Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο γονέων του σχολείου που έπεσε το κούφωμα εν ώρα μαθήματος

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε άμεση μετακίνησή των μαθητών, σε κατάλληλο, ασφαλές και βιώσιμο κτίριο

Parallaxi
συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-από-τον-σύλ-884663
Parallaxi

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα το πρωί της Πέμπτης και εν ώρα μαθήματος στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Ένα από τα παλιά κουφώματα που βρίσκεται σε αίθουσα τάξης, έπεσε εν ώρα μαθήματος, όταν ένας μαθητής πήγε να ανοίξει το παράθυρο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ζητάει την άμεση μετακίνησή των μαθητών, σε κατάλληλο, ασφαλές και βιώσιμο κτίριο και γι’ αυτό καλεί τους γονείς σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 18/02 στις 08.00 “προκείμενου να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δελτίο τύπου.

Παρακάτω, ολόκληρο το δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

Όπως όλοι ίσως γνωρίζετε, είτε από τα παιδιά σας, είτε από τη Διεύθυνση του Σχολείου, είτε από τον τοπικό τύπο και τα διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σήμερα το πρωϊ, αποκολλήθηκε από την σχολική αίθουσα του τμήματος Ε1 του Σχολείου μας, ένα παλαιό παράθυρο, το οποίο από καθαρή τύχη και χάρη στην ενστικτώδη αντίδραση του παιδιού που επιχείρησε να το κλείσει, δεν  έπεσε πάνω του και πάνω στους συμμαθητές του. Αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά επικίνδυνο περιστατικό, που συνέβη από την μετακόμισή μας στο κτίριο της παλαιάς Οικοκυρικής (μετά την πτώση του δέντρου, το Πάσχα του 2020,  την πτώση μαρκίζας από γειτονική οικοδομή, και την πτώση τμήματος της εξωτερικής όψης του κτιρίου στην αυλή) αλλά και το πρώτο περιστατικό στο οποίο εκτέθηκε άμεσα, σε σοβαρό κίνδυνο, η σωματική ακεραιότητα μαθητών του Σχολείου μας. Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από τη «προσωρινή» στέγασή  μας, στο διδακτήριο της παλαιάς Οικοκυρικής στην οδό Εγνατίας 132, για το οποίο είχαν τεθεί  από την αρχή τα ζητήματα ακαταλληλότητας και ασφάλειας τόσο από τη Διεύθυνση του Σχολείου, όσο και από το προηγούμενο Δ.Σ. του Συλλόγου μας και δυστυχώς η πραγματικότητα επιβεβαίωσε και τις πιο δυσοίωνες ανησυχίες μας.

Για τους λόγους αυτούς, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη έρθει σε επαφή, με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διασφαλιστούν οι στοιχειώδεις  συνθήκες ασφάλειας  και λειτουργικότητας  του σχολείου και αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή τους, με στόχο, την άμεση μετακίνησή μας, σε κατάλληλο, ασφαλές και βιώσιμο κτίριο.

Προκειμένου να υπάρξει ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση στα εύλογα αιτήματα και στις ανησυχίες μας, σας προσκαλούμε όλους αύριο Παρασκευή 18-2-2022 και ώρα 8.00 με 8.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το σχολικό κτίριο, προκείμενου να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας. Παρακαλούμε λαμβάνοντας υπόψη το επιβαρυμένο  πρόγραμμα του καθενός, να αφιερώσετε έστω και ένα δεκάλεπτο από το χρόνο σας για να συμμετέχετε στην παραπάνω διαμαρτυρία.

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα