Top

Ρεκόρ κρουσμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας,

Parallaxi
ρεκόρ-κρουσμάτων-σε-ευρωπαϊκές-χώρες-637386
Parallaxi

κοροναϊός

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας.

Μελέτη: 800 θάνατοι αποφεύχθηκαν στην ΕΕ χάρη στην καλύτερη ποιότητα του αέρα – Πώς συνέβαλε το πρώτο lockdown

Περισσότεροι από 800 θάνατοι μπορεί να αποφεύχθηκαν χάρη στην καλύτερη ποιότητα του αέρα κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν στην Ευρώπη για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα στο nature η Υπηρεσία για την Κλιματική Αλλαγή (CAMS) του προγράμματος της ΕΕ Copernicus.

Συγκρίνοντας την έκθεση του κόσμου στην ατμοσφαιρική ρύπανση μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Ιουλίου του 2020 σε 47 μεγάλες πόλεις, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού προστάτευσαν τους ανθρώπους από τη θανατηφόρα ρύπανση.

Η μελέτη, η οποία αξιολογήθηκε από ομοτίμους καθηγητές, έδειξε ότι το κλείσιμο σχολείων, οι πολιτικές παραμονής στο σπίτι και η ακύρωση εκδηλώσεων είχαν τον ισχυρότερο αντίκτυπο στα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου (NO2), ενός επιβλαβούς αερίου που παράγεται σε μεγάλο βαθμό από τα οχήματα.

Οι περιορισμοί στα εσωτερικά και διεθνή ταξίδια έδειξαν αντιθέτως να έχουν μικρό αντίκτυπο στην τοπική ατμοσφαιρική ρύπανση.

Πώς συνδέεται το διοξείδιο του αζώτου

Το διοξείδιο του αζώτου συνδέεται με κάποιες αναπνευστικές και καρδιακές παθήσεις και, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA), ευθύνεται για 50.000 πρόωρους θανάτους στην ΕΕ ετησίως.

Η μελέτη έδειξε ότι πόλεις στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία είδαν τα επίπεδα του NO2 να πέφτουν μεταξύ 50% και 60% στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι συντάκτες της έκθεσης στήριξαν τον υπολογισμό τους για τους θανάτους που αποφεύχθηκαν στις αλλαγές που παρατηρήθηκαν στις συγκεντρώσεις ρύπων σε ημερήσια βάση, όπως και στην έκθεση σε αυτούς, σύμφωνα με την CAMS.

Το Παρίσι, το Λονδίνο, η Βαρκελώνη και το Μιλάνο βρίσκονται μεταξύ των πόλεων στις οποίες αποφεύχθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι λόγω των κυβερνητικών περιορισμών.

“Η αποτελεσματικότητα ορισμένων μέτρων φαίνεται καθαρά”, δήλωσε ο διευθυντής της CAMS Βενσάν-Ανρί Πεκ, χαρακτηρίζοντας τα ευρήματα αυτά “εξαιρετικά σημαντικά”.

Ο καθηγητής Αντόνιο Γκασπαρίνι της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου (LSHTM), η οποία συνεργάστηκε στην έρευνα, πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό καλύτερων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

“Αυτό το ‘φυσικό πείραμα’ μας έδωσε μια γεύση για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα με δραστικά μέτρα δημόσιας υγείας που θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν υπό κανονικές συνθήκες”, σημείωσε.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος υπολόγιζε τον Δεκέμβριο ότι η έκθεση σε αιωρούμενα σωματίδια προκάλεσε περίπου 307.000 πρόωρους θανάτους στην ΕΕ τη χρονιά πριν από την πανδημία.

Όρια στο Telegram, τη «φωλιά των αντιεμβολιαστών» προσπαθούν να επιβάλουν οι γερμανικές αρχές  

Εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας, ακόμη και εκκλήσεις για φόνους: η εφαρμογή αποστολής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, την οποία χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αντιεμβολιαστές, μπήκε στο στόχαστρο των αρχών της Γερμανίας καθώς την κατηγορούν ότι δεν ενεργεί για να εμποδίσει την εξάπλωση ρητορικής μίσους.

Οι αντιεμβολιαστές κινητοποιούνται εδώ και εβδομάδες στη Γερμανία, πραγματοποιώντας τακτικά διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ σε κάποιες από αυτές σημειώνονται και επεισόδια.

Η ένταση κινδυνεύει να οξυνθεί ακόμη περισσότερο καθώς η Μπούντεσταγκ εξετάζει σήμερα το απόγευμα το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της covid-19, τον οποίο στηρίζει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όμως διχάζει την κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο “όσοι διασπείρουν μίσος” έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης, και πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή Telegram.

“Η νομοθεσία μας ισχύει και για το Telegram”, που κινδυνεύει να του επιβληθούν πρόστιμα ύψους πολλών εκατομμυρίων, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ επιθυμεί να παρουσιάσει ως το Πάσχα ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα αναγκάζει την πλατφόρμα να σβήνει τα μηνύματα μίσους και να ταυτοποιεί τους χρήστες που τα αναρτούν.

Σε κάποιες ομάδες αντιεμβολιαστών συμμετέχουν έως και 200.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το AFP.

Αν το Telegram δεν συνεργαστεί με τις αρχές, η υπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαγορευθεί στη Γερμανία.

Προτού όμως ληφθεί αυτή η απόφαση “θα πρέπει να έχουν αποτύχει όλες οι άλλες προσπάθειες”, διευκρίνισε η Φέζερ, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή συνεργασία για αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Στα μέσα Δεκεμβρίου η αστυνομία της Γερμανίας είχε πραγματοποιήσει έρευνες και είχε κατάσχει όπλα στη διάρκεια επιχείρησης στη Δρέσδη, αφού αναρτήθηκαν στο Telegram απειλές για τη ζωή του πρωθυπουργού του κρατιδίου.

Ο Σολτς τότε είχε δεσμευθεί να πολεμήσει κατά “μιας μειονότητας εξτρεμιστών”.

“Ελεύθεροι σκεπτόμενοι” Το 2017 υιοθετήθηκε στη Γερμανία αμφιλεγόμενος νόμος ο οποίος ενίσχυσε το οπλοστάσιο των αρχών απέναντι στις απειλές μέσω του Διαδικτύου: έκτοτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter είναι υποχρεωμένα να σβήνουν κακόβουλο περιεχόμενο και να ενημερώνουν σχετικά την αστυνομία.

Το Facebook ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο την αναστολή λογαριασμών, σελίδων και ομάδων που συνδέονταν με μια μικρή ομάδα “ελεύθερων σκεπτόμενων” στη Γερμανία, ένα κίνημα που ήταν αντίθετο στα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

“Καθώς οι μεγάλες πλατφόρμες όπως το Facebook δεν επιτρέπουν πλέον το ρατσιστικό μίσος, τον αντισημιτισμό και το ακροδεξιό περιεχόμενο, οι άνθρωποι που επιθυμούν να διασπείρουν αυτές τις ιδέες αναζητούν νέα μέσα. Αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές στη Γερμανία είναι το Telegram”, εξήγησε η Σιμόν Ραφαέλ, στέλεχος του ιδρύματος καταπολέμησης του ρατσισμού Amadeu Antonio.

Το Facebook έχει συμφέρουν να συνεργαστεί με τις γερμανικές αρχές και σταδιακά συμμορφώθηκε με την εθνική νομοθεσία. Όμως αυτό δεν ισχύει για το Telegram, σύμφωνα με την ερευνήτρια η οποία διευκρινίζει ότι η πλειονότητα των χρηστών της πλατφόρμας αυτής δεν έχουν καμία σχέση με το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

“Το Telegram δεν συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές ή την ασφάλεια, ακόμη και για ζητήματα που είναι αδιαμφισβήτητα αξιόποινα και κακόβουλα, όπως η παιδική πορνογραφία”, πρόσθεσε η Ράφαελ, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο “το κράτος στερείται οποιαδήποτε ικανότητα δράσης”.

Επανειλημμένα αιτήματα για τη διαγραφή περιεχομένου που έχει στείλει η γερμανική, ομοσπονδιακή αστυνομία δίωξης του εγκλήματος (BKA) στο Telegram δεν έχουν λάβει απάντηση.

Λογοκρισία; Μια άλλη επιλογή θα ήταν η γερμανική κυβερνηση να ζητήσει από την Apple και τη Google να αποσύρουν από τα διαδικτυακά τους καταστήματα την εφαρμογή Telegram. Ωστόσο αυτό δεν θα επηρεάσει τους χρήστες που χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή.

Για τη Ράφαελ, ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι η πλατφόρμα να απαγορευθεί εντελώς στη Γερμανία.

Αν αυτό συμβεί, τότε θα είναι η πρώτη δυτική χώρα που λαμβάνει τόσο δραστικά μέτρα ενάντια στο Telegram το οποίο ιδρύθηκε το 2013 από τα αδέλφια Νικολάι και Πάβελ Ντουρόφ, δύο αντιφρονούντες στη Ρωσία που προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο να ανταλλάσσουν μηνύματα χωρίς να τους παρακολουθούν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ήδη η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία έχουν απαγορεύσει ή επιβάλει κυρώσεις στην πλατφόρμα.

“Τέτοια μέτρα θα έστελναν ένα πολύ κακό μήνυμα”, προειδοποίησε ο Μάρκους Ρόιτερ, δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε ζητήματα του διαδικτύου.

“Διότι από τη μία πλευρά χαιρετίζουμε την απουσία λογοκρισίας στο Telegram και τη σημασία του για τα δημοκρατικά κινήματα στη Λευκορωσία και το Ιράν και από την άλλη θέλουμε να θέσουμε εκτός λειτουργίας την εφαρμογή εδώ” στη Γερμανία.

Covid-19: Ποιος είναι ο κίνδυνος επαναμόλυνσης

Γερμανία: Αριθμός-ρεκόρ νέων κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο – Tο κοινοβούλιο εξετάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκε στη Γερμανία αριθμός ρεκόρ 164.000 νέων κρουσμάτων covid-19, την ώρα που η Μπούντεσταγκ ετοιμάζεται να εξετάσει προτάσεις για αν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή αν θα ενθαρρύνει τους πολίτες να ανοσοποιηθούν.

Περίπου το 75% των Γερμανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 –ποσοστό μικρότερο σε σχέση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία ή η Ισπανία, όπου το ποσοστό φτάνει το 80%, 83% και 86% αντίστοιχα– και η εμβολιαστική εκστρατεία επιβραδύνεται.

Οι προτάσεις που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν μία που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ενηλίκων, μία άλλη που κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα μόνο στους άνω των 50 ετών και μία τρίτη που προβλέπει ότι όλοι όσοι δεν έχουν ανοσοποιηθεί θα πρέπει να επισκεφθούν έναν ειδικό.

Η Γερμανία αντιμετώπισε με μεγαλύτερη επιτυχία τα πρώτα κύματα της επιδημίας σε σχέση με άλλες γειτονικές της χώρες, περιορίζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων μέσω της ιχνηλάτησης και της καραντίνας. Αλλά από το καλοκαίρι η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατιδίων και η επιφυλακτικότητα κάποιων Γερμανών απέναντι στα εμβόλια έχουν επηρεάσει τη στρατηγική αντιμετώπισης της covid-19, ενώ έχει αυξηθεί και η δυσαρέσκεια των πολιτών.

Το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού έχει αυξήσει ραγδαία και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Συνολικά στη Γερμανία 117.126 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην covid-19, εκ των οποίων οι 166 το προηγούμενο 24ωρο.

Εξάλλου έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες μπροστά από το κοινοβούλιο πριν ή στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Δημοσκόπηση του Allensbach που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει ότι το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε ότι θα συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού διπλασιάστηκε σε ένα χρόνο και πλέον φτάνει στο 12%.

Πολωνία: Ρεκόρ με πάνω από 53.000 κρούσματα

Η Πολωνία ανακοίνωσε 53.420 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, καταγράφοντας –μαζί με την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία—το υψηλότερό της ποσοστό μολύνσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Omicron. 

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω αύξηση στα κρούσματα, ακόμα και πάνω από 60.000», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υφυπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα δήλωσε στην ιστοσελίδα interia.pl ότι το ιδιαιτέρως μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον ευθύνεται αυτή τη στιγμή για το 40% περίπου των μολύνσεων.

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει την αύξηση, η Πολωνία προχωρά σε εντατικοποίηση των διαγνωστικών ελέγχων, διενεργώντας αριθμό-ρεκόρ 173.000 τεστ σε 24 ώρες. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης οι μεγαλύτερες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας θα έχουν από αύριο τηλεκπαίδευση.

Η Πολωνία έχει έως τώρα καταγράψει 104.373 θανάτους λόγω της Covid-19 μεταξύ των 38 εκατ. κατοίκων της.

Ρωσία: Για έκτη συναπτή ημέρα η χώρα κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή “Όμικρον”, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 74.692 από 67.809 που ήταν μια ημέρα πριν.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία διαχείρισης της πανδημίας ανέφερε επίσης 657 θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Αυστρία: Τέλος το lockdown για ανεμβολίαστους από τη Δευτέρα

Το lockdown της Αυστρίας για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της Covid-19 θα λήξει τη Δευτέρα διότι η πίεση στα νοσοκομεία έχει χαλαρώσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται λόγω του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον. Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ πάνω από τις 30.000 σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι θα φθάσουν στο αποκορύφωμά τους γύρω στις 35.000 με 40.000 τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ωστόσο το ποσοστό κάλυψης κλινών σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας μειώνεται.

“Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το lockdown για τους ανεμβολίαστους ανθρώπους στην Αυστρία δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση απειλής για μεγάλη επιβάρυνση των μονάδων εντατικής θεραπείας”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί δεν το θεωρούν πλέον απαραίτητο.

Από τις 15 Νοεμβρίου, οι πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι έναντι της Covid-19 βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, το οποίο σημαίνει ότι επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους για συγκεκριμένους μόνο λόγους, όπως για να εργαστούν ή να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Το μέτρο, που ανεστάλη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, έχει δεχθεί κριτική καθώς έχει θεωρηθεί πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του.

Ενώ ο περιορισμός αυτός στις μετακινήσεις θα αρθεί, οι ανεμβολίαστοι και πάλι δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής, όπως το να πάνε σε ένα εστιατόριο ή να κάνουν μη απαραίτητες αγορές, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, που είναι από τα χαμηλότερα στη δυτική Ευρώπη.

ΠΟΥ: Η Όμικρον δεν θα είναι η τελευταία μετάλλαξη

Η Δανία θα έχει άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

Η Δανία σκοπεύει να άρει όλους τους εναπομείναντες εγχώριους περιορισμούς κατά της COVID-19 την ερχόμενη εβδομάδα, ακολουθώντας παρόμοιες ανακοινώσεις που έκαναν η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία, την περασμένη εβδομάδα, παρά τους υψηλούς αριθμούς που καταγράφονται στις μολύνσεις από την παραλλαγή του κορονοϊού Όμικρον στην Ευρώπη.

Η σκανδιναβική χώρα χαλάρωσε τους περιορισμούς πριν από δύο εβδομάδες έπειτα από ένα λονκντάουν διάρκειας ενός μήνα, επιτρέποντας την επαναλειτουργία των κινηματογράφων και των χώρων μουσικών εκδηλώσεων, ωστόσο ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν, όπως οι περιορισμένες ώρες λειτουργίας για τα εστιατόρια και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο, ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χόνικε ανέφερε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να ακολουθήσει τις συστάσεις που εξέδωσε χθες, Τρίτη, μια επιτροπή ειδικών για άρση όλων των περιορισμών έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση, θα είναι η πιο εκτεταμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις σκανδιναβικές χώρες.

Τα νυχτερινά κέντρα μπορούν να ξανανοίξουν και τα εστιατόρια θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ μετά τις 10.00 μ.μ. – οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να δείχνουν εμβολιαστικό πάσο στην είσοδο. Οι πολίτες που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα μπορούν να παίρνουν το λεωφορείο χωρίς την υποχρέωση να φορούν μάσκα και τα καταστήματα μπορούν να άρουν τους περιορισμούς στον αριθμό των πελατών.

Αν οι αλλαγές εγκριθούν, οι μοναδικοί κανόνες που θα παραμείνουν σε ισχύ θα είναι εκείνοι για τα τεστ και την απομόνωση κατά την είσοδο στη Δανία, που θα παραμείνουν σε ισχύ για άλλες τέσσερις εβδομάδες.

Η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα παρόμοιες αποφάσεις για την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, παρ΄όλο που ο αριθμός των μολύνσεων με την παραλλαγή Όμικρον παραμένει υψηλός. Μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν ήταν η μείωση των μολύνσεων κάτω από ένα ανώτατο επίπεδο και ο μικρότερος αριθμός νοσηλειών από τον αναμενόμενο.

Η Δανία κατέγραψε 46.590 νέες μολύνσεις χθες, Τρίτη, ελαφρώς κάτω από μια κορύφωση 47.831 την Παρασκευή. Ο αριθμός των σχετιζόμενων με τον κορονοϊό νοσηλειών αυξήθηκε σε 918, ο μεγαλύτερος σε ένα χρόνο.

Ωστόσο οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν πως το 30% έως 40% των ασθενών που νοσηλεύονται τώρα με θετικό τεστ κορονοϊού βρίσκονται στα νοσοκομείο για άλλους λόγους, διαφορετικούς από την COVID-19.

“Έχει υπάρξει μια αποσύνδεση ανάμεσα στην τάση που ίσχυε νωρίτερα στην πανδημία, ανάμεσα στην αύξηση των μολύνσεων και στην αύξηση των νοσηλειών COVID”, ανέφερε η συμβουλευτική επιτροπή ειδικών σε μια έκθεση που φέρει ημερομηνία 21 Ιανουαρίου.

Έπειτα από μια κορύφωση 82 ασθενών COVID που νοσηλεύονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός αυτό μειώθηκε σταθερά στους 44 χθες.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα