Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαίωση NYT για την επιμόλυνση θύματος με Predator μέσω SMS για το εμβόλιο

Για το σημερινό ρεπορτάζ των New York Times που αποδείχθηκε ότι Αμερικανίδα υπάλληλος της Meta είχε πέσει θύμα παρακολούθησης τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για δικαίωση

Parallaxi
συριζα-επιβεβαίωση-nyt-για-την-επιμόλυν-932349
Parallaxi

Για το σημερινό ρεπορτάζ των New York Times μέσω του οποίου αποδείχθηκε ότι η Αμερικανίδα υπάλληλος της Meta Άρτεμις Σίφορντ είχε πέσει θύμα παρακολούθησης και από την ΕΥΠ και από το Predator τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για δικαίωση της αποκάλυψης του Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή από τις 26 Ιανουαρίου.

Mεταξύ άλλων, στο σχετικό ρεπορτάζ του αμερικανικού ΜΜΕ αναφέρονται και τα εξής: Η κυρία Σίφροντ έκλεισε ένα ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μέσω της επίσημης πλατφόρμας της ελληνικής κυβέρνησης. Ελαβε ένα αυτοματοποιημένο SMS με τα στοιχεία του ραντεβού στις 17 Σεπτεμβρίου (2021) λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πέντε ώρες αργότερα έλαβε και άλλο SMS, όπως βεβαιώνουν τα έγγραδα, με το οποίο της ζητούσαν να επιβεβαιώσει το ραντεβού με ένα κλικ σε σύνδεσμο. Αυτό ήταν το μολυσμένο link με το Predator.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των New York Times για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ, υπογραμμίζει αυτό που όλοι γνωρίζουν, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να αρνείται. Πως η ΕΥΠ και Predator αποτελούν το ίδιο ενιαίο κέντρο υποκλοπών.

Η Ελληνίδα πολίτης και Αμερικανίδα υπήκοος κα Σίφορντ τελούσε υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ και μέσω Predator, όπως είχε γίνει και με άλλους στόχους του ίδιου ενιαίου κέντρου υποκλοπών.

Ωστόσο η σημερινή αποκάλυψη των NYT επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Ραγκούσης προ μηνών, όταν ο κ. Πιερρακάκης έκανε πως δεν καταλάβαινε. Συγκεκριμένα, ότι το κινητό της κας Σίφορντ επιμολύνθηκε με Predator με μήνυμα που αντέγραφε το αυτοματοποιημένο μήνυμα της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης και στο οποίο αναγράφονταν όλες οι λεπτομέρειες του ραντεβού που ήδη είχε κλείσει. Δηλαδή οι αποστολείς του Predator είχαν πλήρη γνώση των πραγματικών στοιχείων του ραντεβού της.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί Αμερικανίδα υπήκοο και ο κ. Πιερρακάκης στο ερώτημα πώς έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού του θύματος για να μολυνθεί εν συνεχεία το κινητό του με Predator”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα