Στα «δύο» ο ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κούρσας ο Κασσελάκης – Καλεί σε «μάχη» στο συνέδριο

Η εκλογή συνέδρων θα γίνει 2-3 Νοεμβρίου και το έκτακτο συνέδριο 8-10 Νοεμβρίου

Parallaxi
στα-δύο-ο-συριζα-εκτός-κούρσας-ο-κασσ-1212368
Parallaxi

Νέα δεδομένα δημιουργεί η χθεσινή απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της προεδρίας, με τον ίδιο πάντως να δίνει ραντεβού… ξεκαθαρίσματος στο συνέδριο (8-10 Νοεμβρίου).

Η απόφαση για αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές υπερψηφίστηκε από 138 μέλη της ΚΕ (επί 151 παρόντων) και με βάση αυτή ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Πηγές από το περιβάλλον του Παύλου Πολάκη ανέφεραν ότι περίπου 5-6 στελέχη που πρόσκεινται στον Χανιώτη βουλευτή απείχαν.

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ωστόσο, λίγη ώρα μετά την απόφαση έσπευσε να πάρει θέση με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι εδώ. Η φωνή μας είναι το συνέδριο», έγραψε ο κ. Κασσελάκης, παραπέμποντας στα όσα θα διαδραματιστούν στις αρχές Νοεμβρίου στο συνέδριο του κόμματος.

Μάλιστα, μέχρι τότε σκοπεύει να εντείνει το «άνοιγμά» του στους ψηφοφόρους, ξεκινώντας από αύριο κιόλας, σύμφωνα με πληροφορίες, περιοδεία σε όλη τη χώρα.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση έξω από το ξενοδοχείο

Η απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο όπου συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή.

«Ντροπή σας, το ξεφτιλίσατε», ακούστηκε να λέει μια υποστηρίκτρια του Στέφανου Κασσελάκη, με κάποιον από την άλλη πλευρά να της απαντά: «Συνεδρίασε το όργανο, φύγε από εδώ».

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν ακόμη: «Χωρίς εμάς τι θα ήσασταν εσείς; Είναι ντροπή σας. Ντροπή για την Αριστερά, είστε η ντροπή της Αριστεράς. Ελάτε στις οργανώσεις να σας ψηφίσουμε, κάτω η χούντα της Αριστεράς. Κάτω η Χούντα της Αριστεράς».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα