Επικαιρότητα

Τι απαντά ο ΟΑΣΘ, για το σημερινό ρεπορτάζ της Parallaxi

«Διαθέτουμε ικανό αριθμό λεωφορείων για το καθημερινό πρόγραμμα των δρομολογίων»

Parallaxi
τι-απαντά-ο-οασθ-για-το-σημερινό-ρεπορτ-971675
Parallaxi

Απάντηση στο σημερινό ρεπορτάζ της Parallaxi, για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λάβαμε από την διοίκηση του Οργανισμού, την οποία παραθέτουμε:

Όπως τονίζεται στην απάντηση:

«Η Διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σχετικά με το σημερινό δημοσίευμά σας με τίτλο: «ΟΑΣΘ: Νοικιάζουν 250 λεωφορεία ενώ διαθέτουν δεκάδες ‘‘μάχιμα’’ στα αμαξοστάσια» επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

  1. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης διαθέτει ικανό αριθμό λεωφορείων για το καθημερινό πρόγραμμα των δρομολογίων. Η ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση θα έρθει με την παραλαβή των σύγχρονων, ιδιόκτητων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα πρώτα εκ των οποίων αναμένεται να παραληφθούν εντός του έτους. Έως τότε ήταν αναγκαία η παράταση της σύμβασης μίσθωσης λεωφορείων, με τη μέθοδο του leasing. Σημειωτέoν ότι το κόστος συντήρησης των μισθωμένων οχημάτων δεν επιβαρύνει τον ΟΑΣΘ.
  2. Το θέμα των κρατήσεων στους μισθούς των υπαλλήλων έχει επιλυθεί ήδη από τον Νοέμβριο του 2022. Ποσά που έχουν παρακρατηθεί από λάθος θα επιστραφούν.

Το σχόλιο της Parallaxi

Είναι ευχάριστο το γεγονός, πως σε ό,τι αφορά τα παρακρατηθέντα ποσά από τους εργαζόμενους, θα υπάρξει λύση, ωστόσο, επί της ουσίας του ρεπορτάζ,, δηλαδή για τα ακινητοποιημένα, στα αμαξοστάσια, λεωφορεία του Οργανισμού, λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών, η διοίκηση του Οργανισμού αποφεύγει να απαντήσει.

Συνεπώς τα ερωτήματα που θέσαμε σχετικά με την έκθεση – μελέτη και τη δυνατότητα να κινηθούν περισσότερα οχήματα, αν εξευρεθούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά, παραμένουν και ζητούν απαντήσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα