Πάτρα: Ζητούν ψευδώς θετικά rapid τεστ για να αποφύγουν τον εμβολιασμό

Ανεμβολίαστοι το 90,5 % των διασωληνωμένων ασθενών.

Parallaxi
πάτρα-ζητούν-ψευδώς-θετικά-rapid-τεστ-για-ν-768929
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Ψευδώς θετικά rapid τεστ ώστε να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγουν τον εμβολιασμό, ζητούν πολίτες στην Πάτρα σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών.

Το «κόλπο» γίνεται καθώς όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα εξαιρούνται για 6 μήνες από τον εμβολιασμό και μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης.

Για οργανωμένη συμπεριφορά των αντιεμβολιαστών και ομάδα/ες που ασκούν πιέσεις έκανε λόγο η Αντι. Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνεπειες έχει αυτό.

Η κα Μαστοράκου υπογράμμισε ότι οι καταγγελίες αυτές προέρχονται από γιατρούς και μιλούν για 100 ή 200 ευρώ για να έχουν αυτό το πιστοποιητικό είτε νόσησης είτε εμβολιασμού.

«Εχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση.

«Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.

Η κα Μαστοράκου ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Θεμιστοκλέους για αυτές τις καταγγελίες και αναφορές.

«Υπάρχουν αναφορές οτι δηλώνουν ψευδώς οτι έχουν νοσήσει, υπάρχουν καταγγελίες για να μην κάνουν το εμβόλιο» δήλωσε επίσης νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται πλεόν ο φάκελος με τους μαϊμού εμβολιασμούς στην Καρδίτσα. Μάλιστα στο στόχαστρο των αρχών, δεν βρίσκεται μόνο η διοικητική υπάλληλος στο κέντρο υγείας Παλαμά που οργάνωσε την κομπίνα, αλλά και όσοι πήραν το πιστοποιητικό, χωρίς να εμβολιαστούν

«Η ΕΔΕ συνεχίζεται και με τους υπόλοιπους υπαλλήλους για να μας δείξουν ακριβώς ποιοι εμπλέκονται και ποιοι είναι σε όλη αυτήν την ιστορία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων φαίνεται να έχει ομολογήσει» ανέφερε ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Φώτης Σερέτης.

Η είδηση έγινε γνωστή, μετά από το σκάνδαλο των «μαϊμού» εμβολιασμών στην Καρδίτσα, όπου σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, υπάλληλος του κέντρου Υγείας Παλαμά που ομολόγησε ότι εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, φαίνεται ότι πρώτα κάλυψε φίλους και συγγενείς μεταξύ αυτών και τα αδέρφια της, ενώ άγνωστο παραμένει αν και η ίδια είναι εμβολιασμένη.

Πρόκειται για μια γυναίκα 45 περίπου ετών, παντρεμένη με αξιωματικό της αστυνομίας και μητέρα 3 παιδιών. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια με καταγωγή από τις Σέρρες.

Έδωσε 33 «εικονικά» πιστοποιητικά

Η υπάλληλος πήγαινε νύχτα εκτός της βάρδιάς της για να βεβαιώσει τους ανύπαρκτους εμβολιασμούς. Μάλιστα είχε καταφέρει να αποσπάσει τους κωδικούς της γιατρού του κέντρου.

Κάπως έτσι κατάφερε να πιστοποιήσει ψευδώς ότι φίλοι και συγγενείς της είχαν εμβολιαστεί, χωρίς καν οι ίδιοι να περάσουν την πόρτα του κέντρου υγείας.

Συνολικά, κατάφερε να βεβαιώσει στο σύστημα περισσότερους από 30 εμβολιασμούς.

Το μοιραίο λάθος της υπαλλήλου ήταν ότι στα έγγραφα των πολιτών που υποτίθεται ότι είχαν εμβολιαστεί, έλειπε η υπογραφή του γιατρού.

Μηνύσεις έχουν κατατεθεί και κατά των 33 που έλαβαν τα εικονικά πιστοποιητικά, ενώ οι Αρχές εξετάζουν και το κατά πόσο η ίδια έχει πραγματικά εμβολιαστεί.

Που εντοπίζονται οι 1.765 νέες μολύνσεις

Ανεμβολίαστοι το 90,5 % των διασωληνωμένων ασθενών

Εννέα στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας είτε δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (90,5%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 36 (9,5%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 379 (61,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.007 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 184 (ημερήσια μεταβολή -31.85%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 234 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κρήτη: Μεγάλη συμμετοχή στον εμβολιασμό σε εκκλησία στις Αρχάνες

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να καταγράφει κάμψη στην Κρήτη, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέσα σε ναό.

Ο 84χρονος Κρητικός από τις Αρχάνες Ηρακλείου δίνει το ιατρικό του ιστορικό στον αύλειο χώρο του ιερού ναού της Παναγίας στις Αρχάνες, για να κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, που έως και πριν λίγες ημέρες ήταν διστακτικοί για το εμβόλιο, έσπευσαν να εμβολιαστούν. Από 84 ετών έως και 17 ετών. Όπως η Μαρίνα που έκανε το εμβόλιο για να πάει ασφαλής στο σχολείο της.

«Στην αρχή μούδιασε το χέρι μου, το πήρα απόφαση τώρα».

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μια εκκλησιά εν μέσω πανδημίας, μετατρέπεται για λίγες ώρες σε εμβολιαστικό κέντρο χάριν στην πρωτοβουλία του ιερέα του ναού, του πατέρα Ανδρέα Καλλιοντζάκη με τη δημοτική αρχή και την 7η ΥΠΕ.

Οι εμβολιασμοί γίνονται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με το μονοδοσικό εμβόλιο της Τζόνσον.

Πηγές: Mega / ΣΚΑΪ

Οικονόμου: Αύριο η τροπολογία για υγειονομικούς-Την επομένη της 1ης δόσης επιστρέφουν στην εργασία

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα