Ελλάδα

Πέραμα: Η κατάθεση του επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ

Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός αστυνομικού

Parallaxi
πέραμα-η-κατάθεση-του-επικεφαλής-της-ο-834435
Parallaxi
Εικόνα: Τwitter

Λεπτομέρειες αναφορικά με την κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στο Πέραμα στη μοιραία καταδίωξη που κόστισε τη ζωή ένος 20χρονου βγήκαν στο φως της δημοσιότητας

Σε σχέση με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα επιχειρησιακά λάθη που έγιναν στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου, αυτή έχει ανατεθεί σε αντιστράτηγο και δεν αφορά μονάχα την εντολή γιατί δεν σταμάτησε η καταδίωξη αλλά γιατί στην καταδίωξη δεν στάλθηκαν και οχήματα ή και γιατί δεν κινητοποιήθηκε και η ΟΠΚΕ.

Ότι οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία του νεαρού Ρομά στο Πέραμα ουδέποτε έλαβαν εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας να σταματήσουν την καταδίωξη υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας

Κούγιας για καταδίωξη στο Πέραμα: «Αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς»

Οι διάλογοι των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη είναι ενδεικτικοί της έντασης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης αλλά και των πυροβολισμών.

-Συνάδελφοι είναι όλοι καλά;

-Έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.

-Είναι όλοι καλά;

-Δεν έχουμε δικό μας;

-Είστε όλοι καλά;

Ο αστυνομικός περιέγραψε στο Κέντρο Επιχειρήσεων το τι έχει συμβεί: «Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμούς), γιατί κινούνταν θανατηφόρα εναντίον των συναδέλφων».

-Μίλα μου, μίλα μου!

-Έχει τραυματιστεί. «Κέντρο, έχουν τραυματιστεί οι δράστες, έχουμε πέντε μηχανές σε παράσυρση, σύντομα στείλτε ασθενοφόρο».

-Ε, μίλα, μίλα!

-Πάρε ανάσα, πάρε ανάσα…

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα