Διεθνή

Eπίθεση σε εκκλησία στη Λυών: Ποιος είναι ο Έλληνας ιερέας που πυροβολήθηκε

Υπάρχει σύλληψη για την αιματηρή επίθεση.

Parallaxi
eπίθεση-σε-εκκλησία-στη-λυών-ποιος-είνα-679047
Parallaxi

Νεότερες πληροφορίες έγιναν γνωστές για την επίθεση που πραγματοποίησε άντρας έξω από ελληνορθόδοξη εκκλησία, καθώς και για το προφίλ του θύματος που είναι Έλληνας ιερέας.

Έπειτα από δύο μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και ξανά τον τρόμο.

Ο ιερέας, πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών, την ώρα που έκλεινε την εκκλησία, πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση από κυνηγετικό όπλο με κομμένη την κάνη.

Ο ίδιος, δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλία και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το υπουργείο Εσωτερικών σε Tweet του αναφέρει πως το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα στη Λυών και πως στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις ασφαλείας και διάσωσης.

Ποιος είναι ο Έλληνας ιερέας

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο ιερέας έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δύο παιδιών. Ζει στη Λιόν και είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας.

Αναλυτικότερα, είναι θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας.

Επί σειρά ετών διέμενε στη γαλλική πόλη με την οικογένειά του.

Η εκκλησία όπου σημειώθηκε η επίθεση βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες και ελάχιστους περαστικούς.

Υπάρχει σύλληψη για την επίθεση

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο που εκτιμάται πως είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά τον πυροβολισμό.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα, εξαιτίας της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς, οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας.

Με πληροφορίες από in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα