Top

Θεσσαλονίκη: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid tests αυτή την εβδομάδα

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-που-μπορείτε-να-κάνετε-δω-592607
Parallaxi

Δωρεάν rapid tests μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες σε πολλούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε αναλυτικά τις επίσημες ανακοινώσεις:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19 πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και θα διενεργούν rapid tests στους πολίτες από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 22 Μαρτίου τα rapid tests θα γίνουν στο Κέντρο Covid του δήμου, δίπλα από το κλειστό γήπεδο Τριαδίου. Θα αφορούν τους κατοίκους της Θέρμης και του Τριαδίου και θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Δωρεάν τεστ θα γίνουν και την Παρασκευή 26 Μαρτίου, στην Κοινότητα Τριλόφου. Θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του ΚΑΠΗ, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

ΜΕΛΕΤΗ: Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων COVID

Δήμος Ωραιοκάστρου

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο και στο Μελισσοχώρι κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν την Δευτέρα και την Παρασκευή, 22 και 26 Μαρτίου 2021, στο Ωραιόκαστρο και στο Μελισσοχώρι, αντίστοιχα.

Την Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πλατεία Χ. Χαραβόπουλου έναντι του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου και την Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021, στην κεντρική πλατεία Μελισσοχωρίου, και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πεζούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση.

Τα τεστ θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Συνεχίζονται για άλλες 3 ημέρες σε Πυλαία και Πανόραμα οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Προηγήθηκαν ήδη 22 ανάλογοι έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 6.200 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

-τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαρτίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος)

-την Τετάρτη 24 Μαρτίου στο Πανόραμα, επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δήμος Καλαμαριάς

Σε δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης COVID 19 (rapid tests), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν οι πολίτες της Καλαμαριάς και αυτήν την εβδομάδα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θα πραγματοποιεί rapid test μέσω drive-through την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00μ.μ μπροστά από τα ΚΑΠΗ του Φοίνικα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα