Top

Ουκρανία: Νεκρός στρατιώτης έπειτα από βομβαρδισμούς από φιλορώσους αυτονομιστές

Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαιώνει την παρουσία του στη Διάσκεψη του Μονάχου.

Parallaxi
ουκρανία-νεκρός-στρατιώτης-έπειτα-απ-298744
Parallaxi

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς από φιλορώσους αυτονομιστές το πρωί στην ανατολική Ουκρανία, όπου η κλιμάκωση της βίας αυτή την εβδομάδα προκαλεί ανησυχίες ότι μπορεί να οδηγήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την πλευρά της Ρωσίας.

«Κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού, ένας Ουκρανός στρατιώτης τραυματίσθηκε θανάσιμα από θραύσμα οβίδας», επιβεβαίωσε η στρατιωτική διοίκηση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στην ιστοσελίδα του στο Facebook ότι έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός από τους αυτονομιστές σήμερα το πρωί συγκριτικά με 66 περιπτώσεις το προηγούμενο 24ωρο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαιώνει την παρουσία του στη Διάσκεψη του Μονάχου εν μέσω ανησυχιών περί ρωσικής εισβολής

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια σήμερα και θα επιστρέψει στην πατρίδα του αργότερα την ίδια ημέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Τα σύννεφα στην Ουκρανία και οι ευχές να βγει ο ήλιος

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας λέει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχυθούν τα κράτη της Βαλτικής με αμερικανικά στρατεύματα

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας ζήτησε ενίσχυση της ασφάλειας των κρατών της Βαλτικής με αμερικανικά στρατεύματα, ύστερα από συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν σήμερα στο Βίλνιους.

Πηγή: ΤΦ/AΠΕ-ΜΠΕ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα