Ελλάδα

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε διεθνώς;

Απίστευτη τροπή έχουν πάρει τα πράγματα σε σχέση με το περίφημο πια άρθρο των NY Times.

Parallaxi
πόσο-πιο-χαμηλά-θα-πέσουμε-διεθνώς-929769
Parallaxi

Απίστευτη τροπή έχουν πάρει τα πράγματα σε σχέση με το περίφημο πια άρθρο των NY Times. Μετά τον απίστευτο σάλο των προηγούμενων δυο ημερών, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν εγχώριοι αυτόκλητοι υπερασπιστές του ΠΘ να βγάλουν το άρθρο πληρωμένο, εμφανιζόμενο ως διαφήμιση, εμφανιζόμενο μόνο στην Ελλάδα, γραμμένο από οπαδό του Σύριζα και άλλα τέτοια εξευτελιστικά και αστεία, σήμερα η υπόθεση πήρε ακόμα πιο απροσδόκητη τροπή. 

Η εφημερίδα, δυο μέρες μετά εμφανίζει το άρθρο στην πρώτη της σελίδα στη διεθνή έκδοση, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την αξία της παρέμβασης του. Το άρθρο του Alexander Clapp είναι σήμερα στο πρωτοσέλιδο των NYT international edition.

Την ίδια στιγμή, ο Απόστολος Δοξιάδης, διορισμένος από τον ΠΘ ως βοηθός συντονιστή της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ισχυρίζεται ότι έγραψε μια απάντηση στο  άρθρο που δημοσιεύτηκε στους ΝΥ Times.

doksiaadis.jpg

H «απάντηση» του κ. Απ. Δοξιάδη όμως δεν είναι δημοσιευμενη στους ΝΥΤ international edition παρα το οτι εκεινος αυτο ισχυρίζεται. Αντίθετα βρίσκεται δημοσιευμένο στην αγγλική έκδοση τη

stighmiotipo-2022-08-24-51745-mm.png

ς Καθημερινής, που όμως δεν είναι οι ΝΥΤ international edition όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο συγγραφέας.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στοχοποιεί τη δημοσιογράφο του Politico για δημοσίευμα σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Κατάπτυστο και άθλιο σχόλιο Οικονόμου για το σημερινό δημοσίευμα του Politico Η κυβέρνηση απαντά στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την επίσημη, απαντητική επιστολή της Αθήνας στην Κομισιόν, που ζητούσε εξηγήσεις για το θέμα.

Πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνει λόγο για «ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστηρίζει δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα». Μάλιστα, επισυνάπτει και την απαντητική επιστολή, στην οποία όμως υπάρχει και το ακριβές που ανέφερε και το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του Politico.

Συγκεκριμένα, το Politico παρέθετε τα δύο αποσπάσματα:

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε σώφρον στο μέλλον να αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους.»

«Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες».

Ό,τι δηλαδή γράφει η επιστολή που επισυνάπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει επίσης:

«Τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία τεκμηριώνονται από συνημμένο έγγραφο και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι τα εξής: το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε, στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του – ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος του- ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός ΕΕ. Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις. Άλλωστε τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό. Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ. Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους.

Όπως γίνεται ολοφάνερο, τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι πια πιεστικό: με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;»

Η συντάκτρια του ρεπορτάζ με ανάρτησή της στο Twitter αναφέρεται στο επίμαχο κομμάτι της επιστολής των Αθηνών: «θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφύγουμε να εγκρίνουμε εσπευσμένα συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που προέρχονται από πολιτικά μέσα που δεν διακρίνονται πάντα για ακρίβεια και αντικειμενικότητα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα