Πανό σηκώθηκε απόψε στην Επίδαυρο για την απόφαση Λιγνάδη

Έντονες οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού χώρου και του κοινού.

Parallaxi
πανό-σηκώθηκε-απόψε-στην-επίδαυρο-για-924288
Parallaxi

Παραμένουν έντονες οι αντιδράσεις έπειτα από την απόφαση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση του Δημήτριου Λιγνάδη.

Υψώθηκε πανό στο ιστορικό θέατρο της Επιδαύρου, στην παράσταση Πέρσες, με τον κόσμο να δείχνει αγανακτισμένος από την τελική δικαστική απόφαση της αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Ο κόσμος χειροκρότησε όρθιος την ανύψωση του πανό. 

viastis.jpeg

Από εχθές το βράδυ έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια παραστάσεων, με αφορμή την υπόθεση. 

Πρώτη παρέμβαση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και η αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη.

Σε πολλά θέατρα από διάφορα σημεία της χώρας έλαβαν χώρα με διάφορες μορφές παρεμβάσεων από τους καλλιτέχνες, διαμαρτυρίες για την υπόθεση.

viastis-Z5OhS.jpeg

Από την Επίδαυρο, στο Αρχαίο θέατρο Τίρυνθας στο Ναύπλιο και το Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης, οι ηθοποιοί ύψωσαν τις φωνές τους και επικοινώνησαν στο κοινό τους την έντονη αντίδραση και αδικία που αισθάνονται από την προκείμενη κατάσταση. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων, διαβάστηκε ένα κείμενο από τους ηθοποιούς σχετικό με την δικαιοσύνη και την απόφαση.

Την στιγμή των παρεμβάσεων στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποχώρησε, προκαλώντας την αποδοκιμασία του κοινού, αλλά και των πολιτικών.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την απουσία της ηγεσίας την πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

“Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού”, σημειώνει για την απόφαση αυτή το ΥΠΠΟΑ. Και προσθέτει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα