Top

Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid tests στη Θεσσαλονίκη

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας;

Parallaxi
που-μπορείτε-να-κάνετε-δωρεάν-rapid-tests-στη-θε-592607
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στον Δήμο Θεσσαλονίκης από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 3.00 μετά το μεσημέρι και θα διενεργούν rapid tests στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόκειται να πραγματοποιήσει νέα δράση σε διερχόμενους πολίτες (όχι μέσω αυτοκινήτου δηλαδή) την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. στην Πλατεία Κ. Τσομπάνογλου στη Μενεμένη.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μενεμένης και παρακαλούνται οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση να έχουν εύκαιρο το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε).

Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Βασιλακόπουλος: ΕΔΕ για τον γιατρό που ισχυρίζεται ότι παρέλυσε από το εμβόλιο

Δήμος Καλαμαριάς

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) με τη μέθοδο του drive through  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στον Φοίνικα, για τους δημότες της Καλαμαριάς, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητα Δύο Φύλων, Εύα Ντόντη.

Δήμος Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), διεξάγει δειγματοληψία ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ανοιχτή προς όλους τους πολίτες, σήμερα, Τετάρτη (17/2) από τις 11:00πμ έως τις 16:00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, έναντι Δημαρχείου Θερμαϊκού, επί της οδού Αμπελοκήπων.

Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν όλοι οι συμπολίτες μας.

Τονίζεται όμως πως η αυριανή ημέρα επιλέχθηκε λόγω της απόφασης περί μη δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και στη μαθητική κοινότητα να προσέλθουν για εξέταση.

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν πως:

  • Για τη μετακίνηση τους αποστέλλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1, φορούν μάσκα προστασίας και τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας
  • Για την εξέταση τους να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.
  • Για τα αποτελέσματα τους θα δηλώσουν το κινητό τηλέφωνο στο οποίο θα τους σταλεί ενημέρωση με μήνυμα (sms).

Lockdown: Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο, λέει ο Βατόπουλος

Δήμος Θέρμης

Έπειτα από αίτημα του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει rapid test στην Κοινότητα του Τριλόφου. Τα τεστ θα γίνουν από σήμερα Τετάρτη 17 και μεθαύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν το τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

Δήμος Παύλου Μελά

Ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνουν δωρεάν rapid test (ελέγχους ταχείας ανίχνευσης Covid -19), στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το αναλυτικό πρόγραμμα (ώρες 10.00-15.00)

➢ Πέμπτη 18/2, ΚΑΠΗ Νικόπολης, Βουλγαροκτόνου 1Α

➢ Παρασκευή 19/2, Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

➢ Κυριακή 21/2, πλατεία Μετεώρων

Ο Δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με την Πολιτεία αξιοποιεί όλα τα διαγνωστικά εργαλεία για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του Κοινωνικού Ιατρείου, ο ΕΟΔΥ έχει διενεργήσει τις πρώτες εβδομάδες του 2021, στον Δήμο Παύλου Μελά, 1.922 δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, rapid test σε πεζούς και drive through rapid test (μέσα από το αυτοκίνητο), σε 10 σημεία δειγματοληψίας των τριών δημοτικών ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

Οδηγίες

Οι πολίτες, ξεκινώντας από το σπίτι ή την εργασία τους, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό μετακίνησης 1 στο τηλέφωνο 13033 και να ενημερώσουν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ κατά την προσέλευσή τους, για ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους, εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Περισσότερες πληροφορίες

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

2310 609380 / 2310 587812

Κρούσματα: Στόχος των ειδικών η σταθεροποίηση – Αποφασίζουν για διπλή μάσκα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα