Όσα κλείνουν αύριο με το νέο αυστηρό lockdown- Μολύνθηκε φιλοξενούμενη σε δημοτικό γηροκομείο

Τι λέει επίσης ειδικός καθώς και ένας μητροπολίτης.

Parallaxi
όσα-κλείνουν-αύριο-με-το-νέο-αυστηρό-lockdown-680966
Parallaxi

Τέλος στο «click away» και σε επιχειρήσεις που είχαν ανοίξει πριν από τις γιορτές ανακοίνωσε ο Στέλιο Πέτσας σήμερα το πρωί.     

Συγκεκριμένα από το πρωί της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα.

Έτσι, από αύριο θα παραμείνουν κλειστά:

– εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν με click away,

– βιβλιοπωλεία,

– κομμωτήρια,

– υπηρεσίες περιποίησης νυχιών,

– ΚΤΕΟ και

– οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, αυτές θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι, η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς και χωρίς πιστούς.

Εκτός των άλλων, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.   

Και οι εκκλησίες, όμως, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αναμένονται, φυσικά, νεότερες σχετικές ανακοινώσεις.

Μ. Γκάγκα: Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι τις γιορτές βγήκαμε κι είχαμε μεγαλύτερη μετάδοση

«Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι τις γιορτές βγήκαμε κι είχαμε μεγαλύτερη μετάδοση, η Αττική χειροτέρεψε σε ορισμένα σημεία, κι αν ‘χαλάσει’ η Αττική τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί στην Αττική βρίσκεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας» προειδοποίησε η Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ Σωτηρία, η καθημερινή επιδημιολογική επιτήρηση αρκεί για να δούμε αν μια εβδομάδα λοκντάουν αρκεί.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τους επομένους μήνες, Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για πολύ ακόμα. Όλες οι χώρες παίρνουν χειρότερα μέτρα, δεν είμαστε εμείς, είναι όλη η Ευρώπη. Πρέπει να κρατήσουμε τα μέτρα μέχρι να είμαστε εμβολιασμένοι» τόνισε.

Μητροπολίτης Κοζάνης: Eμβολιαστείτε και αφήστε κληρικούς και ζηλωτούς

Να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού προέτρεψε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος κατά τη Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα, ο ίδιος κάλεσε τους πιστούς να αφήσουν όσα λένε «κληρικοί και λαϊκοί ζηλωτές».

«Δεν μας ενδιαφέρει αν οι επιστήμονες πιστεύουν στο Θεό. Είναι η επιστήμη τους», είπε ο μητροπολίτης για την επιστημονική κοινότητα.

Χανιά: Θετική στον κορονοϊό φιλοξενούμενη στο δημοτικό γηροκομείο της πόλης

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε φιλοξενούμενη της δομής του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων ύστερα από διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 σε 83 ηλικιωμένους που διαμένουν στην δομή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για γυναίκα 70 ετών, η οποία βρέθηκε θετική ύστερα από μοριακό τεστ (PCR) στο οποίο υπεβλήθη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η φιλοξενούμενη στο Δημοτικό Γηροκομείο δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, ενώ οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, για προληπτικούς λόγους, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτεί στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid)».

Στην ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ανά 5 ημέρες και θα εξεταστούν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Διαγνωστικοί έλεγχοι έχουν γίνει στις 26/12 και 31/1 με τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης-αντιγόνου (rapid) αλλά και μοριακών (PCR), μετά την πρώτη γνωστοποίηση κρούσματος κορονοϊού στη δομή. Επίσης, για την προφύλαξη τόσο των ωφελούμενων όσο και του προσωπικού, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται απαραιτήτως σε rapid-τεστ, κατά την είσοδό τους στο Γηροκομείο.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννη Σημαντηράκη και του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και να θωρακιστεί η υγεία και ασφάλεια των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr, kozan.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα