Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Ανάστατοι επιχειρηματίες εστίασης με συνεχόμενες κλοπές στα μαγαζιά τους

«Τα καταστήματα εστίασης και οι πελάτες τους βάλλονται καθημερινά από τις παράνομες πράξεις»

Parallaxi
θεσσαλονίκη-ανάστατοι-επιχειρηματί-755221
Parallaxi

Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προσέφυγαν επιχειρηματίες της εστίασης της Θεσσαλονίκης μέσω του σωματείου τους «Πρωτοβουλία εστίασης Θεσ/νίκης». Η επιστολή που έστειλαν μάλιστα, κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο και στον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους ίδιους, διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι το άνοιγμα των καταστημάτων σε εξωτερικούς χώρους, προσεγγίζουν τους πελάτες, με το πρόσχημα της οικονομικής βοήθειας και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα ή αντικείμενα, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνά τους.

Μέρος της επιστολής αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κλοπών διαφόρων αντικειμένων όπως τσαντών, κινητών τηλεφώνων κλπ από πελάτες μας, σε καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης, σας αναφέρουμε τα κάτωθι :

Έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αλλοδαπών (Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Ρουμάνοι τσιγγάνοι κλπ) που περιφέρονται στο κέντρο της πόλης μας όλη την ημέρα, με απώτερο σκοπό τον παράνομο πλουτισμό τους από τις κλοπές, την επαιτεία και από άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τα καταστήματα εστίασης και οι πελάτες τους βάλλονται καθημερινά από τις παράνομες πράξεις των ανωτέρω ανθρώπων.

Όπως γνωρίζετε λόγω Covid η εστίαση και τα καφέ λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κάθε καθήμενος ή καθήμενη σε ένα τραπέζι στο κέντρο της πόλης να αντιμετωπίζει μέσα σε διάστημα μίας ώρας πάνω από δέκα (10) χωρίς υπερβολή περιφερόμενους ζητιάνους, που του ζητούν χρήματα και ένα με δύο υποψήφιους κλέφτες που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κλέψουν το κινητό τηλέφωνο ή την τσάντα.

Όλες αυτές «οι καλοστημένες επιχειρήσεις» ζητιανιάς από αλλοδαπούς, οι οποίοι κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης μας χωρίς να ελέγχονται από κανέναν, απειλούν την τουριστική ανάπτυξη, νοθεύουν την φυσιογνωμία της πόλης μας και μειώνουν το πολιτιστικό μας επίπεδο.

Όπως και εμείς οι Έλληνες όταν ταξιδεύουμε σε μια πόλη του εξωτερικού και την ώρα της χαλάρωσης μας σε ένα καφέ ή σε ένα εστιατόριο αυτής της πόλης αντιμετωπίσουμε δέκα και πλέον ζητιάνους που μας ζητάνε χρήματα, τότε θα φύγουμε από την πόλη αυτήν με τις χείριστες εντυπώσεις για τους κατοίκους της, έτσι και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη θα έχουν ακριβώς τις ίδιες με εμάς εντυπώσεις.

Ενόψει όλων των ανωτέρω προς διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της αξιοπρέπειας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης σας παρακαλούμε αξιότιμε κύριε Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσ/νίκης να διατάξετε από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να ενεργήσουν τα νόμιμα».

Διαβάστε επίσης

https://parallaximag.gr/epikairotita/anoigoun-ta-gymnastiria-ti-deftera-31-ma%ce%90ou-nea-chalarosi-metron

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα