Πολιτική

Εκρηκτικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο

Ανασυγκροτείται το Εκτελεστικό Γραφείο για την ενίσχυση της δράσης του κόμματος.

Parallaxi
εκρηκτικό-το-κλίμα-στον-συριζα-ολοκλ-1124431
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Με τις ψηφοφορίες και την έγκριση των θέσεων και της πολιτικής απόφασης, καθώς και των Επιτροπών Δεοντολογίας και Οικονομικού Ελέγχου, ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μετά από τέσσερις ημέρες εντάσεων και ανατροπών το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε “όχι” σε νέες εσωκομματικές κάλπες, με την πλειοψηφία των συνέδρων να υπερψηφίζει τη συμβιβαστική πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου – Γιώργου Τσίπρα και Νίκου Παππά για μη εκλογή προέδρου Με τις ψηφοφορίες και την έγκριση των θέσεων και της πολιτικής απόφασης, καθώς και των Επιτροπών Δεοντολογίας και Οικονομικού Ελέγχου, ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ..

Σύμφωνα με το κείμενο της πολιτικής απόφασης, «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Το πινγκ-πονγκ Κασσελάκη-Γεροβασίλη

«Παιδιά έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, προχωράμε μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνοντας ένα πινγκ πονγκ μεταξύ του ίδιου και της Όλγας Γεροβασίλη επάνω στο βήμα του Συνεδρίου, ενώ στο τραπέζι είχε πέσει προς ψήφιση η πρόταση Φάμελλου, Παππά και Γιώργου Τσίπρα να μην γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.

Η Όλγα Γεροβασίλη πήρε τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος, ο οποίος επέμεινε στις εσωκομματικές εκλογές στις 10 Μαρτίου και του απάντησε πως «στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε. Αν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ το Κατασταστικό του κόμματος δεν θα το παραβιάσω ποτέ» και πως «τώρα αν θέλεις εκλογές σε δέκα μέρες κάντες μόνος σου και να δούμε τι θα πάρεις».

Ο Στέφανος Κασσελάκης από πλευράς του, απευθύνθηκε στην Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας «πως αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου τότε αποσύρω το σενάριο των εκλογών» με την ίδια να λέει: «Δεν είμαι εγώ αυτή που έβαλα την πρόταση για εκλογές».

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα