Πέθανε ο Μπόρις Μουζενίδης που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό στη Ρωσία

Τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Parallaxi
πέθανε-ο-μπόρις-μουζενίδης-που-απογεί-740231
Parallaxi

Απεβίωσε σε νοσοκομείο της Μόσχας τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Μπόρις Μουζενίδης  της Mouzenidis Travel, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό, από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μπόρις Μουζενίδης κόλλησε κοροναϊό στη Μόσχα και πέθανε από επιπλοκές του σε κλινική. Πριν από δέκα μέρες είχε ταξιδέψει σε έκθεση τουρισμού στη Μόσχα.

Σε δημοσίευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Mouzenidis Group ανέφερε: «Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του»

https://www.facebook.com/mouzenidisgroup/posts/1825811660917252

Ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Το 2018 ο όμιλος Μουζενίδη διακίνησε προς την Ελλάδα 300.000 επισκέπτες και πραγματοποίησε τζίρο 350 εκατ. ευρώ.

Γεννημένος στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής, επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε ηλικία 31 ετών, ο Μπόρις Μουζενίδης αναζητούσε επαγγελματική διέξοδο. Αν και διέθετε πτυχίο μηχανικού ξεκίνησε να δουλεύει ως σερβιτόρος και στη συνέχεια ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου.

Στη συνέχεια αποφάσισε να ανοίξει δικό του γραφείο και να ασχοληθεί με τον τουρισμό, ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου. Έχοντας ως πλεονέκτημα τη γνώση της ρωσικής γλώσσας και γνωρίζοντας καλά τη χώρα, αρχίζει να φέρνει όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αργότερα, καθώς οι δουλειές πηγαίνουν καλύτερα επεκτείνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου, ιδρύοντας τον Όμιλο Μουζενίδη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα