Διεθνή

Τουρκία: Τείχος στα σύνορα χτίζει ο Ερντογάν

Μήκους 295 χιλιομέτρων.

Parallaxi
τουρκία-τείχος-στα-σύνορα-χτίζει-ο-ερν-631256
Parallaxi
Εικόνα : Screenshot

Δύο δεκαετίες μετά την άνοδό του στην εξουσία, το καθεστώς των Ταλιμπάν κατέλαβε ξανά την Καμπούλ προκαλώντας ανησυχία και φόβο σε χιλιάδες κόσμο τόσο στο Αφγανιστάν όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Αφγανοί πολίτες, κυρίως όμως οι γυναίκες, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν ή μάλλον να υποστούν το πρόσωπο του ακραίου ισλαμισμού στην πιο σκληρή μορφή του. Πανικόβλητοι οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν άμεσα τρόπο διαφυγής από την χώρα τους, με τα αεροσκάφη να είναι ασφυχτικά γεμάτα και να ανοίγουν τις πόρτες κατά κύριο λόγο για το προσωπικό των Δυτικών Χωρών.

Παράλληλα με την ανθρωπιστική αυτή κρίση, τόσο η Δύση όσο και ο υπόλοιπος κόσμος  αναμένει με ανησυχία το νέο προσφυγικό κύμα που θα ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή. Γι’ αυτόν τον λόγο σήμερα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσα στο κλίμα αυτό, αναμένεται να χτιστεί και τείχος μήκους 295 χιλιομέτρων  με συρματοπλέγματα από την Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση του AFP.

«Θα εντείνουμε τις δράσεις μας και θα διαμηνύσουμε ότι τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρν, ενώ πρόσθεσε πως  το μεγαλύτερο μέρος ρου τείχους έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ένα ταξίδι δίχως προορισμό

Οι μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών είναι γεγονός, ειδικά μετά την ταχύτατη κατάληψη των αφγανικών εδαφών, με τους ίδιους να μετακινούνται προς την ανατολική Τουρκία έχοντας πληρώσει υπέρογκα ποσά σε λαθροδιακινητές για να διασφαλίσουν την άμεση φυγή τους με κάποια ασφάλεια.

Μπροστά στον κίνδυνο του καθεστώτος των Ταλιμπάν, η έξοδος από τη χώρα φαίνεται μονόδρομος, με τους Αφγανούς πολίτες να ακολουθούν ένα επίφοβο ταξίδι γεμάτο κινδύνους, κακοποιήσεις και κακοτοπιές, για να φτάσουν έστω μέχρι την Τουρκία. Τόσο οι ξυλοδαρμοί όσο και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής που βρίσκουν μπροστά τους στα σπίτια όπου μεταφέρονται, για αρκετούς το ταξίδι αυτό είναι μη βιώσιμο.

Πηγή: In.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα