Top

Τα δύο σενάρια για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ και οι μαρτυρίες

Τι λέει ο Πάνος Σόμπολος για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Parallaxi
τα-δύο-σενάρια-για-τη-δολοφονία-του-γ-κ-745920
Parallaxi

Συνεχίζεται η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο σπίτι του, στον Άλιμο.

Οι δράστες, όπως μεταδίδει το Mega, φαίνεται πως ήταν τουλάχιστον δύο, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής και επέβαιναν σε σκούτερ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που ενδεχομένως να ανοίξουν τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Η έρευνα μέχρι στιγμής στρέφεται προς το κοινό ποινικό έγκλημα, ωστόσο μένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές, ούτε είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής χαρτογραφούν τη διαδρομή του δημοσιογράφου από το Star, στην Κηφισιά, μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν βίντεο με ύποπτα οχήματα που πιθανώς τον παρακολουθούσαν.

Παράλληλα, σαρώνουν και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αναζητώντας ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως όσοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν ήθελαν να τον προειδοποιήσουν, στέλνοντάς του κάποιο μήνυμα αλλά ήθελαν να τον δουν νεκρό και πλήρωσαν για το συμβόλαιο θανάτου του.

Από τις αρχές εξετάζονται μάλιστα δύο σοβαρές μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι ήταν στο σημείο και είδαν όλη τη σκηνή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια πώς ο συνοδηγός κατέβηκε από το μηχανάκι και πυροβολούσε συνεχώς τον Γιώργο Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο. Οι δύο δολοφόνοι του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, φορούσαν στολές παραλλαγής και περιέγραψαν πώς έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ κάνουν έρευνες για να συλλέξουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας και κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου, θεωρούν προς ώρας ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν θεωρείται τρομοκρατικό χτύπημα (αν και αρχικά ήταν στο τραπέζι και αυτό το σενάριο) αλλά ποινικό και γι’ αυτό διεξάγουν έρευνες και στον ποινικό χώρο.

Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι δύο φυσικοί αυτουργοί να είχαν και συνεργούς, που είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο του θανάτου του.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, το ενδεχόμενο οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του προκειμένου να τον δολοφονήσουν.

Σόμπολος: Η εκτέλεση έχει στοιχεία εκδίκησης

Για μαφιόζικο χτύπημα κάνει λόγο ο αστυνομικός συντάκτης, Πάνος Σόμπολος, αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ χθες το μεσημέρι. 

«Από τα λίγα στοιχεία που έχουμε ως τώρα βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μαφιόζικη εκτέλεση κι όχι με τρομοκρατική ενέργεια. Βέβαια, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί» είπε συγκεκριμένα ο Πάνος Σόμπολος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και συμπλήρωσε « Επισημαίνω όμως ότι έχουμε να κάνουμε με μία δολοφονία πολύ καλά σχεδιασμένη και πολύ καλά οργανωμένη. Σίγουρα, έχουμε εκδίκηση». «Τώρα γιατί τον εκδικήθηκαν και με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο κανείς δεν γνωρίζει. Έγραψε τίποτα στην ιστοσελίδα του και έκανε αποκαλύψεις; Είπε κάτι στην εκπομπή που εργάζεται; Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι η υπόθεση αργά ή γρήγορα θα εξιχνιαστεί».

«Έχω μείνει ενεός», δήλωσε ο Πάνος Σόμπολος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σόμπολος τόνισε πως αργά ή γρήγορα οι δράστες θα συλληφθούν.

Συγκλονισμένη η ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Γ.Καραϊβάζ θα λογοδοτήσουν καλεί τις ελληνικές Αρχές η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα σήμερα είναι μια τραγική υπενθύμιση ότι η δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ευρώπη», σημειώνει η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η κ. Μιγιάτοβιτς καλεί τις Αρχές «να ερευνήσουν επειγόντως και πλήρως αυτό το έγκλημα και να διασφαλίσουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

Μ.Κ./AΠΕ-ΜΠΕ /Mega / Έθνος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα