Ελλάδα

Η ώρα του εισαγγελέα για όσους συνελήφθησαν χθες

Οδηγούνται σήμερα το πρωί.

Parallaxi
η-ώρα-του-εισαγγελέα-για-όσους-συνελήφ-686105
Parallaxi

Πέντε συλλήψεις για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Σεπόλια

Ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς της «Δράσης» – Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Σεπόλια για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι, στον σταθμό μετρό Σεπολίων, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αμέσως μετά, τα άτομα αυτά διέφυγαν από το σημείο και ένα από αυτά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, έξω από πολυκατοικία. Πρόκειται για 24χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη του 24χρονου, ομάδα περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οικεία του πρόσωπα, πήγαν έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με χρήση σωματικής βίας και πετώντας μεταλλικά αντικείμενα σε αστυνομικούς. Τότε συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο οικεία πρόσωπα του 24χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται, ότι ένας από τους συλληφθέντες, με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, με παθολογικά αίτια.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ακυρώνεται το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε να καταθέσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Χρονόπουλος εκπρόσωπος της αστυνομίας στον Αντέννα.

Σε 27 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα

Σε 27 προσαγωγές προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποτροπή συγκεντρώσεων και πορειών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 12:30 μετά το μεσημέρι περίπου, 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Κορίνθου, έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέτρεψαν την πορεία που είχε προαναγγελθεί. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδες αντιεξουσιαστών προσπάθησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, τις απογευματινές ώρες, περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης στο ύψος της πλατείας Κωνσταντίνου και προσπάθησαν να πλησιάσουν το κτίριο του πρώην παραρτήματος, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, οι συγκεντρωθέντες προκάλεσαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκτόξευαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όπως προαναφέρθηκε, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν συνολικά, από διάφορα σημεία της Πάτρας, 27 άτομα και βεβαίωσαν 16 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έγινε χρήση δακρυγόνων.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα  οι έξι που συνελήφθησαν κατά την κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 120 άτομα τα οποία «συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία»

Σήμερα το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης όσοι συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την αστυνομική απαγόρευση για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Πρόκειται για έξι άτομα τα οποία παραμένουν υπό κράτηση και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, όπως αναφέρουν συνήγοροί τους, κατά περίπτωση, για διέγερση σε ανυπακοή, παραβίαση της απαγόρευσης συναθροίσεων, αντίσταση, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του Covid-19.

Όπως έγινε γνωστό, επιβλήθηκαν άλλα 88 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ εις βάρος ισάριθμων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, με τον συνολικό αριθμό των προστίμων να φθάνει τα 94.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 120 άτομα τα οποία «συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή – Καρόλου Ντηλ», όπου «εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ».

Εκτός από τις έξι συλλήψεις προσήχθησαν ακόμη 28 άτομα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ «μετά την επιβολή προστίμων (οι διαδηλωτές) αποχώρησαν ειρηνικά» και «δεν έγινε χρήση δακρυγόνων». Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κ.ά.

Θεσσαλονίκη: Για μια ανήλικη η βόλτα στο βουνό κατέληξε σε προσαγωγή

Χρυσοχοΐδης σε ΣΚΑΪ: Γιατί επιτρέψαμε πολιτικές εκδηλώσεις – Θα διερευνηθεί η πορεία του ΚΚΕ

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εξήγηση γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέτρεψε τις πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων το πρωί, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ανέφερε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες για την πορεία του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχουν παραβάσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης διευκρίνισε ο Μιχάλης Χρυσοΐδης. «Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».

Στη δημοκρατία, πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οφείλουμε συνεννόηση και τα κόμματα έπρεπε να εκδηλώσουν τη θέση τους γύρω από ένα μεγάλο θέμα. «Είναι πολίτικα κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

«Αποφασίσαμε σήμερα να μη σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη, η πόλη πρέπει να λειτούργει σα να είναι καθημερινή ημέρα, και θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνει η υπόθεση με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή» δεσμεύθηκε.

Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα

Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «μη φανταστείτε ότι οι 1.500 (του ΚΚΕ) ήρθαν όλοι μαζί. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα… Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη».

Όσον αφορά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν. «Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα». Για τη συγκέντρωση (του ΚΚΕ), ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα διερευνηθούν όλες οι αίτιες, γιατί εδώ υπάρχουν παραβάσεις που αφορούν την προστασία της δημοσιάς υγείας.

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα: Ειρηνική ημέρα, το πετύχαμε. 2ον δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. 3ον να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα πετύχαμε αυτά.

«Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε λίγο υπομονή και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα, και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα, όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα