Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συναντήθηκαν ο Κασσελάκης με τον Τσίπρα – Εξέφρασε ανησυχία ο πρώην πρωθυπουργός

Μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών

Parallaxi
συριζα-συναντήθηκαν-ο-κασσελάκης-με-τ-1082203
Parallaxi

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχε ο διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Τετάρτης μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια των επαφών που γίνονται από διάφορες πλευρές εντός και εκτός του κόμματος προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που σηματοδότησε την αποχώρηση της Ομπρέλας αλλά και την έντονη αποδοκιμασία των χειρισμών του Στέφανου Κασσελάκη από την ομάδα 6+6 και την ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση και με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ενώ λίγο νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης είχε χαρακτηρίσει την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει μαξιλάρι 37 δισ. ως «την πιο μνημονιακή πολιτική της τότε κυβέρνησης»

Τσίπρας για συνάντηση με Κασσελάκη: Εξέφρασε ανησυχία και ζήτησε πιστή τήρηση του καταστατικού

Την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κ. Κασσελάκη ότι «ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο Προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου Προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση», σημειώνουν πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή Εικόνας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα