Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στην Πλάκα ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Πάνω από 102.000 πολίτες έχουν ψηφίσει.

Parallaxi
εκλογές-συριζα-πσ-στην-πλάκα-ψήφισε-ο-α-1058153
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Λίγα λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας πέρασε την είσοδο του 1ο Πειραματικού Λυκείου, στην Πλάκα όπου ψηφίζει για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

Πλήθος κόσμου του επιφύλασσε θερμή υποδοχή, χειροκροτώντας τον και δίνοντάς του το χέρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας που ήταν ευδιάθετος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία τόσο με τους ψηφοφόρους, όσο και με τους ρεπόρτερ που τον περίμεμαν.

Βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις, στέλνοντας μήνυμα ενότητας «Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους «παρών» μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες. Το δικό τους μαζικό παρών δείχνει ότι βιάστηκαν πολλοί όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ», είπε.

Πάνω από 102.000 έχουν ψηφίσει – 26.000 νέα μέλη

Πολύ μεγάλη αποδεικνύεται η συμμετοχή της κοινωνίας στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φέρνει μεγάλες ανατροπές στα έως τώρα κομματικά δεδομένα.

Κανένα από τα επιτελεία των υποψηφίων δεν είχε προβλέψει την τόσο εντυπωσιακή συμμετοχή της κοινωνίας καθώς, σύμφωνα με τον ρυθμό που ψηφίζουν μέχρι στιγμής οι ψηφοφόροι, αναμένεται ο αριθμός να ξεπεράσει αρκετά τις 100.000 έως το τέλος της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ψηφίσει τουλάχιστον 102.000 πολίτες σε 527 εκλογικά τμήματα το μεσημέρι, εκ των οποίων το 25% είναι νέα μέλη (περίπου 26.000).

Μάλιστα, ο ρυθμός της ψηφοφορίας είναι 250 ψήφοι ανά λεπτό, επομένως αν συνεχιστεί έτσι μέχρι και τις 20:00 που κλείνουν οι κάλπες, τότε οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 120.000 ψηφοφόρους.

Και οι πέντε υποψήφιοι έχουν ασκήσει τα εκλογικά τους καθήκοντα και αναμένουν τα αποτελέσματα.

Οι ουρές συνεχίζονται στα εκλογικά τμήματα, καθώς τα μέλη που θέλουν να ψηφίσουν είναι πολλά.

Τα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 11 το βράδυ. Αν θα υπάρξει νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από σήμερα ή θα πάμε για νέα ψηφοφορία στις 24 Σεπτεμβρίου

Πηγή: ieidiseis

Ουρά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής (17/09) στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, προκειμένου να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα