Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πάρτι με εκατοντάδες άτομα στο ΑΠΘ

Δείτε τις εικόνες από το σημείο.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-πάρτι-με-εκατοντάδες-άτο-769284
Parallaxi

Nέο πάρτι στήθηκε εντός ΑΠΘ το βράδυ της Παρασκευή. Εκατοντάδες άτομα εισήλθαν στον χώρο του πανεπιστημίου και οργάνωσαν εκ νέου πάρτι στη Φιλοσοφική Σχολή.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στο πάρτι που διοργανώθηκε για ακόμα ένα βράδυ στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι στο πάρτι, όπως διακρίνεται και από τις φωτογραφίες δεν τηρούσαν τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Παπαϊωάννου σε δηλώσεις που έκανε στην parallaxi για το χθεσινό περιστατικό αφορά σε συγκέντρωση, όπου οι συμμετέχοντες έκαναν χρήση αλκοόλ και ήρθαν σε σύγκρουση/ συμπλοκή. “Μια κοπέλα ήρθε και την πήρε το ΕΚΑΒ”, σημειώνει ο Πρύτανης.

Αναφορικά με τα πάρτι από ξένες εταιρείες εντός ΑΠΘ και την είσοδο φορτηγών, ο κ. Παπαϊωάννου απαντά ως εξής: “Όχι, όχι, δεν έχει μπει κανένα φορτηγό τις τελευταίες δέκα ημέρες. Στο προηγούμενο πάρτι όχι του προηγουμένου Σαββάτου, αλλά πριν από αυτό, όντως μπήκε φορτηγό, τους τσιμπήσανε μετά, τους κατέσχεσαν το φορτηγό από ότι γνωρίζω και νομίζω κάπου στη Μελενίκου είχαν μια κάβα, αυτά κατασχέθηκαν όλα. Δεν ξέρω παραπάνω τι έγινε, όμως την τελευταία εβδομάδα, όπως και χθες, όχι απλώς δεν έχει μπει αυτοκίνητο μέσα, προσπάθησε ένα αυτοκίνητο 5:30 το πρωί να χτυπήσει το φύλακα και τον πετάξανε έξω. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω”.

Όσο για το σημείωμα από τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής προς το προσωπικό της σχολής, ο Πρύτανης λέει: “Ό, τι υπάρχει του Κοσμήτορα, είναι της περασμένης εβδομάδας. Η Φιλοσοφική ήταν πάντα κλειστή, σπάγαν το τζάμι, ωστόσο, τώρα έχουν μπει αλεξίσφαιρα τζάμια την τελευταία εβδομάδα και το ρεύμα που πήραν χθες το πήραν από ένα περιπτεράκι ΝΑΡ Θεολογικού, που είναι εκτός των κτιρίων. Αυτά όλα είναι για πριν από 15 ημέρες”. Για το χθεσινό συμβάν, τις αρχές κάλεσε η φύλαξη, σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, διότι όπως υπογραμμίζει “γίνονται πάρτι” και συνεχίζει: “50 άτομα ήτανε, δεν ήτανε πολλοί. Πλακώθηκαν μεταξύ τους γιατί ήπιανε”. Σχετικά με τις συλλήψεις, ο Πρύτανης δηλώνει πως δεν έχει γνώση.

Τέλος, για την αναφορά περί φόβου των φυλάκων λόγω απουσίας στήριξης από την Πρυτανεία, ο κ. Παπαϊωάννου απαντά: “Aυτά είναι χαζομάρες, είναι ιστορίες για αγρίους. Απολύθηκαν φύλακες γιατί είχαν αφήσει τότε το φορτηγό να μπει μέσα και αυτοί που είναι είναι τόσο άντρες που δε φοβούνται καθόλου”.

Διαβάστε το πρωινό ρεπορτάζ της Parallaxi:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα