Top

Tα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων

Μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης και των γυμνασίων / λυκείων

Parallaxi
tα-επόμενα-βήματα-της-κυβέρνησης-για-τη-711422
Parallaxi
Φωτογραφία: Μάριος Δαδούδης

Μετά την άρση του lockdown στο λιανεμπόριο, κυβέρνηση και ειδικοί προετοιμάζονται πυρετωδώς για το σταδιακό άνοιγμα, μεταξύ αυτών της εστίασης, των γυμνασίων και λυκείων, αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Το επόμενο 10ημερο θα κρίνει τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση θα συλλέξει τα δεδομένα από την ταυτόχρονη λειτουργία δημοτικών και λιανεμπορίου και στη συνέχεια – εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση – θα λάβει τις εισηγήσεις των ειδικών για να ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα. Ίσως για αυτά να έχουμε αποφάσεις να ανοίξουν το Φεβρουάριο ενώ για την εστίαση θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο το άνοιγμά της και πάντα με αυστηρούς κανόνες και μέτρα.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Βορίδη 

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία που άλλαξαν πολιτικούς προϊσταμένους στον ανασχηματισμό.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκαν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανακοίνωσαν ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο εντός Ιανουαρίου ώστε σύντομα μετά να ψηφιστεί.

Σχολεία: Η 1η Φεβρουαρίου πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα

Hσταθεροποίηση των κρουσμάτων, μετά και το άνοιγμα των καταστημάτων, θα δώσει το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, όπως δείχνουν οι ειδικοί, προσδιορίζεται για τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα λάβει την οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα, ώστε να έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το άνοιγμα των καταστημάτων και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα από τον κορονοϊό να δώσει τη συγκαταθεσή της στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων ταυτόχρονα, αφού η λύση να λειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου δεν ήταν εφικτή.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι τώρα να ανοίξουν και τα σχολεία, καθώς οι μαθητές βρίσκονται σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων ενώ υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι έχουν μπροστά τους τον δύσκολο αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων. Προϋπόθεση, όμως, για να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση των μαθητών είναι η σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Η θέση αυτή κατατέθηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Tαραντίλη, ο οποίος τόνισε ότι «οι ειδικοί δεν έχουν στα χέρια τους ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία για να πάρουν μία τέτοια απόφαση. Μέχρι στιγμής έχουμε ανοίξει τα δημοτικά σχολεία και μόλις κάναμε ένα γενναίο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Γι΄ αυτό πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων».

Να ανοίξουν τα σχολεία το πολύ σε δύο εβδομάδες

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι είναι σημαντικό και το γεγονός ότι η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων ειδικής αγωγής πήγε εξαιρετικά καλά. «Το να μένουν τα σχολεία κλειστά, είναι σοβαρό θέμα. Οι συνέπειες για το μέλλον της κοινωνίας και των παιδιών είναι σοβαρές. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια με την τηλεκπαίδευση, όμως δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη δια ζώσης. Θα πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να ανοίξουν». Οπως τόνισε και η κυρία Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων «εάν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν χειροτερεύουν θα πρέπει σε μία με δύο εβδομάδες να ανοίξουν τα σχολεία» και υπογράμμισε: «Δεν ξέρω αν αυτή την Παρασκευή θα βγάλουμε συμπεράσματα αλλά έχουν προτεραιότητα τα σχολεία». Για το άνοιγμα των σχολείων ρωτήθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους καθηγητές (ΟΛΜΕ) αλλά, όπως είπαν οι συνδικαλιστές, δεν έλαβαν απάντηση, αφού – όπως τους τονίστηκε – δεν υπάρχει ακόμη θετική εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους.

Οι καθηγητές επανέλαβαν τα αιτήματά τους για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, όπως μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, άνοιγμα κλειστών αιθουσών στις σχολικές μονάδες και μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, χωρίς όμως, όπως οι ίδιοι λένε, να πάρουν κάποια σαφή απάντηση από την υφυπουργό, η οποία μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει προθυμία από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τεστ. Απαντώντας σε αυτό, οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι αυτό είναι ανυπόστατο, διότι έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις δεκάδες καθηγητές αλλά δεν έχουν λάβει ενημέρωση σχετικά με τον χρόνο που θα μπορούσαν να κάνουν τα τεστ.

Ταραντίλης για lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης θα είναι πολύ προσεκτικά

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια – Λίστα

Με το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, επέστρεψαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεκάδες προϊόντα που είχαν αποσυρθεί κατά τη διάρκεια του lockdown για να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αναλυτικά τα προϊόντα που επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι τα εξής:

  • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41)
  • Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42)
  • Εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43)
  • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51)
  • Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53)
  • Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54)
  • Έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35)
  • Σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59)
  • Βιβλία (ΚΑΔ 47.61)
  • Παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65)
  • Ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71)
  • Υποδήματα και δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72)

Ανοιχτά στις 24 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ

Εν τω μεταξύ, προαιρετικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων και την επανεκκίνηση ορισμένων υπηρεσιών, που μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παραμένει σε ισχύ 

Τα καταστήματα άνοιξαν τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, αλλά μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου φούντωσε και η συζήτηση για την άρση μέτρων. Η συζήτηση για τη μετακίνηση εκτός νομού άνοιξε επίσημα με τον Αδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι είναι πιθανό η απόφαση να παρθεί από τους λοιμωξιολόγους τις επόμενες ημέρες και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, να το επιβεβαιώνει λίγες ώρες αργότερα, αφού πρώτα εκτιμηθεί η επιδημιολογική εικόνα και δώσουν, φυσικά, το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι.

Ωστόσο, καμία συζήτηση δεν υπάρχει για την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, καθώς μπορεί να ξεκίνησε η άρση των μέτρων, ωστόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας φαίνεται να ισχύει για πολύ ακόμη στη χώρα μας. Τα καταστήματα μπορεί να ανοίγουν αλλά το SMS στο 13033 και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένουν σε ισχύ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι 3 λόγοι για να κυκλοφορούμε το βράδυ 

Υπάρχουν, όμως, τρεις λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί και αυτοί είναι σοβαρές περιπτώσεις υγείαςβόλτα με το κατοικίδιο κοντά στο σπίτι και μετάβαση στην εργασία. Στην πρώτη περίπτωση στέλνουμε τον κωδικό 1 στο 13033 στην δεύτερη τον κωδικό 6 ενώ για την τρίτη χρειάζεται το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

ΓΣΕΕ: 6 στους 10 εργαζομένους εν μέσω κορονοϊού είδαν μείωση εισοδήματος

Σχεδόν έξι στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι υπέστησαν μείωση εισοδημάτων κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊούΤο 36% δηλώνει μείωση μεγαλύτερη του 21%. Τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, καταγράφει τους συγκριτικούς δείκτες κλίματος αναφορικά με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας τους και την τηλεργασία, την ραγδαία ανάπτυξη της οποίας αξιολογούν αρνητικά οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Σε συνέχεια ανάλογης έρευνας του Οκτωβρίου του 2020, καταγράφονται οι αρνητικές οικονομικές και εργασιακές επιπτώσεις της πανδημίας στους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα.

Τα ευρήματα που προκύπτουν είναι:

Το 56% των εργαζομένων αναφέρει ότι μειώθηκαν τα εισοδήματά τους κατά την διάρκεια της πανδημίας

  • Από αυτούς το 22% δηλώνει απώλεια εισοδήματος πάνω από 31%, ενώ το 14% δηλώνει απώλεια εισοδήματος από 21 – 30%.
  • Το 48% των εργαζομένων που αναφέρουν μείωση εισοδημάτων, δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της αμοιβής τους για το επόμενο 6μηνο.

Το 40% των εργαζομένων δηλώνουν ότι έχουν εργαστεί με τηλεργασία στην διάρκεια της πανδημίας

Παράλληλα, εμφανίζονται να αξιολογούν αρνητικά την ταχεία ανάπτυξη της τηλεργασίας σε σχέση με την επαγγελματική εξέλιξή τους, την εξέλιξη της αμοιβής τους, τις ώρες εργασίας τους, τα εργασιακά δικαιώματά τους, την προσωπική ζωή τους και την ψυχική ισορροπία τους.

Συγκεκριμένα:

  • Το 65% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τις ώρες εργασίας τους
  • Το 54% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματά τους
  • Το 54% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την ψυχική ισορροπία τους
  • Το 52% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την προσωπική ζωή τους
  • Το 40% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την εξέλιξη της αμοιβής τους
  • Το 40% αξιολογεί ως αρνητικές τις επιπτώσεις της τηλεργασίας σε σχέση με την επαγγελματική εξέλιξή τους

Θεοχάρης: Πότε και πώς θα επανακκινηθεί ο τουρισμός

Τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας καταγράφουν ανάλογες απόψεις με αυτή του Οκτωβρίου του 2020. Συγκεκριμένα:

  • Το 56% των ερωτηθέντων εκφράζει απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας στους μήνες που έρχονται (+4% σε σχέση με τον Οκτώβριο).
  • Το 58% δηλώνουν απαισιόδοξοι σε σχέση με την εξέλιξη των αμοιβών τους για το επόμενο 6μηνο (+1% σε σχέση με τον Οκτώβριο).
  • Το 39% των εργαζομένων δηλώνουν απαισιόδοξοι για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους (+1% σε σχέση με τον Οκτώβριο) και το 53% δηλώνουν αντίστοιχα αισιόδοξοι (-1% σε σχέση με τον Οκτώβριο).

«Η Έρευνα αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο την ένταση του κλίματος οικονομικής και εργασιακής ανασφάλειας και επισφάλειας και τον αυξανόμενο προβληματισμό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για τις αλλαγές που φέρνει η περίοδος της πανδημίας σε σχέση με τις αμοιβές και τα εργασιακά δικαιώματά τους», αναφέρει η ΓΣΕΕ και καλεί την κυβέρνηση:

  • να αντιμετωπίσει, με συγκεκριμένες ενέργειες, την έντονη παραβατικότητα που παρατηρείται εντεινόμενη στην αγορά εργασίας,
  • να προχωρήσει σε ενέργειες ουσιαστικής στήριξης της εργασίας και των πληττόμενων εργαζομένων,
  • να αποκαταστήσει και να ενισχύσει το θεσμό των ανεξάρτητων συλλογικών διαπραγματεύσεων,
  • να αναπτύξει ουσιαστικό θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης της τηλεργασίας που αναπτύσσεται με άναρχο και άδικο τρόπο.

«Σε αυτή την δύσκολη – από κάθε άποψη – συγκυρία, η πλήρης επαναφορά και ενεργοποίηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και η δυνατότητα των κοινωνικών εταίρων να διαμορφώνουν τον κατώτατο μισθό, αποτελεί περισσότερο από ποτέ πλέον επιβεβλημένη κοινωνική αναγκαιότητα», καταλήγει η Συνομοσπονδία.

Εμβόλιο: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όσους πολίτες των κρατών μελών έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να συζητούν το θέμα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει τη μορφή QR κωδικού. Με τη σάρωση (σκανάρισμα) αυτού του κωδικού θα αποκαλύπτονται όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό, όπως το ποιο εμβόλιο και πότε χρησιμοποιήθηκε και το αν έχουν γίνει οι δυο δόσεις. Παράλληλα, αναμένεται να έχει την ίδια μορφή με την εφαρμογή του «The Commons Project» που θεσπίστηκε για τα τεστ κορονοϊού. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, αεροπορικές εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να επιβεβαιώσουν ποιοι ταξιδιώτες υπεβλήθησαν σε τεστ και διαγνώστηκαν αρνητικοί.

Ταραντίλης: Δεν θα λειτουργεί ως διαβατήριο

Στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Ο κ. Ταραντίλης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για διαβατήριο και δεν θα επιβάλλεται. Θα είναι απλά, εξήγησε, κωδικοποίηση για όλη την Ευρώπη, ώστε όταν κάποιος μετακινείται, αντί να του ζητούν να κάνει τεστ, να δείχνει το πιστοποιητικό και άνετα και με λιγότερη γραφειοκρατία να μετακινείται από μία χώρα σε μια άλλη.

Σημείωσε ότι τώρα όταν κάποιος έρχεται από μία χώρα σε μία άλλη του ζητάμε να κάνει τεστ, κάτι που ενδεχομένως δεν θα χρειάζεται αν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επισήμανε πως αυτό είναι σημαντικό για την Ελλάδα καθώς είναι τουριστική χώρα και θα μειώσει τη γραφειοκρατία.

Πάτρα: Άλλα πέντε κρούσματα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοιού σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας στην Πάτρα, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στην παθολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά την διενέργεια των rapid test, προκαλώντας περαιτέρω αναστάτωση σε εργαζόμενους αλλά και ασθενείς μόλις μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας εν μέσω κορονοϊού σε ότι αφορά την είσοδο επισκεπτών σε συνδυασμό με την διασπορά του ιού σε συνοδούς, ασθενείς κλινικών και προσωπικό, κάνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Βορίδης: Πολύ πιθανό νέο lockdown εάν χρειαστεί

Τι ανέφερε η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και αποκαλύπτονται τα εξής: “Στο επταόροφο κτίριο του Nοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών εν αντιθέσει με τα άλλα νοσοκομεία επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών. Την Παρασκευή στη Α παθολογική κλινική ένας συνοδός ειδοποίησε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και κατά την ιχνηλάτηση μέχρι τώρα βρέθηκαν 4 ασθενείς θετικοί στον ίδιο και διπλανό θάλαμο. Μάλιστα η μία ασθενής 44χρονη μεταφέρθηκε στη κλινική κορωνοϊού επιβαρύνθηκε η υγεία της διασωληνώθηκε και δεν τα κατάφερε έχασε τη ζωή της. Θετικοί στο κορωνοϊό βρέθηκαν και 4 συνοδοί ασθενών στους εν λόγω θαλάμους.

Επίσης ένας γιατρός θετικός στη κλινική και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Καλούμε τον Διοικητή της 6ης υπε που έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα να παρέμβει άμεσα. Δεν μπορεί να είναι το νοσοκομείο ξέφραγο αμπέλι ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό. Με επιστολή τους το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής περιγράφει το μπάχαλο.

Σέρρες – Κορονοϊός: Πρόστιμο 15.000 ευρώ σε πατέρα με δύο παιδιά – Χαμός στα σύνορα του Προμαχώνα

Πατέρας και τα δύο του παιδιά συνελήφθησαν στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, επειδή κατά την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test, όπως προβλέπεται για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (18-01-2021) και εις βάρος των συλληφθέντων (Έλληνες υπήκοοι), σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Επιπλέον καταλογίστηκε στον καθένα διοικητικό πρόστιμο ύψος 5.000 ευρώ.

Οι τρεις συλληφθέντες (67 ετών ο πατέρας, 27 ο γιος και 23 ετών η κόρη του) κρατούνται και οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή: in.gr / MEGA / ethnos.gr / newsit.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα