Top

Παγώνη: Τι ισχύει για τις μάσκες στις διακοπές- Πότε χρειάζεται τρίτη δόση εμβολίου

"Καμπανάκι" Γραβάνη προς ανεμβολίαστους.

Parallaxi
παγώνη-τι-ισχύει-για-τις-μάσκες-στις-δι-672180
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Σε περίπου ένα με ενάμιση μηνά αναμένεται να δοθούν οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους συμμετείχαν στην πρώτη φάση εμβολιασμού.

Αυτή είναι η εκτίμηση που εξέφρασε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Κατά την ίδια, είναι πιθανό να μη χρειαστεί να λάβουν όλοι τρίτη δόση.

Ειδικότερα, όσοι εμβολιάζονται αυτή την περίοδο θα χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

Μάσκες στις διακοπές 

Για τις μάσκες στις διακοπές, η κ. Παγωνη υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνεται χρήση τους από τους πολίτες ιδίως όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Σημείωσε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Πάντως, σύμφωνα με την κυρία Παγώνη δεν  θα χρειάζονται μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% .

“Καμπανάκι” Γραβάνη προς ανεμβολίαστους

«Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, επισημαίνοντας κιόλας στους τελευταίους  ότι οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα τους αφορούν σχεδόν κατά 95%.

«Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει», λέει ακόμη, καθώς και ότι:

«Το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute). Η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40-80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό. Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε … (**)

Κοροναϊός: 248 νέα κρούσματα- 14 θάνατοι- Κάτω από 300 οι διασωληνωμένοι

ΔΗΛΩΣΗ Δεν έχω μετοχές και οποιαδήποτε οικονομική η επιστημονική σχέση με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία των εμβολίων κατά της Covid19».

Η ανάρτησή του

Αδειάζουν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων από ασθενείς με Covid

Η αποκλιμάκωση της πανδημίας στον Νομό Ιωαννίνων είναι δεδομένη τον τελευταίο έναν περίπου μήνα.

Τα κρούσματα σε ημερήσια βάση βαίνουν μειούμενα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απαιτείται από όλους προσοχή και τήρηση των μέτρων.

Το τελευταίο κύμα της πανδημίας δεν συνοδεύτηκε από μεγάλη πίεση στα δύο νοσοκομεία κάτι που είχε συμβεί με ένταση μάλιστα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Αυτή τη φορά οι εισαγωγές ήταν λιγότερες γεγονός που ως ένα βαθμό φαίνεται να συνδέεται με το ότι οι περισσότεροι νοσούντες ήταν νέοι.

Ο Ιούνιος οδεύει προς το τέλος του και η εικόνα στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι η καλύτερη των τελευταίων μηνών.

Συνολικά νοσηλεύονται μόνο εννέα ασθενείς με Covid-19.

H ΜΕΘ- Covid του Νοσοκομείου Χατζηκώστα έχει αδειάσει από τις 3 Ιουνίου ενώ στις κλίνες των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων νοσηλεύεται μόνο ένας ασθενής.

Οκτώ ασθενείς συνολικά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι τέσσερις στη ΜΕΘ-Covid και οι τέσσερις στις ΜΕΛ.

Οι εφημερίες δεν έχουν πλέον πίεση και οι εισαγωγές ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό είναι περιορισμένες.

Με βάση την κατάσταση αυτή  δημιουργούνται οι συνθήκες  ώστε τα νοσοκομεία να επιστρέψουν σταδιακά στην κανονικότητά τους και να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν άδειες στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Mε πληροφορίες από ΣΚΑΪ/epiruspost

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα