Ελλάδα

Τρομοκρατημένη η 90χρονη μετά τη σύλληψή της

Τι εξομολογήθηκε στην κόρη της.

Parallaxi
τρομοκρατημένη-η-90χρονη-μετά-τη-σύλληψ-422462
Parallaxi

Δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να βγει ξανά να πουλήσει τερλίκια η 90χρονη που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και κρατήθηκε επί 12 ώρες από τους αστυνομικούς, αφού όπως εξομολογήθηκε στην κόρη της, όταν την ρώτησε αν θα επιχειρήσει να πουλήσει την πραμάτια της στο δρόμο, εκείνη απάντησε: «Όχι, όχι τώρα, δε θέλω, τι να πάω»…

Yπενθυμίζεται ότι, η ηλικιωμένη συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής επειδή πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές παντόφλες που φτιάχνει η ίδια, στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η κόρη της 90χρονης Σουζάνας Ηλιάδου, Τζούντι, μίλησε σε εκπομπή και είπε πως ούτε η ίδια, ούτε η μητέρα της κρατούν κακία στους αστυνομικούς, που όπως λέει, έκαναν την δουλειά τους. Μόνο ένα παράπονο έχουν, πως δεν την άφησαν να φύγει, μεγάλη γυναίκα.

Πουλούσε ποντιακά τερλίκια, «αυτά τα παντοφλάκια που λέτε εσείς» και μαντήλια για το κεφάλι, που φορούσαν στην Γεωργία, εξηγεί η κυρία Ηλιάδου και διηγείται πως σχεδόν μόλις έστησε τα προϊόντα της η μητέρα της, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί.

«Ηρθε η αστυνομία και είπε μάζεψέ τα, μάζεψέ τα, κι η μάνα μου νόμιζε πως της λένε να τα μαζέψει από εκεί και να πάει σπίτι της, αλλά της είπαν, όχι, έλα μαζί μας», προσθέτει.

«Η μάνα μου παίρνει μόνο την πρόνοια, που φτάνει ίσα για το ενοίκιό της, τα άλλα παιδιά της είναι στη Ρωσία, εγώ είμαι μονογονέας με δύο παιδιά, άνεργη από τον Γενάρη και ο πατέρας μου είναι ανήμπορος στο σπίτι. Βγαίνει και πουλάει τα τερλίκια, στέκεται έξω από τη λαϊκή, δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες, για να κερδίσει 2-3 ευρώ και να πάρει ψωμί να φάνε», τονίζει η κυρία Ηλιάδου.

«Καλά είναι, δόξα τω θεώ, φοβήθηκε, δεν καταλάβαινε ακριβώς τι γίνεται... Έχει περάσει 2-3 εγκεφαλικά, έχει ζάχαρο, παίρνει τα φάρμακά της… Είναι Ελληνοπόντια, η καταγωγή τους είναι από την Κωνσταντινούπολη, πήγανε στο Ασβρούμ, ήταν αντάρτισσα η γιαγιά μου και ο πατέρας μου είναι από τον Πόντο και μετά πήγαν στον Καύκασο», λέει η κόρη της ηλικιωμένης για την κατάσταση της υγείας της μητέρας της.

Η γιαγιά μιλώντας με την κόρη της, της είπε πως ο αστυνομικός της εξήγησε ότι πρέπει να έχει άδεια για να πουλάει τα προϊόντα της και η κόρη της λέει πως θα προσπαθήσει να της την εξασφαλίσει γιατί το να βγαίνει η 90χρονη στο δρόμο και να πουλάει τα τιρλίκια της, ήταν γι’ αυτήν κάτι, μια ασχολία. Στα 90 χρόνια της ζωής της εξάλλου, έχει μάθει να δουλεύει για να ζει.

Διαβάστε σχετικά: Γιαγιά μου, πέρασε έξω εσύ και τα τερλίκια σου 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα