Διεθνή

Ουκρανία: 41 παιδιά νεκρά από την αρχή της ρωσικής εισβολής

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας καταγγέλλει ότι δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά.

Parallaxi
ουκρανία-41-παιδιά-νεκρά-από-την-αρχή-τη-892437
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν 13 ημέρες και ο πόλεμος που μαίνεται στη χώρα έχει προκαλέσει τον θάνατο 41 παιδιών και τον τραυματισμό ακόμη 76.

Αυτό δήλωσε η αρμόδια επίτροπος της ουκρανικής βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λιουντμίλα Ντενίσοβα, σε ανάρτηση της στο Telegram όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Η Ντενίσοβα δήλωσε ότι από το Χάρκοβο απομακρύνθηκαν άλλα 300 άτομα. «Μεταξύ τους είναι μια μητέρα με τα τρία της παιδιά, που σώθηκαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού. Ωστόσο από το ωστικό κύμα τραυματίσθηκε το ένα παιδί. Επίσης μια γυναίκα δήλωσε ότι την ώρα που μιλούσε με έναν αστυνομικό, μπροστά στα μάτια τους σκοτώθηκε ένα παιδάκι», δήλωσε η Ντενίσοβα.

Στην πόλη Ντεργκάτσι της περιοχής του Χαρκόβου κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών από το ρωσικό πυροβολικό, επλήγησαν το λύκειο Ν3 και τετράγωνα με κατοικίες της πόλης. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν μεταξύ των οποίων και ένα τετράχρονο παιδάκι.

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να προσδιορισθεί ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών στην Μαριούπολη και στην Βοπλνοβάχα καθώς οι πόλεις αυτές έχουν πολιορκηθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, μεταδίδει το πρακτορείο Ukrinform.

Η Ντενίσοβα, σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανάφερε ότι βομβαρδιστήκαν περιοχές αμάχων στο Νικολάγεφ, το νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές 60 σπίτια, ενώ από τις επιθέσεις στο Χάρκοβο τις μέρες αυτές επλήγησαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού περίπου 30 σχολεία, 27 παιδικοί σταθμοί και 5 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΟΗΕ: Στους 474 οι θάνατοι αμάχων στην Ουκρανία – Πάνω από 860 τραυματίες

Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 474 θανάτους αμάχων στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Το γραφείο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων τραυματισμένων πολιτών ανέρχεται πλέον σε 861.

Το γραφείο του ΟΗΕ χρησιμοποιεί αυστηρή μεθοδολογία και ανακοινώνει μόνο τον αριθμό θανάτων που είναι σε θέση να επιβεβαιώσει. Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι πολύ υψηλότεροι.

Ουκρανία: Δύο εκατομμύρια πρόσφυγες εγκατέλειψαν τη χώρα

Ρωσία: Και η αυστριακή Swarovski αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη χώρα

Η αυστριακή Swarovski ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών πολυεθνικών που έχουν αποχωρήσει από την χώρα.

Η Swarovski διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι η απόφαση είναι προσωρινή» και ότι ελήφθη εξαιτίας «της περίπλοκης κατάστασης στην περιοχή και των αυξανόμενων ανησυχιών για τις σημερινές εξελίξεις».

Τα 12 καταστήματα της εταιρείας την Ρωσία θα κλείσουν και οι εξαγωγές προς την Ρωσία θα σταματήσουν μέχρι νεωτέρας. Η ιστοσελίδα online πωλήσεων βρίσκεται ήδη εκτός λειτουργίας. Η εταιρεία υπόσχεται ότι στηρίξει τους 80 συνεργάτες της στην Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα