Διεθνή

Όλες οι εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού σήμερα παγκόσμια

Η εικόνα της πανδημίας στις χώρες του κόσμου σήμερα

Parallaxi
όλες-οι-εξελίξεις-στο-μέτωπο-του-κορον-635438
Parallaxi

κοροναϊός κόσμος

Γεύματα σε μισή τιμή στα εστιατόρια της Βρετανίας για να στηριχτεί η αγορά

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ παρότρυνε σήμερα τους πελάτες των εστιατορίων να συνεχίσουν να βγαίνουν έξω, εν μέσω κορωνοϊού, και να τρώνε στα εστιατόρια. Αυτό καθώς πλησιάζει στο τέλος της η εφαρμογή κυβερνητικού προγράμματος προσφοράς γευμάτων στη μισή τιμή. Η πρωτοβουλία «Eat out to Help Out» σχεδιάστηκε για να δώσει ώθηση στον τομέα της προσφοράς υπηρεσιών φιλοξενίας που δέχθηκε σκληρό πλήγμα από την πανδημία COVID-19.

Η πρωτοβουλία προσέφερε έκπτωση κατά 50% στα γεύματα τις τρεις πρώτες ημέρες της εβδομάδας στα εστιατόρια που συμμετείχαν σε αυτή, μέχρι τις 10 λίρες (13 δολάρια), με την κυβέρνηση να καλύπτει τη διαφορά. Η εφαρμογή του μέτρου είχε θετική απήχηση, καθώς περισσότερα από 64 εκατομμύρια γεύματα προσφέρθηκαν στο πλαίσιο του μέχρι την 27η Αυγούστου, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα Open Table.

Αυστραλία: 41 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού

Η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας – επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα – κατέγραψε 41 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 73 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ως τώρα στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 652 θάνατοι επί συνόλου σχεδόν 26.000 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό. Πρόκειται για απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από αυτούς που καταγράφουν άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

«Lost in the Frontline»: Η αποκαλυπτική έρευνα για τους νεκρούς γιατρούς και νοσηλευτές της Αμερικής

Νέα Ζηλανδία: Τέλος του lockdown στο Όκλαντ

Τα σχολεία του Όκλαντ άνοιξαν σήμερα το πρωί τις πόρτες τους, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας βγαίνει από ένα lockdown τριών εβδομάδων και οι αρχές εκφράζουν την πεποίθηση ότι υποχωρεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Οι κάτοικοι της μεγάλης πόλης του Βόρειου Νησιού μπορούν και πάλι να βγαίνουν από τα σπίτια τους, όμως παραμένουν απαγορευμένες οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων, πλην των σχολείων.

Το lockdown είχε επιβληθεί στο Όκλαντ μετά την ανακάλυψη στις 12 Αυγούστου τεσσάρων κρουσμάτων στην περιοχή. Μέχρι τότε, είχαν περάσει 102 διαδοχικές ημέρες χωρίς καμιά τοπική μόλυνση.

Έκτοτε έχουν συνολικά μολυνθεί 141 άνθρωποι.

Η προέλευση της εστίας μόλυνσης δεν έχει προς το παρόν προσδιορισθεί και η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν θεώρησε αναπόφευκτο ότι νέα κρούσματα θα καταγράφονταν τις επόμενες ημέρες.

Εντούτοις η πρωθυπουργός έκρινε ότι είναι πλέον δυνατό να αρθεί το lockdown.

“Έχουμε ένα σχέδιο που θα λειτουργήσει”, δήλωσε η Άρντερν στους δημοσιογράφους στο Όκλαντ. “Πρέπει όλοι να το σεβαστούν”.

Η πρωθυπουργός, η οποία ανέβαλε για έναν μήνα τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπονταν για τον Σεπτέμβριο, κάλεσε τους συμπατριώτες της να “διαδραματίσουν τον ρόλο τους” στη μάχη κατά του κορονοϊού.

“Είναι φυσικό να αισθάνεσαι κουρασμένος, ολόκληρος ο κόσμος έτσι αισθάνεται”, είπε. “Όμως σε σύγκριση με τους άλλους, τα καταφέρνουμε πολύ καλά”.

Δωρεάν τεστ στο Παρίσι

O δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα φροντίσει ώστε να διενεργείται δωρεάν και στα 20 διαμερίσματα της πόλης το τεστ για τον κοροναϊό, καθώς οι αρχές δίνουν μάχη απέναντι στις ενδείξεις αναζωπύρωσης της επιδημίας στη Γαλλία. Το γραφείο της δημάρχου Παρισίων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αρχής γενομένης από σήμερα θα υπάρχουν τρία μόνιμα εργαστήρια που θα διενεργούν δωρεάν τεστ για τον κοροναϊό καθώς και δύο ακόμη κινητά εργαστήρια, τα οποία θα μετακινούνται σε σημεία της πρωτεύουσας.

Επισημαίνεται ότι η Γαλλία ανακοίνωσε χθες 5.413 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ελαφρώς λιγότερα σε σχέση με 5.453 που κατέγραψε το Σάββατο. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την επιδημία COVID-19 αυξήθηκε σε 30.606 από 30.602 που ήταν χθες. Αυξάνονται οι νοσηλείες Ο αριθμός των ασθενών με κοροναϊό στα νοσοκομεία ανέρχεται σε 4.535 έναντι 4.530 που ήταν χθες και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε σε 402 από 400.

Νέα μελέτη: Ο κοροναϊός μένει για εβδομάδες στο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών

Ρωσία: Πλησιάζουν το 1 εκατ. τα κρούσματα

Η Ρωσία ανέφερε 4.993 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 995.319, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Η Ρωσία είναι η τέταρτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα του ιού παγκοσμίως.

Το ίδιο κέντρο ανέφερε 83 νέους θανάτους από covid-19, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την νόσο σε 17.176.

Πηγή: ΑΠΕ, skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα