Η Βενετία «βυθίστηκε»: Κάτω από το νερό το 75% της πόλης

Δραματική η εικόνα στη Βενετία σε μία Ιταλία που μετρά 8 νεκρούς από την κακοκαιρία.

Parallaxi
η-βενετία-βυθίστηκε-κάτω-από-το-νερό-373554
Parallaxi
Εικόνα Twitter

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη την Ιταλία, με οκτώ ανθρώπους συνολικά να έχουν χάσει τη ζωή τους από περιστατικά που συνδέονται με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Πιο αναλυτικά, στη βόρεια πόλη Σαβόνα, κοντά στην Γένοβα, μια γυναίκα έχασε την ζωή της εξαιτίας ανεμοστρόβιλου, όταν αντικείμενο τη χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα στο πρόσωπο.

Διαβάστε σχετικά: The Italian way: Ο αρχιτέκτονας της Βιτσέντσα και οι γονδολιέρηδες του Σαν Μάρκο

Δυο άνθρωποι πέθαναν από κατάρρευση δέντρου στην παραθαλάσσια περιοχή της Τερατσίνα, ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε την ζωή του έξω από τη Βενετία.

Από δέντρο καταπλακώθηκε και ένας νέος είκοσι ενός ετών ενώ περπατούσε σε δρόμο της Νάπολης, ενώ και στην πόλη Φροζινόνε, εκατό χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, πεύκο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες. Και σε αυτή την περίπτωση, η κινητοποίηση των πρώτων βοηθειών ήταν μάταιη.

Διαβάστε σχετικά: Ταξίδι στη Νάπολη: 18 εικόνες ασύγκριτης ιταλικής ομορφιάς

Σε πολλές ιταλικές πόλεις σήμερα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά, ενώ η Πολιτική Προστασία πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των επιχειρήσεών της.

Στη Βενετία η κατάσταση είναι δραματική, αφού σημειώθηκε και πάλι το φαινόμενο της παλίρροιας, και αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των πλωτών λεωφορείων.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές που επικαλούνται ξένα Μέσα, το 75% του κέντρου της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό με τη στάθμη του νερού να έχει φτάσει στο ανώτερό σημείο της τα 156 εκατοστά.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές:

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ & Euronews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα