Ελλάδα

Σε ρυθμούς εκλογών η Φίνος Φιλμ

Το απόσπασμα από την ταινία «Ο Τρομοκράτης» του 1975

Parallaxi
σε-ρυθμούς-εκλογών-η-φίνος-φιλμ-989889
Parallaxi

Σε «ρυθμούς» εκλογών μπαίνει και η Φίνος Φιλμ, δημοσιεύοντας σήμερα (29.3.2023) ένα απόσπασμα από την ταινία «Ο Τρομοκράτης» του 1975, με τον αγαπημένο Κώστα Βουτσά να συζητάει με τους δύο φίλους του στο φιλμ την ίδρυση ενός κόμματος.

Η συγκεκριμένη ταινία της Φίνος Φιλμ γυρίστηκε και προβλήθηκε μετά τη δικτατορία και αφορά τις εκλογές, αφού πρόκειται για την προσπάθεια τριών φίλων να ιδρύσουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα.

«Στην έγχρωμη αυτή κωμωδία τρεις φίλοι μετά τη Δικτατορία φτιάχνουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα. Προκειμένου να βρουν χρήματα απάγουν έναν πλούσιο και απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν τους δώσουν χρήματα. Τελικά όμως διαπιστώνουν πως οι συγγενείς του πλούσιου δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και οι ίδιοι δεν θέλουν να τον σκοτώσουν», είναι η υπόθεση της ταινίας.

Η ιδέα του Νίκου Δαδινόπουλου, που στην ταινία ενσαρκώνει το ρόλο του Περικλή Αθανασίου, να ιδρύσουν «ένα κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του λαού, την “Ηνωμένη Δεξιό-κέντρο-αριστερά”», δεν ενθουσιάζει τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος ακούγεται να του απαντάει: «Μην βάζεις ηνωμένη, δεν πάει γούρι. Όσοι χρησιμοποίησαν τη λέξη “ηνωμένη”, δεν τους πήγε γούρι».

«Εκλογές 2023: «Ενωμένη». Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά του «Τρομοκράτη» (1975) είχε αν μη τι άλλο… όραμα. Μείνετε συντονισμένοι για απολαυστικά προεκλογικά «σφηνάκια» με την διαχρονική ματιά της Φίνος Φιλμ!», γράφει για το βίντεο η Φίνος Φιλμ στο Twitter.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα