Top

Θεσσαλονίκη: Πού διεξάγονται δωρεάν rapid tests αυτή την εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά τις ώρες και τα μέρη όπου θα πραγματοποιηθούν.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-πού-διεξάγονται-δωρεάν-rapid-tes-742704
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις:

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την Μεγάλη Εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν rapid tests στην κοινότητα της Περιστεράς, στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου rapid tests θα γίνουν στην Κοινότητα της Νέας Ραιδεστού, στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος. Οι ώρες διενέργειας των τεστ θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Λαγκαδά 

Τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα από 11 π.μ. έως 3μ.μ., κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στο Ζαγκλιβέρι του Δήμου Λαγκαδά. Συγκεκριμένα οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στην πλατεία Ζαγκλιβερίου.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, μπορούν να προσέλθουν έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του προσωπικού τους τηλεφώνου.

Δήμος Παύλου Μελά

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνει 3 νέες προγραμματισμένες διοργανώσεις δωρεάν rapid test ανίχνευσης COVID 19, σε πεζούς, από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

➢ Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου: Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, Άνω Ηλιούπολη

➢ Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου: Αγνώστου Στρατιώτη και Κανάρη (περιοχή διοργάνωσης λαϊκής αγοράς), Πολίχνη

➢ Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου: Πλατεία Μετεώρων

(ώρες 10.00-14.45)

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει κατά τη μετακίνησή τους να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο τηλέφωνο 13033 και να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Την ομαλή διεξαγωγή των ελέγχων και την αποφυγή συνωστισμού, διασφαλίζει η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Παύλου Μελά.

ΕΡΕΥΝΑ: Ελάχιστα τα περιστατικά λοίμωξης μετά από διπλό εμβολιασμό

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Προηγήθηκαν ήδη 41 ανάλογοι έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 15.500 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

– τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος)

-τη Μ. Τρίτη 27 Απριλίου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102 (έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη)

-τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου στο Ασβεστοχώρι, επί της οδού Νέας Γενιάς (πλησίον κλειστού γυμναστηρίου)

-τη M. Πέμπτη 29 Απριλίου στο Πανόραμα, επί της οδού επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Νέους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Μ. Τρίτη, 27 Απριλίου 2021. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πλατεία Χ. Χαραβόπουλου, έναντι του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πεζούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Τα τεστ θα γίνονται από τις 10.00 έως τις 14.30.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Τη Μ. Δευτέρα 26/4/2021, από τις 10.00πμ έως  τις 15.00μμ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν rapid test στο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής Ευόσμου.

Τη Μ. Πέμπτη 29/4/2021, από τις 10.00πμ έως τις 15.00μμ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν rapid test  στην Πλατεία Ευόσμου.

Έρευνα: Αποτελεσματικό το εμβόλιο Pfizer/BioNTech και στους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα