Πολιτική

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει η παντοδυναμία ΝΔ»

Parallaxi
επανεξελέγη-πρόεδρος-του-πασοκ-ο-νίκο-1228328
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε νικητής του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, διασφαλίζοντας τη θέση του ως πρόεδρος του κόμματος.

Προηγουμένως, ο συνυποψήφιός του και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τον συνεχάρη τηλεφωνικώς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ευχαρίστησε, λέγοντάς του πως «προχωράμε όλοι μαζί».

Πιο συγκεκριμένα, προβάδισμα Ανδρουλάκη με 59,92% δείχνουν τα αποτελέσματα στο 100%  της ενσωμάτωσης της δεύτερης Κυριακής. Ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 40,08%.

Σε αριθμό ψήφων οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν:
Νίκος Ανδρουλάκης: 125.820 ψήφοι
Χάρης Δούκας: 84.149 ψήφοι

Ψηφίσαντες: 213.001

  • Έγκυρα 209.969
  • Άκυρα: 1.635
  • Λευκά: 1.397

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ΕΔΕΚΑΠ,  214.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Η αποχή σε σχέση με τον πρώτο γύρο εκτιμάται σε περίπου 27%.

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει η παντοδυναμία ΝΔ»

Τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ύστερα από την επανεκλογή του για «τη μεγάλη τιμή και την μεγάλη ευθύνη να τον εμπιστευθπύν ξανά», όπως είπε.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι απέναντι στη συντήρηση».

«Μαζί θα νικήσουμε», σημείωσε, εν μέσω συνθημάτων από τους δεκάδες υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως ανέφερε, «το Κίνημά μας έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εδικά τώρα που οι σημαίες ευκαιρίας κατέρρευσαν, τώρα που τα μάτια των Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας».

«Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, τους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν δυναμικό ‘παρών’ με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν σε αυτό τον αγώνα, τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που είναι η μόνη μου δύναμη», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ»

Αναφερόμενους στους συνυποψηφίους του, τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ, για τον αγώνα τους, τους συνυποψήφίους μου, τον Χάρη Δούκα, τον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Κατρίνη και την Νάντια Γιαννακοπούλου, που με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα».

Και προσέθεσε πως είναι βέβαιος ότι θα είναι όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

«Δεν υπάρχουν σήμερα νικητές και ηττημένοι, νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη», διεμήνυσε.

«Το είπα πολλές φορές, τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά μας, οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο. Και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά, την ηγεσία του κόμματος διεκδίκησαν οι: Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024. Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κατέχει master στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ.

Το 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.

Το 2008, εκλέγεται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Το 2013, επανεκλέγεται στην ίδια θέση ως Γραμματέας.

Το Μάιο του 2014, εκλέγεται Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς και το 2019 επανεκλέγεται με το Κίνημα Αλλαγής. Συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι μέλος: AFET Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, D-CN Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Παράλληλα είναι αναπληρωτής στην: ENVI Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, AGRI Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, DROI Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, SEDE Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας, DLAT Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ – Λατινικής Αμερικής.

Στις εσωκομματικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2021, αναδείχτηκε Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα