον Κλάδο μας, «Μια μικρή αναγνώριση για την προσφορά τους. Κατέληξα εξαντλώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο. Αυτοί που φορούν το εθνόσημο πρέπει να νιώθουν πως η πατρίδα είναι δίπλα τους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Ευτυχώς δηλαδή που είστε δίπλα μας γιατί σε διαφορετική περίπτωση τι θα κάναμε;; Μήπως να σας ζητήσουμε συγνώμη που σας φέραμε στη δύσκολη θέση να μας σκεφτείτε κιόλας και να «έξαντλήσετε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο»;; Μήπως να μαζευτούμε εκεί στο Μαξίμου να σας ευχαριστήσουμε χτυπώντας παλαμάκια;;;

ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!

Αν εσείς νομίζετε ότι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του Έλληνα Αστυνομικού αξίζει 0,54 ευρώ μεικτά ανά ώρα νυχτερινής εργασίας, η οποία μεταφράζεται σε καθαρές απολαβές 19,5 ευρώ τον μήνα και τις οποίες στο τέλος του χρόνου θα αναγκαστούμε να τις επιστρέψουμε διπλάσιες και τριπλάσιες λόγω φορολογίας, είστε βαθιά νυχτωμένοι και σας δηλώνουμε ότι καμία απολύτως ανάγκη δεν έχουμε από την «πλούσια» αυτή παροχή σας. Το ΦΙΛΟΤΙΜΟ μας και η ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ από την κοινωνία ασφαλώς αξίζουν περισσότερα.

Όσο δε για το Επικίνδυνο του επαγγέλματος;;; Μάλλον το ξεχάσατε σε κανένα συρτάρι κλειδωμένο ή το αφήσατε ως ένα ακόμα «ΘΑ» για την επόμενη προεκλογική σας καμπάνια.

Κύριε Πρωθυπουργέ και συντοπίτη μας,

Επειδή η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια του εμπαιγμού και της κοροϊδίας και αγγίζει αυτά της ΞΕΦΤΙΛΑΣ και της ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ,

Επειδή η ΥΠΟΜΟΝΗ, η ΑΝΕΧΕΙΑ και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ έχουν ΌΡΙΟ,

Επειδή δε μπορούμε πλέον να παίζουμε με τις ΑΝΤΟΧΕΣ και τη ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ των συναδέλφων μας και των οικογενειών μας,

Επειδή για πολλούς πλέον από εμάς τίθεται ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ,

Δηλώνουμε ρητά και πριν η κατάσταση από έκρυθμη γίνει εκρηκτική, πάρτε πίσω αυτές τις προκλητικές και απαξιωτικές για τον Κλάδο μας παροχολογίες και δηλώσεις. Οι εποχές που οι «χωροφύλακες» είχαν μνήμη χρυσόψαρου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και δε μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε τίποτα. Προστατέψτε με πραγματικά ΈΡΓΑ αυτούς που σας προστατεύουν και όχι με πυροτεχνήματα. Με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζεται τα τελευταία χρόνια ούτως ή άλλως θα μας βρείτε απέναντι, σώστε όμως ότι σώζεται.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ!!

Για εμπαιγμό και ψίχουλα κάνουν λόγο οι αστυνομικοί του Αγρινίου

«Οι χθεσινές εξαγγελίες κατέδειξαν με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο, πώς οι σημερινοί κυβερνητικοί παράγοντες αξιολογούν σε οικονομικό επίπεδο, το έργο που παράγει ο αστυνομικός εν έτη 2024», αναφέρει η ανακοίνωση που έχει ως εξής:

Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, μετά τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στην 88η Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις αυξήσεις στο μισθό των ενστόλων, όλοι όσοι υπηρετούμε με ευσυνειδησία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, πέραν των τετριμμένων διαπιστώσεων ότι αυτές αποτελούν ψίχουλα και καλλιεργούν το συναίσθημα του αστυνομικού να νιώθει ΖΗΤΙΑΝΟΣ, μας έδωσαν την απάντηση για το πώς αντιλαμβάνονται μια σύγχρονη και λειτουργική Ελληνική Αστυνομία.

Συγχαρητήρια Κύριοι που ρίξατε για ακόμη μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων τα όνειρα, τις προσπάθειες, τους κόπους και τους αγώνες μας, για έναν επαγγελματία αστυνομικό λειτουργό που δικαιούται να ζει με αξιοπρέπεια.

Οι χθεσινές εξαγγελίες κατέδειξαν με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο, πώς οι σημερινοί κυβερνητικοί παράγοντες αξιολογούν σε οικονομικό επίπεδο, το έργο που παράγει ο αστυνομικός εν έτη 2024.

Το παράδοξο είναι κύριοι της Κυβέρνησης, πως ενώ, ΟΛΟΙ ΣΑΣ, διαλαλούσατε πριν τις εξαγγελίες ότι: ΄΄θα δείτε ο κ. Πρωθυπουργός ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το έργο σας και είναι δίπλα σας΄΄, εν τέλει στην πράξη με τις εξαγγελίες, αντιληφθήκαμε ότι, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ και φυσικά ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ.

Ισχυρίζεστε ότι, αφουγκράζεστε τους κινδύνους του Αστυνομικού που αυτός διατρέχει κατά την εκπλήρωση μιας νυχτερινής βάρδιας στο κέντρο μια αστικής πόλης της Χώρας και όχι μόνο, υπέρμαχοι ότι βρίσκεστε πάντα στο πλευρό του. Το μόνο που έχουμε να σας απαντήσουμε είναι ότι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ που για ακόμη μια φορά με τις χθεσινές εξαγγελίες σας, διαψεύσατε τους ίδιους σας τους εαυτούς και καταφέρατε να μας αποδείξετε κάτι το οποίο δεν μπορεί να δεχτεί η υγιής κρίση και λογική ενός μέσου ανθρώπου ότι δηλαδή, η οικονομική κρίση που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά δεν αγγίζει τον έλληνα αστυνομικό. Για ακόμη μια φορά τα Συγχαρητήρια μας!!!

Υποσχόμαστε και διαμηνύουμε ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει ταφόπλακα στην αξιοπρέπεια και στα όνειρα κάθε συναδέλφου μας και κύριοι της Κυβέρνησης, σας υπενθυμίζουμε κάτι το οποίο ήδη γνωρίζετε: «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Εντάξτε λοιπόν, τα «φιλοδωρήματά» σας, στον προϋπολογισμό της Βουλής, προκειμένου να δοθούν στους 300 Βουλευτές που τα έχουν «περισσότερη ανάγκη».

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: «Θα έπρεπε να ντρέπεται και ο ίδιος και αυτοί που το εισηγήθηκαν»

«Θα έπρεπε να ντρέπεται και ο ίδιος και αυτοί που το εισηγήθηκαν, αλλά για να υπάρξει ντροπή πρέπει να υπάρχει φιλότιμο και συναίσθηση του τι λες και τι κάνεις. Νομίζετε ότι μπορείτε να εξευτελίζετε τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους;» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Γρηγόρης Γερακαράκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξευτελίζει τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δηλώνοντας ότι η αύξηση είναι ανεπαρκής και δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους εργαζόμενους στην αστυνομία.

Ανέφερε επίσης, ότι οι αστυνομικοί θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στις επόμενες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη αύξηση δεν αντισταθμίζει τη συνολική έλλειψη εκτίμησης που νιώθουν.

«Σας φτύνουμε δεν ψιχαλίζει και θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν ζητιάνους….. Γιατί δεν σεβαστήκατε τους νεκρούς μας…… Γιατί στην τελική δεν αξίζετε ούτε 40 cents….. “Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”».

Ξενοδόχοι για εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Τα ζητούμενα έμειναν στο ράφι»

Προβληματισμό προκαλούν στον ξενοδοχειακό κόσμο της χώρας οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννη Χατζή.

Ο κ. Χατζής τονίζει ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις προκειμένου ο τουρισμός να μπορέσει να συνεχίσει τη μεγάλη προσφορά του στην οικονομία και την κοινωνία, όπως σχέδιο για τις υποδομές, την ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος αλλά και για τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων και τοπικών κοινωνιών.

«Δυστυχώς, αυτά τα ζητούμενα έμειναν και πάλι στο ράφι», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Χατζής και κάνει λόγο ότι για μια ακόμη φορά ακολουθήθηκε η πεπατημένη της περαιτέρω επιβάρυνσης του ξενοδοχείου.

Πηγή: Unsplash

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Α) Αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας στους μήνες της σεζόν και χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ένας απολογισμός για το πώς αξιοποιήθηκαν και τι απέδωσαν οι πόροι που συγκεντρώθηκαν από τη θεσμοθέτησή του.

Β) Αύξηση 50% του τέλους παρεπιδημούντων και μάλιστα οριζόντια, ενώ είναι σαφές πως η όποια πρόσθετη επιβάρυνση προκλήθηκε στις δημόσιες υποδομές κατά τα έτη 2009-2023 δεν οφείλεται στα νόμιμα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζής αναφέρει ότι μέσα στην πενταετία (2019-2023) οι κλίνες της βραχυχρόνιας μίσθωσης αυξήθηκαν κατά 100%, όταν οι κλίνες των ξενοδοχειακών μονάδων κινήθηκαν ανοδικά μόλις κατά 3,5%, όπως προκύπτει από τη μελέτη της Grant Thornton για λογαριασμό του ΞΕΕ, στην οποία σημειώνεται επίσης πως η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων συνεπάγεται μεγαλύτερο παραγόμενο όγκο απορριμμάτων ανά επισκέπτη (+20%) σε σύγκριση με μακροχρόνιους ενοικιαστές.

Τέλος για το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ο κ. Χατζής υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή στην βραχυχρόνια μίσθωση στην οποία δεν τίθεται επί της ουσίας κανένας σοβαρός περιορισμός εξ όσων ακούσαμε στη ΔΕΘ.

ΠΟΕΔΗΝ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση περιφρόνησε τους νοσηλευτές, το πρόβλημα στο ΕΣΥ θα επιδεινωθεί»

Παροχές μόνο για τους γιατρούς και όχι για τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Στις εξαγγελίες του ο Πρωθυπουργός περιφρόνησε εντελώς τους νοσηλευτές και τους υπόλοιπους υγειονομικούς πλην των γιατρών, αφού δεν ανακοίνωσε ούτε ένα ευρώ αύξηση», αναφέρει στην κριτική της η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει πως οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων δεν συμπεριλήφθηκε στα κίνητρα των άγονων περιοχών, όπως έχουν εξαγγελθεί.

«Ούτε αναφορά δεν έγινε», σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, παραθέτοντας στη συνέχεια τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ εξαιτίας της έλλειψης κινήτρων για νοσηλευτές.

«Το 40% των χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές επειδή δεν έχουμε νοσηλευτικό προσωπικό. Γι’ αυτό περιμένουν 100.000 ασθενείς να χειρουργηθούν. Οι 250 κλίνες ΜΕΘ που έκλεισαν μετά την πανδημία είναι κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Τα νησιά, οι υγειονομικές μονάδες των άγονων περιοχών δεν έχουν ανάγκη μόνο από γιατρούς, αλλά και νοσηλευτές, διασώστες και άλλες ειδικότητες υγειονομικών», τονίζει ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός στο «καλάθι» του συμπεριέλαβε και αύξηση του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζει:

«Ανακοινώθηκε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Σωστά. Εμείς που λαμβάνουμε λιγότερα χρήματα από τον ανειδίκευτο εργάτη τι; Ο μηνιαίος μισθός του νοσηλευτή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι 816 ευρώ του ΔΕ νοσηλευτή 716 ευρώ του τραυματιοφορέα 656 ευρώ και του γιατρού επιμελητή Β. 1.216 ευρώ. Επί 12 κατ’ έτος αφού κόπηκαν τα δώρα. Ένας νοσηλευτής με φουλ κυκλικό ωράριο 7 νύκτες, 7 απογεύματα, 3 αργίες το μήνα λαμβάνει το εξευτελισμό ποσό των 100 ευρώ. Κουβέντα γι αυτό εν αντιθέσει με τα σώματα ασφαλείας που σωστά έπραξε».

Και η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγει: «Τα κίνητρα λοιπόν ανεπαρκή δεν θα λύσουν το πρόβλημα της στελέχωσης. Για να λυθεί θέλει ουσιαστικές αυξήσεις μισθών όλων των υγειονομικών, μονιμοποίηση συμβασιούχων ένταξη ΒΑΕ, αυξηση ωρομίσθιου, κίνητρα για όλους και φυσικά προσλήψεις και λεφτά. Με τις εν λόγω εξαγγελίες του Πρωθυπουργού το πρόβλημα μαζικών αποχωρήσεων από το δημόσιο σύστημα υγείας θα συνεχισθεί».

«Καμία νύξη από τον πρωθυπουργό για τη φορολογία τεκμαρτού εισοδήματος»

Ηχηρή αποδείχθηκε η απουσία διορθωτικών παρεμβάσεων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ότι αφορά τη φορολογία τεκμαρτού εισοδήματος. «Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν διαρροές ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ θα προχωρούσε σε ουσιαστικές διορθωτικές παρεμβάσεις σε ότι αφορά τη φορολογία του τεκμαρτού εισοδήματος. Δυστυχώς, αποδείχθηκαν φήμες και το πρόβλημα παραμένει», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρος του, Κλεόβουλος Θεοτόκης.

Όπως τόνισε «ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ, δεν είπε λέξη για το θέμα της φορολόγησης του τεκμαρτού εισοδήματος, διαιωνίζοντας μία αδικία που κοντεύει να φέρει στο χείλος της καταστροφής πολλούς επαγγελματίες. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη θέση της στο συγκεκριμένο ζήτημα και να προχωρήσει σε ουσιαστικές διορθωτικές παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν τους επαγγελματίες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του συνδυασμού «Για ένα Σύγχρονο Επιμελητήριο».

Παρ’ όλα αυτά, χαιρέτισε τη μείωση από την 1/1/2025 κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών και την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. «Και τα δύο, όπως άλλωστε και το μέτρο της μείωσης του ελάχιστου φορολογητέου ποσού των ελεύθερων επαγγελματιών και σε περιοχές με 1.500 κατοίκους, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αποτελούσαν πάγιο αίτημα των μελών μας», κατέληξε.

Πικρή γεύση για αγρότες, κτηνοτρόφοι

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν κάλυψαν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και τις πραγματικές του ανάγκες που έχουν να κάνουν με την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, στις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, που βρίσκονται στα όρια του κόστους, στις «ανοιχτές» τιμές, στη θωράκιση της παραγωγής με γενναία μέτρα.

Περαιτέρω διευκρινίσεις για την εξαγγελία του πρωθυπουργού σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια ζητάνε οι αγρότες, όπως και το πως θα εφαρμοστεί η μονιμοποίηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Ανησυχία εκφράζεται και για τις αναφορές που έγιναν όσον αφορά την παραχώρηση δημόσιων γαιών, προκειμένου αυτές να μην καταλήξουν σε μεγάλες επιχειρήσεις για να γίνουν θερμοκήπια.

Για χαμένες επιδοτήσεις που δεν αναπληρωθήκαν, καμία εξαγγελία για την αύξηση των ζωοτροφών και γενικότερα για ένα ζοφερό μέλλον όσον αφορά τον κλάδο, κάνουν λόγο οι κτηνοτρόφοι σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα