Επικαιρότητα

Παρέμβαση Τζήκα για το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ

Τι αναφέρει στην Parallaxi ο Πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo

Parallaxi
παρέμβαση-τζήκα-για-το-θέμα-της-ανάπλα-545181
Parallaxi

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας που επανειλημμένα είχε εκφράσει την απορία του για τις αντιδράσεις γύρω από το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ, σχολιάζει στην parallaxi τις νέες αντιδράσεις και δεδομένα που προκύπτουν ως εξής:

”Η Ανάπλαση της ΔΕΘ είναι η μόνη βιώσιμη λύση τόσο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όσο και για την πόλη την ίδια. Μελετάμε το θέμα από το 2012 εξετάζοντας όλους τους βασικούς παράγοντες τόσο οικονομικούς όσο περιβαλλοντικούς και πολεοδομικούς.

Το χωρικό σχέδιο , που έχουμε υποβάλλει και έχει ήδη εγκριθεί, υποστηρίζεται από την νυν και την πρώην κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και την μεγάλη πλειοψηφία των φορέων και των κατοίκων της πόλης.

Ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα σε 15 από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου να προτείνουν τις καλύτερες λύσεις, σε βιοκλιματική κατεύθυνση και να βοηθήσουν την οικονομία, την απασχόληση και την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση αφορά την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ δεν είναι βιώσιμη, όπως αποδεικνύεται από τις μελέτες και από τη διεθνή εμπειρία. Η Θεσσαλονίκη μετά την Ανάπλαση θα είναι μία περισσότερο πράσινη και λειτουργική πόλη και θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προσκλήσεις του 21ου αιώνα και να δώσει προοπτική στους νέους της.

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα ενωτικό πνεύμα για να διεκδικήσει έναν σημαντικό διεθνή ρόλο, δεν χρειάζονται διχασμοί που απλά θα μας κάνουν να χάσουμε για μία ακόμη φορά πολύτιμο χρόνο.”

Διαβάστε επίσης…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα