Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του έθεσε ως στόχο τρίτη κυβερνητική θητεία

Όσα είπε κατά την ομιλία του στο “πάρτι” για τα 50α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης

Parallaxi
ο-κυριάκος-μητσοτάκης-στην-ομιλία-του-1223918
Parallaxi

Απόδραση από την εσωστρέφεια, θέτοντας μάλιστα ως στόχο μία τρίτη κυβερνητική θητεία, επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο “πάρτι” για τα 50α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης.

“Πάρτι” τα οποίο σημαδεύτηκε από τις ηχηρές απουσίες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Αλλά και που πραγματοποιήθηκε σε ένα όχι και τόσο εορταστικό κλίμα, καθώς οι βουλευτές ανησυχούν με τις δημοσκοπήσεις και βομβαρδίζουν με ερωτήσεις “λαϊκού χαρακτήρα” την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός, αλλά άφησε πολλές και σκληρές αιχμές κατά του κ.Καραμανλή, του κ.Σαμαρά και γενικότερα όσων στο κυβερνών κόμμα διαφωνούν με επιλογές του.

Υπερασπίστηκε εκ νέου την πολιτική του για μία “ευρύχωρη ΝΔ”, στην οποία όπως τόνισε δεν θα συμφωνούν όλοι σε όλα αλλά θα συμφωνούν στα κρίσιμα. “Όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαδιά της ΝΔ τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Φράση την οποία είχε χρησιμοποιήσει και κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μετά το 28% στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Οι αναφορές Μητσοτάκη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με την αναμενόμενη αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ουσιαστικά μάλιστα, όπως είχε πράξει και νωρίτερα κατά τη συνέντευξη του στο Mega, συνέκρινε εαυτόν με τον ιδρυτή της ΝΔ και χρησιμοποίησε φράσεις του Εθνάρχη για να αιτιολογήσει την πολιτική της διεύρυνσης.

Αναφέρθηκε για παράδειγμα στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ. “Αυτό το κείμενο λέει ότι η παράταξη μας συντηρεί από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε χρήσιμα, ενώ προχωρά με γρήγορα βήματα στο μέλλον, υπηρετώντας το έθνος πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς του κέντρου και της αριστεράς”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Βλέπω γύρω μου πολλούς βετεράνους, αλλά και νέους συμμαχητές. Αναλογίζομαι παλιούς πρωτεργάτες. Βλέπω και πολλούς νέους φίλους”, σχολίασε ο και πρόσθεσε: “Αυτό το κόμμα έρχεται από μακριά και πηγαίνει μακριά”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στις “αρχές του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, την ευγένεια του Γιώργου Ράλλη, το σφρίγος του Ευάγγελου Αβέρωφ, τη συνέπεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την ορμή του Μιλτιάδη Εβερτ, τη σταθερότητα του Κώστα Καραμανλή, το αίσθημα ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά, τη μαχητικότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη” και πρόσθεσε με νόημα: “Σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα